![]() |
|
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) (/showthread.php?tid=4196) Strony:
1
2
|
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 Potrzebuję dokumentacji do regału chłodniczego RCh-1/B. Jest tam sterownik/regulator Carel i to właśnie jego oznaczenie stanowi cel moich poszukiwań. Jeśli ktoś mógłby pomóc coś w tej sprawie, to byłbym bardzo wdzięczny. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 W czym problem.Na stronie producenta są one do zdobycia?Twoim celem powinien być typ sterownika a nie oznaczenie produktu.Inny serwis mógł sterownik wymienić na inny.Szybciej było by podać typ sterownika niż mebla zawężając problem. Pozdrawiam.
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 Jakoś nie znalazłem. A problem w tym, że potrzebuję dokumentacji do tego Carela Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 Shitashii napisał(a):Potrzebuję dokumentacji do regału chłodniczego RCh-1/B. Jest tam sterownik/regulator Carel i to właśnie jego oznaczenie stanowi cel moich poszukiwań. Jeśli ktoś mógłby pomóc coś w tej sprawie, to byłbym bardzo wdzięczny.Według opisu ty potrzebujesz do regału a nie do sterownika dokumentacji.A jak wyżej sterownik może być inny założony przez inny serwis.Dlatego pytałem w czym problem?Bo taki sterownik nie istnieje. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 Dobra dokumentacja chyba powinna mieć w sobie instrukcję sterownika. Tak to rozumiem. A problem taki, że potrzebuję instrukcji. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 Jadąc ty musisz znać sterownik jaki tam jest a nie typ mebla.Zasada działania mebla się nie zmienia.A sterowniki są różne. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 Shitashii napisał(a):Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję.To Ty ze mnie czasami robisz idiotę.Każdy programowalny sobie poradzi.Kwestia dopasowania czujników i gabarytu
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - awax - 2012-05-30 Shitashii napisał(a):Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję. Z tego co pamiętam w tych regałach były montowane któreś z GECO. Mam dokumentację w firmie,ale mógłbym poszukać dopiero w piątek. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - coolmaker1 - 2012-05-30 http://www.carel.pl/dokumentacje.php?grupa=1&podgrupa=2&przypisanie=leaflety czy chodzi o coś takiego? Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 Bagażu nigdy za wiele http://www.serwisagd.ps.com.pl/?pl_informacje-techniczne-dokumentacja,4 Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 awax napisał(a):Raczej tak.A z tego co pamiętam to 209Shitashii napisał(a):Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 Dziękuję wszystkim za zaangażowanie. Mi to wygląda trochę na PJ32 plug-in. Czyli będę się upierał przy Carelu. Awax, gdybyś znalazł coś, to daj znać. Sprawa nie jest bardzo pilna. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 A napisz w czym problem.Może będzie łatwiej odpowiedzieć
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - coolmaker1 - 2012-05-30 http://www.carel.pl/doc/katalog_str_076.pdf Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-30 mentor12 napisał(a):A napisz w czym problem.Może będzie łatwiej odpowiedziećKolego, że tak powiem, problem polega na braku instrukcji do sterownika, a to znowuż spowodowane jest nieznajomością modelu tegoż sterownika. Piszę Ci to po raz n-ty. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-30 Czyli wszystko działa.A problem polega na braku instrukcji.tak mam to rozumieć? A skąd wiesz że inna firma go nie zmieniła aby uruchomić badziewie?
Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-05-31 mentor12 napisał(a):Czyli wszystko działa.A problem polega na braku instrukcji.tak mam to rozumieć?Ty to masz problemy. Dobrze, że nie zajmujesz się głodem na świecie... Oczywiście, że nie mam 100% pewności, ale tak domniemywam. Urządzenie działa dobrze, ale może lepiej. Jak jesteś taki ciekawy to Ci już powiem. Często się załącza i pracuje dość krótko . Temperaturę zadaną utrzymuje. Chciałbym sprawdzić parametry jakie są ustawione i może coś poprawić. Robiłem w sklepie inne urządzenie, ale to po wielu załączeniach samo zwróciło na siebie moją uwagę. Jak ustawiłem niższą temperaturę, to dwie sprężarki ładnie sobie pracowały i ustabilizowały parametry (organoleptycznie). Więc w chłodnictwie na razie nie ma tam co grzebać, tylko może poprawić ustawienia. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - barbie - 2012-05-31 parametr RD ustaw na więcej niż 2 . Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-05-31 Można było od początku tak.A nie owijać. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - pawelek - 2012-06-01 kolego zrób zdjęcie termostatu, będzie prościej. Przecież po wyglądzie można na 90% określić jaki to jest sterownik. Zresztą jak wyciągniesz panel , tam powinien być symbol sterownika. Reszta to znaleśc instrukcje do tego sterownika i po problemie. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-06-02 mentor12 napisał(a):Można było od początku tak.A nie owijać.I co to Ci dało? Bo dalej nie pomogłeś. pawelek napisał(a):kolego zrób zdjęcie termostatu, będzie prościej. Przecież po wyglądzie można na 90% określić jaki to jest sterownik. Zresztą jak wyciągniesz panel , tam powinien być symbol sterownika.1 Fotki nie zrobiłem, mój błąd, ale sądziłem, że to będzie dość jednoznaczna sprawa. Może będę tam przejeżdżał, to zrobię zdjęcie. 2 Do panela się nie dobierałem, nawet nie próbowałem go wyciągnąć (stwierdziłem wizualnie, że to nie 3 minuty). Gdybym tak zrobił, to nie byłoby tematu. 3. Serwis producenta nie odpowiedział na maila, a telefonu jakoś dziwnie też serwis nie odebrał ode mnie :-) Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - mentor12 - 2012-06-02 Może z tego powodu nie odpowiadają.Bo nie wiedzą co odpowiedzieć .Gdybyś może zadał zapytanie w ludzkim języku to zapewne by odpowiedzieli. Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-06-07 mentor12 napisał(a):Może z tego powodu nie odpowiadają.Bo nie wiedzą co odpowiedzieć .Gdybyś może zadał zapytanie w ludzkim języku to zapewne by odpowiedzieli.Wezmę Twoją uwagę do serca. A tymczasem tak to wygląda z bliska: Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia) - Shitashii - 2012-06-07 A to z drugiego profila, bo jedni lubią prawicę a inni lewicę :-) |