![]() |
|
klima się nie wyłacza!! - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klima się nie wyłacza!! (/showthread.php?tid=1501) |
klima się nie wyłacza!! - Qba - 2008-07-23 klima w ogóle nie reaguje na polecenia z pilota ,żeby ją wyłączyć trzeba po drabinie i z manuala -co to może być ,czy mieliście podobny przypadek?? co robić?? Oczywiście na 100% pilot sprawny-sprawdzony-no i bateria o.k Więc gdzie szukać?? klima się nie wyłacza!! - gadget - 2008-07-23 A innym klimatyzatorem mozesz sterowac ? To ze bateria ok to nie wszystko . Moze czujnki IR zabrudzony w klimatyzatorze ? A moze rezonator w pilocie odpadl ? klima się nie wyłacza!! - Qba - 2008-07-23 o.k ale co to za czujnik i jak go sprawdzić ? a pilot 100% sprawny!! klima się nie wyłacza!! - gadget - 2008-07-23 Taki maly ciemno fioleetowy pierdolnik w poblizu elektroniki przewaznie za jakas szybka lub w tym miejscu jest cienszy plastik . Przewaznie jest wypukly i o srednicy 5 mm . klima się nie wyłacza!! - heineken72 - 2008-07-23 1 czujnik podczerwieni (ten ciemno fioletowy pierdolnik) w splicie zobacz czy jest dobrze wpiety ma 5-6 przewodów wpinanych na czarną kostkę ... może się wypieły 2. wierze ze od tego zacząłes (od pilota) weż komórkę z mozliwością robienia zdjec i podejżyj w wizjerze czy pilot wysyła sygnał na wyświetlaczu bedzie widoczne niebieskie migalące swiatełko z diody od pilota (gołym okiem niewidoczne...) ta operacja przydaje sie wilekrotnie na serwisach ;-) klima się nie wyłacza!! - Qba - 2008-07-23 Wielkie dzięki chłopaki!!! To forum to prawdziwdziwa skarbnica wiedzy!!! klima się nie wyłacza!! - bodzio - 2008-07-23 Ja miałem już przypadek że pilot miał kolizje z podłogą i rezonator się sypną bo nawet coś w nim latało w środku, ale najczęściej to zimne luty w pilocie jak i w klimie. klima się nie wyłacza!! - gadget - 2008-07-23 No dobra klima naprawiona a gdzie politra ??? ... klima się nie wyłacza!! - Qba - 2008-07-23 zapraszam po ....robocie! klima się nie wyłacza!! - byniom - 2008-07-24 To napisz może co było bo na bazie takich postów inni też się uczą
klima się nie wyłacza!! - Qba - 2008-07-24 napisze ale jadę tam dopiero 28 lub 29 lipca klima się nie wyłacza!! - heineken72 - 2008-07-25 Qba ... i jaka diagnoza .. pilot szwankował czy czujnik w splicie? klima się nie wyłacza!! - olimp - 2008-07-26 heineken podpowiedź z telefonem rewelacja tyle się człowiek namęczył z pilotami działa czy nie a tu prosty sposób dzięki klima się nie wyłacza!! - heineken72 - 2008-07-26 Dzięki Olimp .... a najśmienisze czasem na serwisach są pytania klientów- a co pan robi tym telefonem? ![]() patrzą się dziwnie i ... trzeba wyjaśnić pozdrawiam klima się nie wyłacza!! - byniom - 2008-07-26 Ja w telefonie mam temeperatury odparowań i ikody błędów więc jak klient mnie pyta to go ignoruję. klima się nie wyłacza!! - Klima-cool - 2008-08-16 NO Pozdro dla heineken z tym telefonem dowód ze człowiek sie powinien uczyć całe życie |