![]() |
|
klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda (/showthread.php?tid=4028) Strony:
1
2
|
klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 Mam problem. Wczoraj zainstalowano w domu klimatyzację 5,2 Kw. Klmatyzacja po ustawieniu na 17 stopni wieje wiaterkiem jak z wentylatora, powietrze nie jest zimne. A na zewnątrz wcale nie skrapla się woda pomimo, ż chodzi cały dzień. Jak miałam przenośną klimę to wylewałam ze 4 litry dziennie (moze i wiecej) a tutaj nic. Proszę o radę. Po telefonie do instalatora odpowiedział że wcale się nie musi skraplać. No może i tak ale powinna choć chłodzić
klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 Teraz wilgoci jest masakrycznie dużo więc powinno lać się strumyczkiem z rurki. Czy jak włączysz klimatyzator to jednostka zewnętrzna włącza się i słychać że działa sprężarka i widać kręcący się wentylator?? klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 wentylator chodzi, a sprężarka nie wiem jak sprawdzić klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 powinnaś słyszeć burczący dźwięk. Jak już jesteś przy jednostce zewnętrznej to tam masz dwie rurki podłączone do zaworów cienką i grubszą to zobacz czy czasem na cienkiej rurce nie zbiera się szron ewentualnie dotknij ta rurkę i zobacz czy jest zimna? klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 szronu nie ma i nie jest zimna żadna z rurek klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 Czy po zamontowaniu w ogólę chłodziła i wytrącała się wilgoć??? klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 nie widziałam wody z węża wogóle a majstry nie czekali bo ponoć to trochę trwa od pierwszego rozruchu. Może to bbyło złudzenie że działa jak dmuchnęło wiaterkiem w gorącym pomieszczeniu. klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 Hmm..... to na odległość nic się nie zrobi. Dzwoń usilnie do montera i wymuś wizytę. Tak na odległość można stwierdzić że gaz uciekł i dlatego nie chłodzi. Oczywiście pod warunkiem żę mechanicznie i elektrycznie klimatyzator jest sprawny... klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 klimatyzacja jest nowa na gwarancji klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 co tgo znac zy mechanicznie lub elektrycznie? klima jest na kablu "przedłużaczu" prowiziorce, bo mam sobie wezwać elektryka do podłączenia. Są umówieni na jutro klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 To się nie przejmuj i dzwoń do fachowca co montował. Abyś tylko nie miała czegoś takiego żę monter powie że właśnie zaczął urlop i wróci za miesiąc albo złamał nogę i na pół roku wylądował na L4 bo takie rzeczy w tym sezonie to nagminnie się spotyka...... Po prostu spaprał sprawę i się będzie migał, Zadzwoń teraz do niego i napisz co odpowiedział że kiedy podjedzie sprawdzić co się dzieje???
klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 ok. a tak wogóle to bardzo dziękuję klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 Dzwoń i powiedz mu że nic nie chłodzi nie kapie woda nie wydostaje się zimno po mimo żę jednostka na zewnątrz działa i wszystko prawidłowo włączyłaś na pilocie. Zapytaj koniecznie kiedy podjedzie???????? klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 przyjedzie w poniedziałek, kazał sprawdzić te same rurki czy sa zimne Ale z początku oczywiście ze on wszystko zrobil ok klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 To jak przyjedzie w poniedziałek to patrz mu dokładnie na ręce co robi i czym robi i opisz to nam. Pzdr klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 powiedział ze sprawdzi na przyrządzie jakieś parametry. klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 manometrami pewnie ciśnienie i czy gaz jest klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - renhela - 2010-08-06 tak jest SZEFIE i dzięki za dodanie otuchy i wsparcie. do poniedziałku klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-06 Jaki szefie ) ja tu tylko sprzątam
klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - barbie - 2010-08-06 trzeba było nie płacić jeśli klmatyzator nie chłodził . klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - byniom - 2010-08-06 Bez względu na to czy to inverter czy on/off to gość montujący klimę powinien pokazać że sprawnie pracuje ( przynjamniej ja tak robię) i udowodnić że klient zapłacił za to co chciał. Przykro to twierdzić ale w naszym fachu tez się zdażąją nie uczciwi ludzie i nie załatwiają usługi do końca. Dzwoń do gościa i niech to poprawi bo takie jest twoje prawo . klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - jackgl - 2010-08-06 Rany Julek : ) Co te majstry wymyślają ja wiem, że jest sezon super żniwo ale to już jest lekka przesada heheh A majster jak jest rzetelny to powinien wytłumaczyć który "guziczek" jest od czego na pilocie i tyle, trwa to 3 min Trudno karcić klienta jak mu się nie zrobiło szkolenia że naciska coś nie tak. klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - tommatiz - 2010-08-07 Banita napisał(a):byniom zgadzam się z tobą odnośnie firm.Ale czy niewarto sprawdzić pilota czy niezostał przełączony w funkcję grzania i owej pani nienarażać na dodatkowe koszty?Czekanie na efekt to czas.Mamy do czynienia albo z fachowcami albo cwaniakami .Atutem tej pani jest gwarancja.Czy Ty potrafisz czytać co ta Pani pisała??????? Ona wyraźnie napisała że jednostka zewnętrzna się włącza!!!! Nawet jak by pomyliła ustawienia z funkcją grzania to by żar szedł z parownika a u niej nic tylko się mieli powietrze czyli można inteligentnie zrozumieć że nastawy są OK a Ty od razu na prąd trój fazowy!!!!!!! MASAKRA klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - jackgl - 2010-08-07 Banita to ja bym się na twoim miejscu nawet nie chwalił takim podejściem do klienta... To tak jak byś kupilł auto w salonie zapytał co to ABS a sprzedawca by Ci powiedział poczytaj instrukcje... klimatyzacja nowa typu slip chodzi a nie chłodzi nie skrapla się woda - jackgl - 2010-08-07 ciekawa teoria To mam lepszy pomysł następnym razem zamiast instalować klimatyzacje poprostu kientowi wmówimy że ma klimatyzacje może uwierzy będzie najtaniej... |