![]() |
|
jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego (/showthread.php?tid=1922) |
jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Qba - 2008-12-15 - jak w temacie a chodzi głównie o markę ELECTRA . - jak ściągnąć przedni panel i dobrać się do wymiennika? - nie serwisowałem jeszcze kasetonowych więc proszę o podpowiedz Pozdrawiam jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Remik - 2008-12-15 Witam. W Elektrze nie robiłem takiego przeglądu ale myślę, że wygląda to podobnie jak w innych. Trzeba zdjąć klapę z filtrem, zdjąć osłonę wentylatora i zdemontować jego śmigło jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Qba - 2008-12-15 tylko powiedz w jaki sposób zamocowana jest maskownica : czy przykręcona wkrętami jak splity czy na zatrzaskach - i jeszcze jedno czym różni się czyszczenia od splitów? jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - byniom - 2008-12-15 Maskownica jest na 4 śrubkach przymocowana do klimatyzatora. Dwie zazwyczaj wykręca sie całkowicie a dwie są na fasolkach i tylko wystarczy przesynąć i załość musi opaść na dół , oczywiście wcześniej zdejmując klapkę z filtrem . Różnica między "splitem " jest tak że tylko budową się różni a kasetowy to też split
jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Carlos - 2008-12-15 z tym że ma jeszcze wbudowaną pompkę skroplin ale pewnie wiesz o tym Pozdrówki jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - dario0609 - 2008-12-15 oczywiscie musisz uwazac przy jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - dario0609 - 2008-12-15 oczywiscie musisz uwazac na tace skroplin,bo tam jest plywak imoze byc pelno marasu./obys niemial potem tego na glowie/ jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Qba - 2008-12-15 o.k wszystko jasne ,a ile bierzecie za przegląd kaseciaka( czyszczenie dezynfekcja pomiary) ? Pozdro. jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - klimamika - 2008-12-16 stary jesteś zaawansowany i o takie rzeczy pytasz jaja se robisz z takimi chińczykami się zadawałem ze nazwy nawet nie potrafię wypowiedzieć i dawałem rade bez pisania na forum a ty masz problem z elektra to samo co u wszystkich innych dwa zatrzaski i cztery śruby banał pozdrawiam jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - boryspol - 2008-12-22 klimamika napisał(a):stary jesteś zaawansowany i o takie rzeczy pytaszTo niema nic do rzeczy. Ja też niebawem będę zaawansowany, a niemam zielonego pojęcia o chłodnictwie. Piszę przeważnie w "Hyde Park" albo tylko dogaduję innym
jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Fujitsu Szczecin - 2008-12-23 Witam Tytuł pod nickiem nie ma nic wspólnego z doświadczeniem i praktyką w życiu. To zależy od ilości postów a to na pewno na praktykę nie wpływa. Klimamika już większość na forum zrozumiała że jest ono do pomocy. Niektóre modele klimatyzatorów nie mają standardowej konstrukcji i zaczepów, lepiej się nie wstydzić i spytać niż SPLITolić i się wstydzić . Dla niektórych początkujących Twoje problemy mogą być błahostkami i pośmieje się z Ciebie. Miło będzie?Pozdrawiam jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - monterod2002 - 2008-12-23 nikt nie wie wszystkiego spokojnie panowie jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - monterod2002 - 2008-12-23 patusX napisał(a):tak racja STEFAN uwazam ze jak sie idzie do klijenta na przeglad trzba wiedziec ja sie zabracj jak sie nigdy tego nie robilo a nie pytac sie: Prosze pan jak robila to porzednia firma??? bo ja nie moge tego otworzycŚwięta prawda ![]() kto pyta nie błądzi ...... jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Fujitsu Szczecin - 2008-12-24 Witam Przy demontażu i montażu maskownicy powinieneś zwrócić uwagę na drobne szczegóły typu: - haczyki, zawiesia - połączenia elektryczne - podkładki dystansowe, amortyzujące (szczególnie przy skręcaniu trzeba uważać na siłę żeby nie uszkodzić gniazda wkrętów w maskownicy lub samej maskownicy) ![]() Dalszy demontaż wedle potrzeb, jak nie jesteś pewien swojej pamięci rób zdjęcia, kolejności kabli, podzespołów. Pozdrawiam jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Klima-cool - 2008-12-24 Jak zabierzesz się do kasety i będziesz zdejmował nie tylko maskownice z filtrem, ale i całą maskownice klimy pamiętaj o kostkach elektrycznych jest ich przynajmniej 2 służą do połączenia z kierownicami powietrza . Nie przejmuj się to jest bardzo proste. jak będziesz odgrzybiał klimke to nie wrzucaj do wanny tabletek czasem utrudniają prace pompki do momentu całkowitego rozpuszczenia się. W kasetach najczęściej zasilanie idzie do zewnętrznej jednostki, więc najprawdopodobniej będziesz miał tylko( L-zasilanie N-neutralny i 0. COM- Komunikacja. tyle jak zabrać się do przeglądu klimatyzatora kasetonowego - Qba - 2008-12-25 Chodziło mi głównie o same otwarcie ,kasety' bo rzeczywiście nie jest to standard ( tymbardziej że ELECTRA to myśl prosto z Izraela) i widzę że zrobiło się z tego wielkie forum. Ale świadczy to o tym że nie lekceważycie żadnego tematu. I należy się wam szczere podziękowanie!!! A mała krytyka mobilizuje Jeszcze raz wszystkim b.dziekuję Ps. Oby tak dalej |