Forum Klimatyzacja
Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie (/showthread.php?tid=1370)

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - kamaaa - 2008-06-26

Mam małe rysy na jednym przyłączu w jednostce wew. i mimo prób z kielichami nadal nie ma szczelności . Czy koniecznie trzeba wymienić takie przyłącze czy np. da się to jakoś wypolerować ? Próbował tego ktoś ? Proszę o radę
Pozdrawiam

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - mister - 2008-06-26

chodzi o połączenie skrecane na rurze w splicie ? jesli tak to co za problem obciąć złaczke i zespawać rury ?

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - Artic - 2008-06-26

wspawać albo polerować innej metody nie ma

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - maro196 - 2008-06-26

najszybciej spawanie

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - CKIO - 2008-06-27

Panowie jest jeszcze pasta do uszczelniania posmaruj na zaworach tylko nie za dużo i trzeba uważać żeby do środka nie wpadło bo jak zaschnie to może kapilarę zapchać . tylko cholera zapomiałem jaka nazwa tej pasy bo dawno jej nie używałem napweno niebieska.

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - Artic - 2008-06-27

jest taka pasta używam jej ale czy ona doszczelni przylgnie?? smaruje ją do końcówek ale na przylgnie nie stosowałem

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - mister - 2008-06-27

najlepiej skreć na pakuły jak masz problem zeby jedno połaczenie pospawać

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - Artic - 2008-06-27

pakuły??? jeszcze tego nie próbowałem Smile

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - mister - 2008-06-27

spróbuj koniecznie !!!

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - maro196 - 2008-06-28

na pakuly? dajta spokoj nie robta wiochy!!!! widzialem takie cos raz Pan hydraulik powiedzial ze kielichy nie moga byc szczelne i dal pakule heheheheh

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - byniom - 2008-06-28

Mój kolega miał podobną sytuację niedawno tylko przy zewnętrznej , ktośna jakimś placu budowy w trakcie montażu zawadził rusztowaniem i też przerysował końcówki tak ż ebyły nie doszczelnione i tak rozważał żeby dać podkładkę z teflonu ale jak to się skończyło to jeszcze niewiem bo ostatnio go nie widzę , jak coś się dowiem to wam napiszę. To z tym teflonem to możliwe że załatwiło by sprawę. Teflon w taśmie kiedyś miałem i grubości chyba 1 mm a szerokości 5 cm więc wycinakami można taką podkładkę zrobić i powinno to ładnie docisnąć ale sami wiecie jak to jest z freonem może wytrzymać dzień a może wytrzymać sezon

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - kamaaa - 2008-06-28

Pasta do polerowania metali kolorowych i filc na trzpieniu + wkrętarka i po 15 minutach wszystko ok
Dziękuję za podpowiedzi .

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - wogotto - 2008-06-28

pakuly a to dobre moze jeszcze kropelka do tego i bedzie jak w reklamie 2 w jednym

Problem z przyłaczami w jednostce wew - proszę o radę pilnie - heineken72 - 2008-07-01

nie kombinuj ... poukładaj rurę na nowo i spróbuj naciągnąć by było jej cm więcej,
obetnij i na nowo zakilichuj
i bez past bo jak za 3 lata bedziesz robił serwis to .. to bedziesz klął na montażyste Smile