![]() |
|
jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni (/showthread.php?tid=5290) |
jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - yellow-mati - 2011-07-05 Witam Wszystkich, mam problem zabieram sie za zrobienie chlodni na owoce a głównie na truskawke, potrzebuje fachowej rady !! wymiary chlodni to około 3X7X2. Potrzebuje dosc wydajny agregat, dziennie okolo mam do schlodzenia 2-2,5t. truskawek, jak wiadomo ta truskawka musi byc jak najszybciej schlodzona. jakie agregaty sie montuje w takiego typu chlodniach ?? jakie firmy polecacie??? za wszystkie informacje z gory dziekuje. pozdrawiam Mateusz jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - radekklimat - 2011-07-05 Chłodnica przemysłowa o duzym rozstawie lamel i dobrym wydmuchu. Agregat dowolnej firmy ale ja bym sie skłaniał na Bitzer lub Copelland. Moc chłodnicza ok 15kW dla zera w komorze to minimum jak chcesz szybko i z ciepłym towarem. jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - llort - 2011-07-07 Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania. jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - crocens - 2011-07-08 llort napisał(a):Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania. krótko, stek bzdur... jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - llort - 2011-07-22 Marcin uzasadnij,stek bzdur(Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania. jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - PanBan - 2011-07-23 a ty to zawsze "'mówisz'" bzdury ilort nochalu jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - łysy45 - 2011-07-23 crocens napisał(a):okey może i stek bzdur ,ale wkurzają mnie te wasze komentarze,masz coś do powiedzenia napiesz.Jeżeli nie to m........ dalej nie będę pisał myślę że zainteresowany się domyślillort napisał(a):Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania. jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - crocens - 2011-07-23 nie wszyscy mają czas pisać referaty na temat jak zbudowac chłodnię do truskawek, ale na krótki ostrzegający komentaż czas mam... jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - łysy45 - 2011-07-23 referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - barbie - 2011-07-23 llort jak zwykle czyta bez zrozumienia--post dotyczy chłodni a nie mroźni . jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - mg - 2011-07-23 łysy45 napisał(a):referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam Nie zgadzam się z Tobą. Wiedza to kapitał. Z kolegą wypije flaszke, jednak nie każdy kto chciałby się napić jest kolegą. jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - llort - 2011-07-23 barbie napisał(a):llort jak zwykle czyta bez zrozumienia--post dotyczy chłodni a nie mroźni .Mój post dotyczy prędkości wentylatorów między i nnymi .Najlepiej tornado a truskawki przetrwają
jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni - llort - 2011-07-23 mg napisał(a):MG Kapitał zachowaj dla siebie nie odpowiadając na tym forum.Lepszym kapitałem będzie wypicie samemu flaszki zakładając że ktoś ci ją postawił i zakładając że masz przyjaciół.Fałszywych ludzi nie cierpię.A przypomnę twoje słowa.łysy45 napisał(a):referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam |