![]() |
|
Golf 3 - raz działa raz nie działa - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Golf 3 - raz działa raz nie działa (/showthread.php?tid=1481) |
Golf 3 - raz działa raz nie działa - cdsoftware - 2008-07-18 Witam. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i podpowie gdzie szukać. Klimatyzacja w moim samochodzie po zimie zaczęła działać bardzo kiepsko - t.j. po odpaleniu zimnego silnika działała a w miarę rozgrzewania się przestawała działać ... Nie ruszałem tego - pojechałem nad morze - w 1 stronę nie działała, spowrotem działała prawie cały czas ... Po jakiś 2 tygodniach od tego czasu przestała działać prawie całkowicie - t.j od czasu do czasu udawało się jej zaskoczyć ... W końcu stwierdziłem żeby pojechać odciągnąć czynnik i sprawdzić czy go nie jest za mało ... jak pojechałem tak zrobiłem - urządzenie wyssało 400gr a powinno być 800gr - więc ucieszyłem się że znalałem przyczynę ... niestety nie na długo. Po napełnieniu odpowiednią ilością jest jeszcze gorzej jak było teraz to praktycznie wogóle nie działa ...Ale o dziwo jadąc po wyboistej drodze wpadłem w jakąś dziurę i spowodowało to zadziałanie klimy na jakieś 20-30s - w tym czasie dość porządnie zaczęło mrozić z nawiewów ... Może ktoś wie gdzie jest w Golfie 3 umieszczony przekaźnik od klimatyzacji sterujący ?? Może ktoś poleci też dobry warsztat znający się na rzeczy w W-wie po praskiej stronie wisły ?? Pozdrawiam Czarek Daniluk !! Golf 3 - raz działa raz nie działa - radekklimat - 2008-07-18 w zabkach na batorego w klimacie ci naprawia Golf 3 - raz działa raz nie działa - nitro - 2008-07-18 Jeżeli ktoś po odciągnięciu czynnika, powiedział Ci, że masz za mało w układzie... to wybacz, ale... Nigdy ,żadna maszyna nie odciągnie całości i na tej podstawie nie można pleść takich bzdur... Prawdopodobnie masz problem z elektoniką/elektryką. Golf 3 - raz działa raz nie działa - cdsoftware - 2008-07-18 Też mi to raczej wygląda na elektrykę, niestety to klima manualna. Ostatnio widziałem na allegro fajny panel climatic do golfa 3 - czy da radę w miarę bezinwazyjnie coś takiego zamontować do golfa ze zwykłą manualną klimą ?? Może ktoś też podpowie gdzie w Golfie 3ce jest umieszczony przekaźnik klimatyzacji - 357 919 506 ?? Pozdrawiam !! Golf 3 - raz działa raz nie działa - radekklimat - 2008-07-19 jaki tam masz silnik i podaj rok produkcji Golf 3 - raz działa raz nie działa - cdsoftware - 2008-07-20 1,9 TDI ALE - rocznik 1998 ( Variant ) Pozdrawiam !! Golf 3 - raz działa raz nie działa - radekklimat - 2008-07-20 w golfach jest z lewej strony taki modoł do kontroli klimy te moduły bardzo czesto padaja podmien na dobry i obserwoj co sie dzieje sprawdz połaczenia kablowe Golf 3 - raz działa raz nie działa - cdsoftware - 2008-07-21 Ale żę rozumiem że gdzieś na podszybiu z lewej strony, czy normalnie pod maską tego szukać ?? Przy skrzynce bezpieczników i przekaźników niestety go nie ma ![]() Właśnie chciałem od tego zacząć ![]() Pozdro !! Golf 3 - raz działa raz nie działa - radekklimat - 2008-07-21 to takie czarne pudełko powinno byc pod maska przy lewym nadkolu Golf 3 - raz działa raz nie działa - cdsoftware - 2008-07-21 Jak wygląda to cudo to już zdążyłem na Allegro przylukać ![]() Jak przestanie padać to wyjdę i poszukam pod maską ![]() Dzięki !! Pozdrawiam !! PS: Przekaźnik jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym cieczy chłodzącej
|