![]() |
|
pytanie apropo multi slipt - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: pytanie apropo multi slipt (/showthread.php?tid=1877) Strony:
1
2
|
pytanie apropo multi slipt - maciej - 2008-11-26 witam mam pytanko Jaki będzie działać instalacjia i jakie beda konsekwencjie jezeli instalujac klimatyzacje multi slipt z 3 jednostkami inwertorowe wewnętrznymi 2,1 2,1 5,3kW i dobierajac jednostke zewnetrzna inwertorowa o wydajności 8,5kW czyli o 1kW mniejesz od sumy moc jednostek wewnetrznych(oczywiście chodzi o moc chłodnicza) pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - irroda - 2008-11-27 wszystko bedzie ok pytanie apropo multi slipt - Fujitsu Szczecin - 2008-11-27 irroda napisał(a):wszystko bedzie okWitam Mógłbyś rozwinąć myśl. Parę zdań żeby opuszki Cię nie bolały ![]() Pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - Klima-cool - 2008-11-27 Widzisz są lepsi odemnie =D pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-11-27 Przy LG nie będzie działał klimatyzator który zostanie wykryty jako przewymiarowany. pytanie apropo multi slipt - maciej - 2008-11-27 mysle o skorzystaniu własnie z firmy LG co masz na mysli piszac klimatyzator przewymiarowany? umnie wszystkie jednostki wewnetrzne maja moc chłodnicza mniejsza od mocy chłodniczej jednostki zewnetrznej tylko suma tych 3 klimatyzatorów wewnętrznych jest nieco wieksza od mocy chłodniczej jednostki zewnetrznej pozdrawiam dzieki za wypowiedzi pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-11-27 Chidzi o to że jka wykryje że suma mocy jednostek jest większa to nie pozwoli włączyć tego który będzie włączany ostatni . Nie wiem jaka jest tolerancja tego przewymiarowania . pytanie apropo multi slipt - jaroclim - 2008-11-27 Witam, ale z tym przewymiarowaniem to przesada.Proste jest to że nie wydolisz z parowników więcej niż da ci w tym przypadku agregat. pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-11-27 pomijając to że nie wydoli to jeszcze jednostka zewnętrzna rozpoznaje cyfrowo jakie jednostki sa podpięte do układu. pytanie apropo multi slipt - Carlos - 2008-12-12 Jeśli Maciek myślisz tu o skraplaczu fm 30 ah to spokjnie można przewymiarować jednostki wewnętrzne i wszystko będzie działało jak należy. pytanie apropo multi slipt - klimamika - 2008-12-12 witam będę montował taki zestaw z LG FM25AH w domku jednorodzinnym Inwerter w LG powiedzieli że pociągnie bez zająknięcia a poza tym jakie masz prawdopodobieństwo ze wszystkie na raz włączysz nie słyszałem o takim przypadku żeby jakąś jednostkę wyłączał po prostu spadnie im wydajność i zamiast 2,1 będzie 1,8. Nie jestem pewien ale Inwertera można przewymiarować o 20 % Ja bym zrobił bez stresu pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-12-12 Nie będę pisał o przewymiarowaniu ale miałem taki sprzęt do montarzu i walneli się w jednej jednostce że była większa i nie ruszyło dopuki nie wymieniłem płytki od mniejszego. pytanie apropo multi slipt - wgdb - 2008-12-16 Witam. Z tego co wiem to nie ruszy. Również zakładałem takie urządzenia i niestety miałem też taki problem jak "byniom". Inną sprawą jest że LG multi lubi zrobić małą niespodziankę i nie działać poprawnie. Znam to z autopsji. pytanie apropo multi slipt - Carlos - 2008-12-16 Witam. Panowie zamontowałem z 50 sztuk multi LG i większość z nich było przewymiarowne i jak dotychczas nie miałem większych problemów z ich uruchomieniem.W Twoim przypadku "BYNIOM" to może pomylili się i dali Ci jednostkę nie od multi bądź stworzyli taką konfigurację której nie można zastosować.Przecież w tabelach konfiguracji producenta jasno jest napisane jakiej wielkości jednostki można ze sobą łączyć. Pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-12-16 Przecież to pisałem że była przewymiarowana czyli wg. tabeli przekroczyła max moc. Tobył FM40AH ale jakie jednostki wewnętrzne to teraz nie pamiętam bo za dużo tego wszystkiego już montowałem ale oszukałem go zakładając płytkę od mniejszego bo moja władza źle dobrała a potem nie godzili się na wymianę jednostki ale to już inna historia
pytanie apropo multi slipt - Carlos - 2008-12-16 To sprytna z Ciebie Bestia jest że tak oszukałeś skraplacz
pytanie apropo multi slipt - byniom - 2008-12-16 w sumie to go nie oszukałem bo i tak jedna jednostka stale była wyłączona ale dla sterownika to było za dużo . pytanie apropo multi slipt - klimamika - 2008-12-16 z tabeli wybrałem takie urządzenia LG Ma działać FM25AH MS07AH 2 szt MC18AH to konfiguracja producenta z reszta inwertera można przewymiarować pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - Carlos - 2008-12-16 no to napewno bedzie Ci dzialać pytanie apropo multi slipt - paulaula - 2009-01-07 Inverter można przewymiarować do 130% bez względu na firmę. Pamiętaj tylko o poprawnym rozmieszczeniu jednostek wewnętrznych !!! pytanie apropo multi slipt - jackie - 2009-01-07 paulaula napisał(a):Inverter można przewymiarować do 130% bez względu na firmę. Pamiętaj tylko o poprawnym rozmieszczeniu jednostek wewnętrznych !!!Witam zaszyłeś mnie z tym "...poprawnym rozmieszczeniem jednostek wewnętrzych" jeżeli mógłbyś to bardzo Cię proszę o wyjaśnienie tej kwestii. Pozdrawiam pytanie apropo multi slipt - paulaula - 2009-01-07 Musisz równomiernie rozłożyć obciążenie dla skraplacza - te dwa maluchy powinny pracować po przeciwnej stronie domu. Na tym polega właśnie jedyny problem inverterów. Reszta co czysta przyjemność. pytanie apropo multi slipt - byniom - 2009-01-07 paulaula widze ż ejestes obeznany z tą dziedziną , powinieneś zasilić nasze szeregi w stowarzyszeniu. pytanie apropo multi slipt - paulaula - 2009-01-07 To dla mnie wielki zaszczyt pytanie apropo multi slipt - monterod2002 - 2009-01-07 byniom napisał(a):paulaula widze ż ejestes obeznany z tą dziedziną , powinieneś zasilić nasze szeregi w stowarzyszeniu.widze że na forum robi się podział fachowców i na reszte ciekawe co trzeba zrobić by być w tym stoważyszeniu i czy znajdzie sie miejsce dla takiego jak ja ??? |