![]() |
|
jaki klimatyzator kupic? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: jaki klimatyzator kupic? (/showthread.php?tid=4946) Strony:
1
2
|
jaki klimatyzator kupic? - aminokwas - 2015-12-08 Wymaga. jaki klimatyzator kupic? - byniom - 2015-12-08 Wymaga ale przeważnie jest to prowadzone tą samą trasą co magistrala rurek i przewodów do jednostki zewnętrznej. jaki klimatyzator kupic? - pfp76 - 2015-12-11 Kup sobie klimatyzator okienny. jaki klimatyzator kupic? - DBKlima - 2015-12-11 pfp76 napisał(a):Kup sobie klimatyzator okienny.Tylko najpierw wymień okno. Jeśli w tym kierunku to zdecydowanie klimatyzację "plecakową" jaki klimatyzator kupic? - monterek - 2016-08-24 Ja przede wszystkim zastanawiam się kto poleca do pokoju 30m2 klimatyzator o mocy 2,5 kW. I on niby ma być wydajny ? jaki klimatyzator kupic? - Shitashii - 2016-08-25 monterek napisał(a):Ja przede wszystkim zastanawiam się kto poleca do pokoju 30m2 klimatyzator o mocy 2,5 kW. I on niby ma być wydajny ? jaki klimatyzator kupic? - Shitashii - 2016-08-25 W zupełności. jaki klimatyzator kupic? - obser - 2016-08-26 Ale się daliście w podpuchę wpuścić,zbić z 32 do 17 st za mniej niż 800W.Lodówka to zrobi w swojej kubaturze.Wiatrak z klimą,obieg amknięty,no szał ciał. Klimatyzacja w tych czasach jest zdecydowanie tańsza i dostępniejsza niż 15 lat temu.Do tego postęp technologiczny znacząco zmniejszył koszty energii elektrycznej i już za bardzo nie można się spodziewać znaczących zmian w energo oszczędności.Cóz jedyna droga to tylko zmniejszenie apetytów importerów,bo nie wierzę,że np. w Egipcie stać ich na założenie klimy po naszych cenach.Turcja na potęgę zbroi się w on-off-y na r22,bo ma zapędy na wejście do UE.Nawet Gree produkuje dla nich specjalną wersję(dorwałem niedawno rozszyfrowanie symbolu jednostek) i jest model r22,on-off dla Turcji.Więc jaktaka fabryka produkuje specjalną wersję,to chyba popyt jest. Bajka,którą wciskamy Klientowi o nawet 60% oszczędności inwerterów to tylko chwyt marketngowy.Oszczędzi on podobną wartość w szczególnych warunkach (np.przewartościowany),ale podnieśliśmy poprzeczkę dla zwykłych śmiertelników,którzy e ekstremalnych warunkach by używali klimy,a kasa za trochę więcej energii rozłożyła by się w czasie.Niedowartościowany mocowo klimatyzator,a to powszechność dziś,każdy chce 2,5 kW na każdą kubaturę pobierze dokładnie tyle co on-off, bo kompresor będzie non-stop pracował na 100% i w jednym i drugim.R410 po prawdzie nie mogę uzupełnić,a r22 zawsze,Wiem,ochrona warswy ozonowej,ale dlaczego my 7% populacji ludzi za naszą kasę mamy ratwać świat,a inni zakładają tanie niskociśnieniowe układy na najlepszym jednorodnym czynniku.Jeszcze w autach wymyśleli nam jakiegoś s-yf-a. jaki klimatyzator kupic? - klimacik - 2017-03-20 Ronenso single split i multi split dostępne w Polsce produkowane są raczej w Chinach. Nie chyba a napewno. Informacja "made in Japan" a wyprodukowane przez Mideę. |