![]() |
|
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ (/showthread.php?tid=3428) |
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - hopkins - 2010-05-06 Witam wszystkich, mam problem z moja klima, po zimie rozszczelnil mi sie uklad i caly czynnik poszedl w powietrze :/ panowie od klimy usuneli dziure, okazalo sie ze maly filtr w jednej z rur sie zapchal i w efekcie zepsul. Wymienili, nabili ale niestety zamiast zimnego powietrza leci cieple:/ sprezarka zalacza sie, ale rurki od klimy sa cieple... dali za wygrana, nie wiedzieli co jest nie tak. Pojechalem do innego serwisu i koles powiedzial mi ze uklad nabity jest powietrzem :O a nie gazem, spuscil troche tego niby czynnika i faktycznie nie przypominalo to gazu (taki cieply wiaterek ) nie wiem co robic, nie znam sie na klimie i nie wiem czy mnie nie naciaga na kolejny wydatek, Poradzcie, nabijac znowu czy moze to wina sprezarki ze zle spreza ten gaz- to moja teoria .pozdrawiam. A moze ktos zna jakis dobry serwis klimy w okolicy Warszawy? bylbym bardzo wdzieczny. Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - mt - 2010-05-07 A jak to stwierdził że to powietrze. Może źle założyli dyszę? Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - hopkins - 2010-05-07 wypuscil troche przez zawor... lecial taki cieply wiaterek jak wypuscil troche z maszyny do nabijania to widac bylo ewidentnie ze to zmrozona chmura gazu
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - mg - 2010-05-07 Ja cierpiędolę! ![]() Mam inny sposób: przykładam sobie wężyk z wiaterkiem do wargi; jak do rana spuchnie to R134-a, jak nie to powietrze. Warga oczywiście ![]() Tak poważnie, ten zapchany filtr na rurce może źle wróżyć. Możesz mieć uszkodzoną sprężarkę. Poszukaj serwisu klimatyzacji. Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - R-40 - 2010-05-07 hopkins napisał(a):wypuscil troche przez zawor... lecial taki cieply wiaterekJak z maszyny cud nabijacz klieenta mógł upuszczać czynnika.Nierozumiem- sama diagnozuje - naprawia -napełnia bez podstawowej wiedzy za 25 tysięcy.W jaki sposób klieent jest niezadowolony skoro jest obsługiwany przez MASZYNKĘ do nabijania.Najgorsze w tym wszystkim jest to ,że ten który kupił maszynkę został najbardziej nabity na naiwności.Maszynka bez wiedzy obsługi. Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - bodzio - 2010-05-08 Normalnie dzika maszyna i jeszcze gazem zieje
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - mn27 - 2010-05-09 tak tak to jest jak mechanik zajmuje sie chłodnictwem nie wiedząc o tym nic, on mysli ze gaz r 134 ma być zimny i wtedy ma klima chłodzić a jak ciepły to sie poddaje on wogóle nie zna zasady chłodnictwa i klimatyzacji skąd to zimno sie bierze oni wszyscy myslą ze nabija zimnego gazu tak jak powietrza w koło i ma chłodzić Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - R-40 - 2010-05-09 Ten hopkins z myślenia owiec wiedział by co zrobić.A może milczenia. Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - R-40 - 2010-05-09 R-40 napisał(a):Ten hopkins z myślenia owiec wiedział by co zrobić.A może milczenia.Chyba było mu po posku antoni. Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - mg - 2010-05-09 Antoś, ten który podał gościowi wyśmienicie przyrządzony własny mózg. Poruszająca scena
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - R-40 - 2010-05-09 mg napisał(a):Antoś, ten który podał gościowi wyśmienicie przyrządzony własny mózg. Poruszająca scenaCzy możliwa? Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - mg - 2010-05-09 Najbardziej przerażające w tej scenie jest to,że jest możliwa do zrealizowania.
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - hopkins - 2010-05-10 wow :0 ale trafilem na forum same kuzwa spece.... od szydzenia i obrazania bo napewno nie od klimy. Czy wedlug was kazdy musi sie znac na wszystkim????? dla mnie klima to przycisk AC, naciskam i jest chlodno to mi wystarcza , ogolnie to wiem ze zimnym gazem sie nie chlodzi a cieplym nie grzeje, napisalem za moim zdaniem to cos ze sprezarka. Gosc od klimy sie za ch...ja nie znal, podejrzewalem to i dlatego nie nabijalem drugi raz, tylko postanowilem zasiegnac info. EOT. kolega r40 to powinien raczej do jakiegos specjalisty sie udac.... tak sam siebie cytowac i odpowiadac wiem wiem kazdy post sie liczy, nabijasz 1000 i mow mi GURU od KLIMY buahahaha
Renault Scenic II klima zamiast chlodzic grzeje :/ - Tadeusz4321 - 2010-05-10 Jedz do serwisu. Mają ci opróżnic układ z tego co tam masz wpuszczone. Wysiąnąć wilgoć ,powietrze i inne śmieci Zrobic próżnię. Stwierdziś że masz szczelny układ Napełnić układ czynnikiem R134a do ilosci podanej przez producenta. Sprawdzić ciśnienia na pracującym układzie -tak jak dzisiaj niskie winno być 1,5 do 2 atm a wysokie 14 -16 atm I to cała filozofia. Za to wnieneś zapłacić z czynnikiem i olejem ok 200 zł Podaj dokładne dane auta -rok produkcji, motor, napisze Ci ile ma być załadowane czynnika w Twoim aucie |