![]() |
|
regulacja sprężarki - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: regulacja sprężarki (/showthread.php?tid=3364) |
regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-20 Witam,jestem nowy.Mam pytanie do speców klimy samochodowej mianowicie, sprężarce w tylnej części dokładnie po przeciwnej stronie tych węży od dołu jest taki zaworek który reguluje tarczą uchylną a ta z kolei skokiem tłoków w sprężarce. Czy można samemu wykonać regulacje poprzez ten zaworek? regulacja sprężarki - radekklimat - 2010-04-20 Zaworek ten jest regulatorem automatycznym regulujacym na podstawie roznicy cisnien i samemu nic sie nie da zrobic. Ewentualnie jest to zaworek nadmiarowy cisnienia ustawiony fabrycznie na 32 Bar regulacja sprężarki - R-40 - 2010-04-20 Moim zdaniem tarczą uchylną co do danego tłoka reguluje mimośród. regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-20 Pytanie za sto punktów,jest tak od roku, wymieniłem sprężarke chłodnice z osuszaczem i klima chodzi spece twierdzą,że jest O.K. ale klima nie potrafi mi schłodzić autka co to może być?A jak stoje w korku to dupa blada prawie wogule nie chłodzi dopiero po wejs]ściu na obroty daje znaki życia.Auto to nubira. regulacja sprężarki - R-40 - 2010-04-20 tadek 1 napisał(a):Pytanie za sto punktów,jest tak od roku, wymieniłem sprężarke chłodnice z osuszaczem i klima chodzi spece twierdzą,że jest O.K. ale klima nie potrafi mi schłodzić autka co to może być?A jak stoje w korku to dupa blada prawie wogule nie chłodzi dopiero po wejs]ściu na obroty daje znaki życia.Auto to nubira.Jak byłeś u specó to musi być ok.Gdyby niebyło ok. to zadziałał by jeden z zabezpieczeń ciśnieniowych.Chyba że kłamiesz że byłeś u szpeców.Proponuję zmienić magików którzy pomostkowali presostaty.Chodzi -chodzi-Płać i się poć. regulacja sprężarki - mg - 2010-04-20 Ten zawór się wymieniana na nowy ale to na nic się nie zda jeśli sprężarkę masz "wyświechtaną". Wentylatory skraplacza pracują podczas pracy klimatyzacji? Czy skraplacz jest w dobrym stanie? regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-20 jest nowy to znaczy ma rok ale działa tak samo dziś jak rok temu. R-40 no niestety pomyliłeś się ale nie kłamie.A czy ty jesteś specem w tej branży? bo widze,że jesteś początkujący tak jak ja. regulacja sprężarki - mg - 2010-04-21 Może klapka mieszająca powietrze ciepłe z zimnym nie domyka się. Sprawdziłeś to? regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-21 Domyka się klapka ciepło zimno ogrzewanie działa O.K. A czy jest możliwe,że mam zasyfioną chłodniczke tzn ten element który chłodzi powietrze? regulacja sprężarki - mg - 2010-04-21 Nie może być zasyfiona bo masz filtr przeciwpyłowy; chyba wiesz o tym i wymieniasz? regulacja sprężarki - R-40 - 2010-04-23 mg napisał(a):Ten zawór się wymieniana na nowy ale to na nic się nie zda jeśli sprężarkę masz "wyświechtaną". Wentylatory skraplacza pracują podczas pracy klimatyzacji?Przy wyświechtanej sprężarce z reguły skraplecz się niezałączy z powodu utraty i spadku wydajności sprężarki,a co za tym idzie obniżenia ciśnienia na tłoczeniu co niepozwala załączyć wentylatorów skraplacza. regulacja sprężarki - awax - 2010-04-23 tadek 1 napisał(a):Domyka się klapka ciepło zimno ogrzewanie działa O.K. A czy jest możliwe,że mam zasyfioną chłodniczke tzn ten element który chłodzi powietrze?Na wysokich obrotach schładza więc jest OK. Tadek,nie żądaj cudów i diagnozy "na odległość",czy sprężarka była nowa? regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-23 Nie wymagam cudów,tak sprężarka była nowa,filtr kabinowy również jest nowy.A powiedzcie mi Panowie jak można sprawdzić wydajność klimy w warunkach garażowych?Pewnie jest to niemożliwe bez odpowiednich narzędzi. regulacja sprężarki - bodzio - 2010-04-23 Możesz zmierzyć temperaturę na wylocie z kratek tylko podaj też zewnętrzną. regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-23 o.k. postaram się zbadać wydajność w weekend. regulacja sprężarki - tadek 1 - 2010-04-24 sprawdzona temperatura przy 20C temp ja mam temperature powietrza przy kratce nawiewowej 15C przy włączeniu obiegu zamkniętego.Jak widać z klimą jest coś nie tak. regulacja sprężarki - klaudiusz2000 - 2010-05-04 Jak masz dojscie do manometrów to zobacz jakie są ciśnienia a wtedy nie bedzie wątpliwości tylu i łatwiej się coś wymyśl |