![]() |
|
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? (/showthread.php?tid=5926) Strony:
1
2
|
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - eryk_wiking - 2012-03-16 Wszystko ładnie pięknie, tylko jak instalacja jest typu "jedną rzecz dotkniesz, trzy się rozlecą" i klient ciągle płacze że kasy nie ma i jakie to straty, to po najmniejszej lini oporu idziesz. Chyba nikt nie będzie przepakowywał całego samochodu specjalnie i siedział 8 godzin za friko + podatki...
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-16 Powiem ci tak.Jedziesz np na Orlena jako klient i płacisz bo musisz.Najgorszym problemem w tej branży jest brak szacunku do samego siebie ze strony pracodawcy.Profesjonalne firmy nie powinny z sobą konkurować.Tylko pogadać na kawie ustalając stawkę za montaż.Odpowiednią.Moim zdaniem są różne montaże a godzina pracy to w epoce kamienia łupanego wynosiła 70 zł.Problem tkwi w niedogadaniu się pomiędzy firmami.Dlaczego nie możemy się cenić używając narzędzia typu www.klimatyzacja.pl lub kcichik lub międzynarodowe forum?Dlaczego? Bo sprzedajemy wiedzę czasami zdobywaną latami. Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - Shitashii - 2012-03-17 Zmowy cenowe są karane, co nie oznacza, że nie masz trochę racji. Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - awax - 2012-03-17 Zmowa cenowa jest jak najbardziej niezgodna z prawem,jednak są inne możliwości . Często zaniżone ceny wynikają z nieumiejętności wykonania prawidłowej i uczciwej kalkulacji.Koledzy prowadzący jednoosobowo działalność zarabiają przyzwoitą pensję ,jednak pracują po 16 godzin dziennie,o urlopie mogą pomarzyć,w razie choroby klepią biedę i w końcu kiedyś otrzymają rewelacyjną emeryturę. Takie są realia. Jak długo nie będziemy w stanie współpracować ze sobą tak długo będziemy wykorzystywani przez pośredników ,inwestorów itp. Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-17 Kiedyś w CECHAH RZEMIOSŁ były cenniki.Zaniżanie cen też jest karalne.
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - barbie - 2012-03-17 w cennikach były ceny maksymalne aby majstrowie nie zdzierali skóry z ludzi . Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-17 barbie jak zwykle się mylisz.Były widełki i zakres cennika
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - barbie - 2012-03-18 jak będę miał taką fantazję --zrobię robotę bezpłatnie i nikt mi tego nie zabroni .odgórne ustalanie cen to utopia,i tak nikt tego nie sprawdzi . Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-18 Na szczęście fantazji pilnują przepisy. http://www.paiz.gov.pl/prawo/prawo_konkurencji/artykuly/wymogi_minimalnego_zysku Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - barbie - 2012-03-18 mnie one nie dotyczą .mogę dać pieniądze na tacę,mogę bezpłatnie zamontować klimatyzator czy naprawić lodówkę .nie ma przepisu który by tego zabraniał . Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - awax - 2012-03-18 barbie napisał(a):mnie one nie dotyczą .mogę dać pieniądze na tacę,mogę bezpłatnie zamontować klimatyzator czy naprawić lodówkę .nie ma przepisu który by tego zabraniał . Przepisu zabraniającego bezpłatnej usługi nie ma,tyle że powstaje wtedy obowiązek podatkowy,a nawet dwa. Wykonaj taki montaż bezpłatny i zgłoś to do US to się przekonasz. Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-18 barbie wpisz w przeglądarce Google człowiek dobroduszny.Ciekawe co ci wyskoczy
Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - barbie - 2012-03-18 ja nie prowadzę działalności gospodarczej ! i nie muszę niczego zgłaszać . Patent na zdjęcie elektrozaworu z trzpienia? - mentor12 - 2012-03-24 No i całe szczęście że pracodawca za ciebie odpowiada.Musi naprawdę być wyrozumiały.
|