![]() |
|
LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr (/showthread.php?tid=1692) |
LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - kondzio85 - 2008-09-11 Będę wdzięczny za każda dokumentacje dotyczącą tego modelu. A może ktoś miał z nim kiedyś jakieś problemy.? Czy ten model posiada dysze rozprężną? LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - byniom - 2008-09-11 Typowy pompa ciepła 14Kw. Jak mnie pamięć nie myli to rozprężanie jest w jed. zewn więc rurkę tłoczną musisz zaizolować. LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - kondzio85 - 2008-09-11 Dokładnie ma 6,3 kw - tylko chłodzenie , bez elektroniki w skraplaczu (tylko stycznik) Problem w tym że gdzieś sie zapchał skraplacz bo: -na zaworze na ssaniu spada ciśnienie poniżej 2bar (R410) -na zaworze na tłoczeniu spada poniżej 4bar -na tłoczeniu bezpośrednio za sprężarką rośnie powyżej 30bar (wiem bo presostat tam wstawiłem) A sprężarka po chwili klekocze jak szalona. - A sprężarka już 3 z rzędu w tym g...nie ![]() Typowej kapilary nie ma w skraplaczu, za to jest coś co wygląda jak zawór kierunkowy, zawór 4-drogowy, i prawdopodobnie dysza która umieszczona na rurce między skraplaczem a zaworkiem na tłoczeniu . Pomocy W dokumentacji tej co znalazłem wogóle są inne elementy niż w sztuce o jakiej pisze.
LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - byniom - 2008-09-12 6,3 ? to dziwne bo patrzyłem w prospekcie to podają 14 KW LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - kondzio85 - 2008-09-12 a mozesz mi podac link do prospektu? LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - byniom - 2008-09-12 nie mam linka tylko w katologu LG sprawdzałem (wersja papierowa) poza tym w nazwie jest podana moć jednostki więce 6,3 kw to coś nie tak.Moje GG 560479 jak chcesz pogadać to możesz się odezwać LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - Remik - 2008-09-12 Ja podejrzewał bym, że wilgoć w układzie. Skoro trzecia sprężarka - to znaczy że układ był rozszczelniany, może łyknął niezdrowego powietrza. W układzie powinien być filtr-odwadniacz proponował bym go wymienić. Zanim wpuścisz freon przepłucz kilka razy instalację azotem. Po każdym azotowaniu oczywiście próżnia. Jeżeli olej mocno zawilgocony to może być kiepsko Pozdrawiam LG UU48AC UHA (AUUC 488A) instrukcje, dtr - kondzio85 - 2008-09-20 Remik napisał(a):Ja podejrzewał bym, że wilgoć w układzie.Drogi Remku. Nie wiem czy doczytałeś ale problem jest w tym ze ciśnienie dławi się gdzieś w skraplaczu. O dziwo skraplacz nie był wyposażony w żadną elektronikę, lecz miał tylko zawór 4-drogowy bez podłączonego elektromagnesu, Na wyjściu ze skraplacza nie ma kapilary tylko coś na kształt dyszy rozprężnej, posiada zawór kierunkowy i kapilarę z rozgałęzieniem na 6, podobną jak montowane są w parownikach. Problem w tym że w dokumentacji przysłanej od LG są rozbieżności jeśli chodzi o części zamienne. |