![]() |
|
Jak podłączyć presostat ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Jak podłączyć presostat ? (/showthread.php?tid=5421) |
Jak podłączyć presostat ? - karol90_2009 - 2011-08-02 Witam, Potrzebuje rady, jak podłączyć dany presostat (chodzi mi o kwestie elektryki - zawsze wolę się upewnić) - podwójny - niskiego i wysokiego ciśnienia ? TU jest schemat http://imageshack.us/photo/my-images/809/dsc00213jm.jpg/ Liczę na pomoc, pozdrawiam
Jak podłączyć presostat ? - Shitashii - 2011-08-04 mostek 5-6 z resztą, są multimetry to można sprawdzić. ale filozofia. Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-04 barbie napisał(a):sprawdzisz jeśli będzie odpowiednie ciśnienie doprowadzone do presostatów ,i sensowne nastawy presostatów .kto pyta nie błądzi--tylko supermonter wie wszystko .napisał 3000 postów,nie zadał ani jednego pytania ! .Bez ciśnienia również można dojść który styk od niskiego który styk od wysokiego i pozostałe kontrolne.Tylko wystarczy myśleć kolego barbie.Chodzi mi o kwestie elektryki w poście a nie sprawdzania zabezpieczeń po względem ciśnienia.Barbie czytaj ze zrozumieniem. Jak podłączyć presostat ? - barbie - 2011-08-04 jak koleega był by supermonterem to by się nie pytał--odpowiedź moja nie jest przeznaczona dla supermontera--tylko dla nowego kolegi .przeczytałeś moją odpowiedź bez zrozumienia . Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-04 Przypuszczam że ten nowy kolega ma większe pojęcie od ciebie.Bo chodzi o styki a nie ciśnienie.Sam zaprzeczasz sobie.To ty pisałeś o ciśnieniach a nie ja ani Shitashii.Filozofia nie jest twoją mocną stroną A ja zostanę twoim patronem nadal,a byś nie doprowadził do tragedii budowlanej :| Człowiek o stykach a barbie o ciśnieniu.Barbie powinno być tak.1-faza sterująca ze sterownika.2-6 mostek. 5-kontrolka niskiego. 4 kontrolka wysokiego. 3 załączenie sprężarki przy prawidłowych parametrach ciśnieniowych w czasie rzeczywistym B przez duże B Ćwikło Jak podłączyć presostat ? - barbie - 2011-08-04 najlepsze podłączenie---2 i 3--mostek ,1 zasilanie , 6-start sprężarki 5-alarm niskiego ,4- alarm wysokiego . Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-04 Coś podobnie gdzie saper doradzał saperowi i obydwoje stracili życie.Czasami nie doradzając ratujesz życie
Jak podłączyć presostat ? - barbie - 2011-08-04 przy Twoim podłączeniu alarmu HP nie będzie ! . Jak podłączyć presostat ? - crocens - 2011-08-04 barbie, zwracam honor, usunąłem swój post by nie wprowadzać w błąd, 2-3 mostek i sprężarka na 6 jest dobrym rozwiązaniem
Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-04 Najlepszym rozwiązaniem jest miernik w funkcji diody
Jak podłączyć presostat ? - crocens - 2011-08-04 też prawda Jak podłączyć presostat ? - barbie - 2011-08-04 za dużo w nim elektroniki--wystarczy zwykły omomierz analogowy . Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-04 Zgadzam się z tobą barbie.To co proste to niezawodne.Podobnie jak ty w tym temacie
Jak podłączyć presostat ? - Shitashii - 2011-08-04 Czarujecie. połączenie 1-2 występuje przy ciśnieniu poniżej nastawy LP! Przynajmniej ja tak te strzałki rozumiem i podpis na dole. A po przekroczeniu nastawy HP następuje przełączenie na 3-4. A wy coś inaczej piszecie. Jak podłączyć presostat ? - mg - 2011-08-04 Stosuje linkę 1,5x3, końcówki zarabiam widełkami z HAUPY, nie dokręcaj za mocno bo możesz przeciągnąć gwint. B3 Jak podłączyć presostat ? - jack - 2011-08-04 temat niby prosty a tyle zamieszania wczoraj ktoś napisał odpowiedź ale błędną ( dziś już jej niema)ja dodałem również nie poprawną ale ze znakiem ?? może pisać " podpowiedzi "jeśli jesteśmy czegoś pewni a nie udawać że .... jeśli faktycznie ktoś będzie chciał się czegoś dowiedzieć i przeczyta poszczególne odpowiedzi to niczego się nie dowie czy na tym rzecz polega by wprowadzać w błąd może lepiej nic nie pisać albo zmienić forum na pudelka a teraz odnośnie pytania wszystkie schematy rysowane są w stanie spoczynku czyli normalnej pracy i rację z podłączeniem ma barbie pozdrawiam wszystkich Jak podłączyć presostat ? - wit - 2011-08-05 zakładając, że schemat jest ze stykami w normalnej pozycji pracy -a tak zazwyczaj jest rysowane -a strzałki przedstawiają umiejscowienie mieszków ciśnieniowych -to najlepsze podłączenie przedstawia Kolega barbie... wszystko sprowadza się do tego co naprawdę oznaczają te strzałki... umiejscowienie mieszka-czy kierunek przestawienia przy przekroczonym parametrze.... ? wiec -miernik w funkcji sprawdzania ciągłości obwodu (piszczałka) -lub omomierz w dłoń i za kilkanaście sekund wszystko wiadomo... Jak podłączyć presostat ? - Shitashii - 2011-08-05 jack napisał(a):(...)To w stanie spoczynku czy normalnej pracy? ? ? Bo mi się wydaje, że to właśnie dwie różne sytuacje. Przykład ze stykami przekaźnika: NO to styk normalnie rozwarty bez podanego napięcia. Również jestem zdania że miernik wszystko wyjaśni. Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-05 Kiedyś takie bzdury były rozwiązywane żarówką.Czy na prawdę nie istnieją kłopoty związane z tym zawodem?A może to już nie zawód tylko hobby.Nadmieniam że temat ociera się o przepisy bezpieczeństwa i prokuraturę. Jak podłączyć presostat ? - barbie - 2011-08-05 nie Zarówką tylko przystosowaną latarką---żarówka ,bateria i przewody. Jak podłączyć presostat ? - llort - 2011-08-05 Barbie młuć bo jutro ma padać :o |