![]() |
|
Domek - grube drewniane ściany - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Domek - grube drewniane ściany (/showthread.php?tid=3377) |
Domek - grube drewniane ściany - kamaaa - 2010-04-23 Witam , jakie macie sprawdzone sposoby na otwory do splita w ścianach drewnianych (ok 30cm) Pozdrawiam Domek - grube drewniane ściany - barbie - 2010-04-23 tresowane korniki Domek - grube drewniane ściany - barbie - 2010-04-23 lub wiertło piórowe do drewna . Domek - grube drewniane ściany - monterod2002 - 2010-04-23 Proponuje kupić otwornice do drewna i dłuto (tylko nie chiny bo ci spali się na samym początku) mały wydatek a 24-26cm ściany nie robią problemów. Pamiętaj jedno nie montuj blachy od splita i podstawy zewnętrznej jednostki na łączeniu dwóch bali gdyż bale siadają oraz pracują co spowoduje pokrzywienie elementów mocujących pozdrowionka Domek - grube drewniane ściany - kamaaa - 2010-04-24 dzięki za informacje Domek - grube drewniane ściany - peen - 2013-05-16 Podepnę się pod pytanie. Domek jest drewniany, ale ściany wewnątrz wyłożone płytami gipsowo-kartonowymi. Jak do tego ustrojstwa idealnie przymocować jednostkę wewnętrzną? W drewnie nie rzeźbiłem jeszcze stąd moje pytanie. Domek - grube drewniane ściany - Remik - 2013-05-16 peen napisał(a):Podepnę się pod pytanie.Mocuj do samej płyty regipsowej Domek - grube drewniane ściany - peen - 2013-05-16 Właśnie mam złe wspomnienia z regipsów. Kiedyś mocowałem kołkami do regipsów i łapał tylko może co 3-ci. Reszta się nie ściągała w ścianie poprawnie. Korzystałem z takich rozszerzonych kołków, co to z drugiej strony mają się ścisnąć w szczelinie między płytą, a ścianą. Nie jestem obeznany w temacie regipsów niestety. Mocowałem takimi kołkami:
Domek - grube drewniane ściany - barbie - 2013-05-16 kilka 10 calowych gwoździ powinno wystarczyć . Domek - grube drewniane ściany - klimatolog - 2013-05-16 Do regipsów ŚLIMAKI. Domek - grube drewniane ściany - kubabaku - 2013-05-16 polecam kołki typu molly ![]() koniecznie trzeba mieć ściągacz do tych kołków ![]() trochę juz tak powiesiłem i naprawdę trzyma...moim zdaniem najlepsze rozwiązanie do płyt gk Domek - grube drewniane ściany - aminokwas - 2013-05-16 klimatolog napisał(a):Do regipsów ŚLIMAKI.Tak, tak. ŚLIMAKI to podstawa do regipsów. Te polecane przez kolegów mogą być stosowane, gdy za regisem jest odpowiednia przestrzeń, natomiast ŚLIMAKI mają niewiele większą długość niż grubość płyty G/K. Domek - grube drewniane ściany - peen - 2013-05-17 Pisząc "ślimak" macie na myśli coś takiego:
Domek - grube drewniane ściany - kubabaku - 2013-05-17 jak masz gk na stelażu to molly jest ok. chyba że płyta jest przykręcona bezpośrednio do drewna to może byc problem. Ja robiłem nawet jak płyta była przyklejona na kleju i też dało radę. ważna jest zaciskarka ze ślimakami miałem złe doświadczenia Domek - grube drewniane ściany - Remik - 2013-05-17 Plastikowy ślimak kiepsko się wkręca w płytę. Ja najpierw robię gwint w płycie ślimakiem z duraluminium a potem wkręcam plastikowy. Problem się pojawia jak płyta jest blisko ściany. Trzeba wtedy nawiercić w ścianie otwór fi 6mm aby końcówka ślimaka trafiła w ten otwór a nie zapierała się o ścianę. Domek - grube drewniane ściany - klimatolog - 2013-05-17 Długosć ma znaczenie? Domek - grube drewniane ściany - klimatolog - 2013-05-17 klimatolog napisał(a):Długosć ma znaczenie?A co to ma związek pomiędzy chłodnictwem a metodami montażu?Portal dotyczy się chłodnictwa czy metod kotwiczenia urządzeń? Domek - grube drewniane ściany - klimatolog - 2013-05-17 Remik po szkoleniach? Domek - grube drewniane ściany - peen - 2013-05-17 klimatolog napisał(a):klimatolog napisał(a):Długosć ma znaczenie?A co to ma związek pomiędzy chłodnictwem a metodami montażu?Portal dotyczy się chłodnictwa czy metod kotwiczenia urządzeń? Sam ze sobą dyskutujesz? Budowlaniec nie ma tego problemu co my. Mówi "Rżniemy ścianę bo inaczej się nie da" i klient musi to zaakceptować. |