Forum Klimatyzacja
nieszczelność w Alhambrze - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: nieszczelność w Alhambrze (/showthread.php?tid=3734)

nieszczelność w Alhambrze - mister - 2010-06-29

w mojej prywatnej alhambrze (po lifcie ) ucieka czynnik. po zimie wszystko było ok . przyszły ciepło no i zacząłem używać klimę ale po około tygodniu zaczęło słabnąć. napełniłem i znowu było git. upały minęły wiec przestałem używać przez jakieś 2 tyg . teraz znowu ciepło i znów brak czynnika. gdzie tam może być nieszczelność ,są jakieś typowe miejsca ?

nieszczelność w Alhambrze - klepik - 2010-06-30

może być rurka która idzie wzdłuż podłużnicy

nieszczelność w Alhambrze - Tadeusz4321 - 2010-07-01

Nie ma co gdybać.Jechac trzeba do serwisu i sprawdzić szczelnośc układu poprzez azot lub czynnik z kontrastem.

nieszczelność w Alhambrze - agrobim - 2010-07-03

W moim przypadku po podłączeniu testera szczelności (azot), słychać było syczenie z pod lewego reflektora. Okazało się że do wymiany jest filtr - osuszacz, który uległ korozji (na bocznej ściance filtra - osuszacza, pod uchwytem montażowym.

[Obrazek: misc.php?item=23&download=0]

nieszczelność w Alhambrze - Tadeusz4321 - 2010-07-03

Bez diagnozy na serwisie nic sie nie da zrobić

nieszczelność w Alhambrze - CHŁODnick - 2010-07-03

Przy tej okazji szykuj się na wymianę czujnika na filtrze. Często rozpada się podczas odkręcania.

nieszczelność w Alhambrze - mt - 2010-07-04

CHŁODnick napisał(a):Przy tej okazji szykuj się na wymianę czujnika na filtrze. Często rozpada się podczas odkręcania.
Dokładnie tak ale ten osuszacz to w autach pierwszej generacji 95-00, a po lifcie osuszacz jest w skraplaczu.

nieszczelność w Alhambrze - Sebastian_pulawy - 2010-07-12

witam mam alhambre po 2000r i u mnie pękło kolanko ktore na odcinku wjscia z agregatu i biegnie do zaworu z lewej strony jak sie stoi przodem do samochodu , element ten beignie pod obudowa przeplywonierza podobna czesta usterka

nieszczelność w Alhambrze - kakus - 2010-07-13

Często ustlenia się aluminium na rurkach pod paskami, które trzymają rurki. W tym sezonie było czwarte auto na tą usterke. Dwa razy wymienialiśmy skraplacz.

nieszczelność w Alhambrze - mister - 2010-07-13

u mnie nieszczelność była w osuszaczu -puszczały oringi na dekielku osuszacza. nie miałem nowych . stare wyglądały nieźle wiec oczyściłem wszystko , posmarowałem olejem chłodniczym i poskładałem. próba azotem -układ szczelny . klima działa już ze 3 tyg.

nieszczelność w Alhambrze - aqq123 - 2010-07-13

ile kosztuje wymiana rurki dluższej od osuszacza w alhambrze 99r 1.9td wlasnie przy wymianie parownika (przerdzewial) urwała sie przy mocowaniu gumowym

nieszczelność w Alhambrze - mt - 2010-07-16

aqq123 napisał(a):ile kosztuje wymiana rurki dluższej od osuszacza w alhambrze 99r 1.9td wlasnie przy wymianie parownika (przerdzewial) urwała sie przy mocowaniu gumowym
Może bardziej sprecyzujesz chodzi?