Forum Klimatyzacja
śmierdzi z klimy - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: śmierdzi z klimy (/showthread.php?tid=1524)

śmierdzi z klimy - Piotr - 2008-07-28

Witam:
Powiedzcie mi jaka może być przyczyna.Klient twierdzi że śmierdzi z klimy była czyszczona i odgrzybiana wraz z odpływem gdzieś w czerwcu .Odpływ jest grawitacyjny z syfonem idzie od góry pod drzwiami balkonowymi,później ok.0,5m do góry i do rynny.Jest to multi split zainstalowany prawie obok siebie [za ściana] i tylko z jednej jednostki to czuć,tej która częściej pracuje.

śmierdzi z klimy - Mlekoj - 2008-07-29

włóż kawałek z kostki domestosa
i sprawdź czy czasami jakiś artysta nie zrobił odpływu z peszla elektrycznego bo też będzie śmierdziało
pozdro

śmierdzi z klimy - maro196 - 2008-07-29

czasami tez mi sie tak zdaza ze trzeba dac o wiele wieksza dawke plynu antybakteryjnego aby przestalo... ale naszczescie pomaga....

śmierdzi z klimy - Piotr - 2008-07-29

podobno czuć po dwóch godzinach pracy.Na razie wyczyściłem jeszcze raz odpływ zobaczymy.Dam znać.

śmierdzi z klimy - maro196 - 2008-07-30

wlacz najpierw klimatyzator na funkcje grzania jak jest i niech klima pochodzi z 20 minut i wtedy odgrzybiac jakims plynem ja uzywam BIOTENSID,
a moze ktos zna lepsza metode? to moze jakies rady i uwagi, pozdrawiam

śmierdzi z klimy - byniom - 2008-07-30

ja mam coil desinfektant do odgrzybiania a do mycia coil rite z Wigmorsu

śmierdzi z klimy - CKIO - 2008-08-01

jeśli jest odpływ do kanalizacji a nie ma syfonu to będzie waliło więc jak jest zrobiony odpływ?????

śmierdzi z klimy - maro196 - 2008-08-01

dokladnie trzeba miec syfon zeby nie smierdzialo i koniecznie przelewac klimeSmile

śmierdzi z klimy - Piotr - 2008-08-01

Koledzy napisałem w pierwszym poście że syfon jest jak byk ok.0.5m.Wydaje mi się czy coś na lamelach się nie osadza parownika.

śmierdzi z klimy - maro196 - 2008-08-02

zobacz czy na turbinie sie na maxa na osadzilo

śmierdzi z klimy - Qba - 2008-08-02

Będę robił klimę w gabinecie dent. w którym pod klimą jest akurat umywalka więc zamierzam odprowadzić skropliny do rury spustowej pod nią. Pytanie: jak zrobić ten syfon ,bo nie ma tam za dużo miejsca?

śmierdzi z klimy - RobertS - 2008-08-02

podłącz tak jak się podłącza zmywarkę w kuchni, czyli do rury pod zlewem ale przed syfonem

śmierdzi z klimy - maro196 - 2008-08-09

zrob pod zlewem przed podlaczeniem z kolanek normalnie syfon i wtedy sie wpinaj do rury pod zlewem

śmierdzi z klimy - Qba - 2008-08-09

wielkie dzięki chłopaki!!

śmierdzi z klimy - czarny2408 - 2008-08-24

jak się wpiasz przed syfonem umywakowym to nie rób syfonu z rurek, chyba ze to kanałowiec, kanałowiec podciąga skropliny i bez dodatkowego syfonu słychac bardzo głośne pykanie w umywalce

śmierdzi z klimy - Klima-cool - 2008-08-24

Witam do umywalki można kupić nowy syfon z możliwością podłączenia innego urządzenia w naszym przypadku skroplin idz do chydraulicznego i zapytaj o coś takiego napewno bendą mieli podłączenie jest na wąsz 1\2 cala

śmierdzi z klimy - Mlekoj - 2008-08-26

spróbuj oczyścić turbinę jak jest brudna i opryskaj środkiem grzybobójczym powinno pomóc ja tak kilka razy kiedyś jeździłem do smrodu z klimy po oczyszczeniu i odgrzybieniu turbiny problem znikną
pozdro

śmierdzi z klimy - Piotr - 2008-08-26

dzięki wydaje się sensowne

śmierdzi z klimy - ozon24 - 2008-09-13

>>REKLAMA<<

śmierdzi z klimy - Janq28 - 2008-09-24

Jak dobrze, że mi nic nie śmierdzi z klimatyzacji. Kupiłem rok temu klime lg i do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów.

śmierdzi z klimy - Piotr - 2008-09-24

rok to za mało żeby śmierdziało kolo.A problem jest rozwiązany.Z twojej też będzie śmierdziało jak popracuje kilka wiosenek.

śmierdzi z klimy - Janq28 - 2008-09-25

nie sądze, sporo kasy za nią dałem, więc nie powinienem miec z nią żadnych problemów. Zresztą mój kolega zajmuje się instalacją klimatyzatorów, to mówił, że właśnie ta, która ja mam to porządny sprzęt, ktory służy przez wiele, wiele lat.