![]() |
|
Audi a3 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Audi a3 (/showthread.php?tid=1193) |
Audi a3 - wosda - 2008-05-18 Witam mam problem posiadam audi a3 98rok 1.9tdi 90km przywieziozlem go w grudniu i od samego poczatku klima nie chlodzi tzn agregat zalacza sprzeglo i odpala wiatrak ale w aucie cieplo, a na klimatroniku ustawiona najnizsza temp i swieci gwiazdka cieka rurka jest zmrozona na calej dlugosci natomiast gruba letnia czym to moze byc spowodowane? W A4 Mialem podobna sytuacje i byla zapchana dysza kolo zaworu serwisowego gdzie w a3 ona moze sie ona znajdowac ? Audi a3 - radekklimat - 2008-05-18 w A3 jest zawor rozprezny sprawdz czy podczas pracy filtr-osuszacz jest ciepły Audi a3 - wosda - 2008-05-19 Filtr osuszacz nie zmienia zabardzo swojej temperatury jest chlodny, na scianie grodziowej jest taka kostka i za nia rurki sa tez chlodne co to moze być ? Audi a3 - radekklimat - 2008-05-19 przedewszystkim to sprawdz jakie masz cisnienia przy 1500 rpm rurka cienka od sprezarki do skraplacza powinna byc goraca, od skraplacza powinna byc letnia(ok 25st) i filter tak samo, rura ssaca ta gruba powinna byc zimna Audi a3 - wosda - 2008-05-19 no dokladnie a u mnie jest odwrotnie cienka zimna gruba letnia nie mam mozliwosci sprawdzenia cisnienia bo odciaglem dzis juz gas i nie wiem gdzie moge szukac usterki lub gdzie mogly zebrac sie opilki tak jak ostatnio w temacie opisanym przezemnie o a 4 w ktorym objaw byl identyczny jak teraz tylko ze tam wszystkiemu winna byla dysza a w a3 takowej podobno nie ma |:/ co robic? Audi a3 - mularczyk - 2008-05-19 kolego uszkodzony masz zawor wysokiego cisnienia dokladnie ten na scianie grodziowej .proste. ----------------------------------------------------------------------------- Witam, jeżeli jest Pan zainteresowany reklamą swojej firmy na portalu klimatyzacja.pl, to zapraszamy, w zakładce "Oferta" znajdzie Pan informacje dotyczące tej usługi. Forum ma służyć wymianie doświadczeń, a nie reklamie, każdorazowe złamanie tej reguły będzie skutkowało usunięciem postu... Pozdrawiam Admin Audi a3 - wosda - 2008-05-19 jak najszybciej moge usunac usterke ? Audi a3 - radekklimat - 2008-05-20 kolego ty zobacz czy koncowki do kompresora masz dobrze p[odłaczone bo zdazały mi sie przypadki ze nie tłoczy bo jakis koles wczesniej nie odroznił wyjscia tłocznego od ssacego ssanie w kompresorze ma duza srednice otworu Audi a3 - wosda - 2008-05-20 weze ida dobrze jak mozna naprawic zawor wysokiego cisnienia?
Audi a3 - radekklimat - 2008-05-20 a co to jest zawor wysokiego cisnienia a moze rozprezny?????????? z twojego opisu wywnioskowałem ze mozesz miec wilgoc w układzie wymien filter i dobrze osusz prózniowo układ Audi a3 - wosda - 2008-05-20 mularczyk napisał(a):kolegodlatego pytam jak mozna go naprawic, jesli to nie to to jak mozna naprawic zawor rozprezny? Audi a3 - radekklimat - 2008-05-21 zawor rozprezny jest nienaprawialny Audi a3 - wosda - 2008-05-21 czyli zostalo mi jedynie zmienic filtr nad chlodnica wyciagnąc podcisnienie i naladowac od nowa gazu oleju i uv? jak nie startnie to szukac nowego zaworu ? Audi a3 - radekklimat - 2008-05-22 najpierw wymien filter, napełnij układ i przetestuj Audi a3 - ropuch - 2008-06-03 witam. mam problem z klima w audi a3 bylem na napelnieniu klimy i nic! przy wlaczaniu obroty sie zmieniaja to chyba sprerzarka chodzi a wieje na cieplo. od czego moge zaczac zeby zadzialala. pomocy Audi a3 - dv24v - 2008-06-03 od tego aby sie udac do fachowca od klimy czy jak zalaczasz przyciskiem klime to wentylatory sie wlaczaja ?? zwroc tez uwage czy sprzegielko zaskakuje ...
|