Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
tutaj jesteś:   Forum Klimatyzacja › Klimatyzacja.pl › Klimatyzacja
Wstecz 1 … 52 53 54 55 56 … 165 Dalej
  • alexa

Ciągłe działanie klimatyzacji?

7 Odpowiedzi, 4480 Wyświetleń

yousouyou

2016-07-07, 16:27:59
Nowy użytkownik
Hej!Smile Mam nadzieję, że to pytanie mogę zadać tutaj na forum. Zainstalowałem u siebie klimatyzację GREE Lomo Luxury GWH18QD (znaczy nie ja tylko firma). Zauważyłem, że klimatyzacja działa... i działa... i działa, już tak kilka godzin i nie wyłącza się nawiew. Wszystko ustawione na auto . Pomieszczenie wydaje się schłodzone (ustawiłem 25stopni). Po przestawieniu na 30 stopni urządzenie również nie przestaje pracować mimo, że 30 stopni na pewno nie ma w pomieszczeniu Wink

To normalne? Czy może jednak powinna schłodzić i się wyłączyć i dopiero uruchomić jak wyczuje wyższą temperaturę?
  • Odpowiedz

p.obelix

2016-07-07, 16:43:42
Zaawansowany użytkownik
Widzę że to twój pierwszy kontakt w życiu z klimatyzacją Wink Urządzenie wewnętrzne po włączeniu będzie pracować cały czas (dmuchać) nawet jak osiągnie temperaturę zadaną. W trybie auto jedynie co to obniży siłę nawiewu na minimum.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

yousouyou

2016-07-07, 16:49:03
Nowy użytkownik
Dziękuję za odpowiedź Smile Rzeczywiście nigdy nie używałem klimatyzacji domowej Wink

Czyli w nocy jeśli szum mi przeszkadza, najlepiej schłodzić pomieszczenie w trybie turbo i je wyłączyć? Myślałem, że jakoś mądrzej to działa zwłaszcza, że nawet na najniższym biegu klimatyzacja jest dość słyszalnaWink
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2016-07-07, 17:42:58
Top użytkownik
yousouyou napisał(a):Dziękuję za odpowiedź Smile Rzeczywiście nigdy nie używałem klimatyzacji domowej Wink

Czyli w nocy jeśli szum mi przeszkadza, najlepiej schłodzić pomieszczenie w trybie turbo i je wyłączyć? Myślałem, że jakoś mądrzej to działa zwłaszcza, że nawet na najniższym biegu klimatyzacja jest dość słyszalnaWink
Witam

Są rozwiązania typu że po dojściu do zadanej temperatury urządzenie przechodzi w czuwanie i co kilka minut włącza wenylator który cicho monituje temperature pomieszczenia. Ach te drobne szczegóły w funkcjach i funkcjonalności urządzeń z wyższej półki. Kto by na to patrzył.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Bolas

2016-07-07, 20:39:19
Zaawansowany użytkownik
Dokładnie tak jak pisze Stefan nie spodziewajcie się full wypasu. Dodatkowo w niektórych klimach w funkcji auto może nawet załączyć się ogrzewanie Big Grin.
  • Odpowiedz

yousouyou

2016-07-07, 21:35:30
Nowy użytkownik
stefanbud napisał(a):Ach te drobne szczegóły w funkcjach i funkcjonalności urządzeń z wyższej półki.

Szczerze to sądziłem, że takie coś to jest standard o_O W instrukcji jest napisane, że w pilocie jest pomiar temp, dodatkowo klikając przycisl "temp" pokazywać ma temperaturę na zewnątrz/w pilocie/nastawioną ... Jak zakładają takie opcje to gdzie problem zaprogramować włączanie/wyłączanie klimy w odpowiednim momencie? :/
  • Odpowiedz

Bolas

2016-07-08, 05:50:07
Zaawansowany użytkownik
Dla innego w standardzie będzie dołożenie jednego filtra więcej by zabijał zarazki i grzyby a dla kolejnego lampka dookoła klimy żeby ładnie podświetlała ścianę - i tak w nieskończoność bo przecież co to jest dołożyć coś jeszcze. Miałem kiedyś klienta który kupił w salonie najtańszą wersję Peugota 206 i wkurwił się jak ją odbierał bo nie miała wycieraczek pod nogi i szyby na korbkę a on myślał że to już standard żeby szyby były na guzik Big Grin brak popielniczek mu nie przeszkadzał bo i tak nie pali - ciekawe co by powiedział palacz Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Serwisy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2022 termoclima Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa