![]() |
|
Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V (/showthread.php?tid=5605) Strony:
1
2
|
Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V - Amfan - 2014-12-23 Proponuje się trochę wstrzymać .Na rynku pojawiają się hybrydy pompy ciepła i kotła gazowego (Vitocaldens 222-F). Za jakiś czas może to być już standard . Ostatnio zrobiłem sobie uprawnienia G3 bo mam zamiar się tym bardziej zainteresować. Z tymi uprawnieniami to śmieszna sprawa, bo ustawodawca wychodzi z założenia że osoby mające doświadczenie mogą się ubiegać o posiadanie takich uprawnień. Ale żeby zdobyć takie doświadczenie trzeba obsługiwać takie urządzenia ,ale żeby obsługiwać takie urządzenia to trzeba mieć uprawnienia. Jeśli ktoś z okolic Warszawy zajmuje się instalacjami gazowymi do celów grzewczych(nie przyłączami ) to jestem chętny nawiązać współpracę na zasadzie stażu 2 dni w tygodniu. Myślę że ta branża dąży do unifikacji, tworzenia jednego systemu zapewniającego komfort w lato i w zimie. Ostatnio zauważyłem że większość szanujących się producentów kotłów grzewczych w swojej ofercie ma pompy ciepła i centralki wentylacyjne, więc coś jest na rzeczy. Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V - bydzia - 2015-05-23 Praktyk66 napisał(a):Jestem długoletnim praktykiem w temacie i mogę potwierdzić że nie dość że się opłaca to i nawet podczas tych 2 nocy w roku kiedy temperatura spada do -20 ( mieszkam w Toruniu a to podobno 2 biegun zima po Suwałkach ) jakoś nie mam zimno w mieszkaniu . Witam, ja również planuje założyć sobie klimatyzację z opcją grzania. W salonie z aneksem kuchennym chce by była to jedyna forma ogrzewania. Dodam, że mieszkanie jest na poddaszu. Z oferty jaka została mi przedstawiona mam wybrać miedzy urządzeniami GREE VIOLA PERFECT4 a LG DELUXE SIRIUS 4. Jestem początkująca w tej dziedzinie a urządzenie, które chce założyć wolałabym by posłużyło mi na lata. Bardzo proszę o poradę, którą opcję wybrać. Różnica w cenie między jednym a drugim to 2000 zł ale zależy mi na jakości. Dodam jeszcze, że będą to 2 klimatyzatory 3,5 i 5 ale nie opcja multisplit bo podobno jest to jeszcze droższa opcja. Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V - DBKlima - 2015-05-25 bydzia napisał(a):Witam, ja również planuje założyć sobie klimatyzację z opcją grzania.Słuszna decyzja świetne uzupełnienie konwencjonalnego ogrzewania w okresach przejściowych (wiosna/jesień) bydzia napisał(a):[...] chce by była to jedyna forma ogrzewania. Dodam, że mieszkanie jest na poddaszuPomysł jednak nie przemyślany w 100%. Mieszkanie (SM/WM) czy na poddaszu domu jednorodzinnego u teściów czy rodziców? Jeśli chodzi o SM/WM to zapomnij. Jeśli to drugie to oby sąsiedzi byli wyrozumiali i kupili więcej węgla ![]() bydzia napisał(a):Z oferty jaka została mi przedstawiona mam wybrać miedzy urządzeniami GREE VIOLA PERFECT4 a LG DELUXE SIRIUS 4. Jestem początkująca w tej dziedzinie a urządzenie, które chce założyć wolałabym by posłużyło mi na lata.Wybór między dżumą, a cholerą. Na tylu producentów ktoś tak zawęża pole oferowanych urządzeń . Zapytaj na które z nich dadzą ci 5 lat gwarancji
Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V - bydzia - 2015-05-25 Witam, mieszkanie jest w kamienicy- własność, całe szczęście Faktycznie, gwarancja jaką zaproponowano to okres 3 lat ..... doradca sam wybrał modele dla mnie, tańszy i droższy. Różnica w cenie między jedym a drugim jest wg mnie niewielka.Nie mam wiedzy na temat marek, w internecie są najróżniesze opinie. Jeśli w taki razie mam pomyśleć nad inną formą grzania( pozostają mi piece akumulacyjne) czy warto mi montować klimatyzator o mocy 5 kw? |