![]() |
|
Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych (/showthread.php?tid=5490) |
Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - radas - 2011-08-22 Witam, czy ktoś spotkał się z regulatorem ciśnienia skraplania do silników trójfazowych ? Producent? Typ ? Pozdrawiam Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - volume29 - 2011-08-22 Jedyny sposób to przetwornik ciśnienia i falownik. Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - barbie - 2011-08-22 lub przeróbka silnika na jednofazowy . Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - radas - 2011-08-22 barbie napisał(a):lub przeróbka silnika na jednofazowy .No właśnie bylem u elektryka, który przewija i stwierdził, że silnik przerobiony na 1F traci na mocy i może nie poradzić sobie z tym śmigłem...i faktycznie nie możne wejść na obroty jak przy 3F Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - radas - 2011-08-22 volume29 napisał(a):Jedyny sposób to przetwornik ciśnienia i falownik.A z tym przetwornikiem to byle jaki czy jakiś konkretny model do konkretnego falownika? Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - barbie - 2011-08-22 jaki to jest wentylator ? . Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - ECO74 - 2011-08-22 Przetwornik HP np Carela SPKT0031DO ale może być inny i pozostaje skonfigurować funkcje PID w falowniku i wszystko Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - radas - 2011-08-22 barbie napisał(a):jaki to jest wentylator ? .Wentylator fi 500 dane na foto Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - barbie - 2011-08-22 przerabiałem podobny wentylator na jednofazowy--dokładałem kondensator 5 mikrofaradów ,uzwojeniania nie trzeba było przezwajać . Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - radas - 2011-08-22 barbie napisał(a):przerabiałem podobny wentylator na jednofazowy--dokładałem kondensator 5 mikrofaradów ,uzwojeniania nie trzeba było przezwajać .Też testowałem - na 6 mikro nie mógł wystartować, a na 15 mikro ma tez dużo mniejsze obroty niż na 3Fazach Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - llort - 2011-08-22 Można zastosować presostat stycznik i cewkę stycznika a-1 i a2 w danym zakresie lub falownik i przetwornik.Lub kilka presów nieskończenie wiele do płynnej regulacji. Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - zuku - 2011-08-23 Są dedykowane regulatory do silników trójfazowych - zapytaj w thermokey-u. Podzwoń po firmach kóre sprzedają skraplacze. A ustawienie reg. PID w falowniku nie jest takie proste. Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - crocens - 2011-08-23 nie jest też takie skomplikowane warunkiem jest mieć dobrze przetłumaczoną instrukcję lub znać dobrze angielski. W innym przypadku to rzeczywiście graniczy z cudem
Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - zuku - 2011-08-23 Skonfigurowanie falownika do pracy z danym silnikiem i przetwornikiem ciśnienia nie jest problemem w porównaniu do ustawienie reg. PID w falowniku Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - crocens - 2011-08-23 no cóż... generalnie mam od tego automatyka który takie rzeczy mi robi gdy zachodzi potrzeba. Zgodzę się, że de fakto zmieniamy tylko trzy parametry ale gdy nie zna się sposobu i zasady działania to graniczy to z cudem Ale nie da się trzymać wszystkich srok za jeden ogon dlatego zostawiam to automatykom
Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - llort - 2011-08-23 crocens napisał(a):no cóż... generalnie mam od tego automatyka który takie rzeczy mi robi gdy zachodzi potrzeba.Mam nadzieję że mieścisz się w tych 10-ciu procentach o których pisał Awax Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - Shitashii - 2011-08-24 Awax pisał o 90% ....
Regulator ciśnienia skraplania do silników trójfazowych - mg - 2011-08-31 Przeoczyłem ten temat http://www.danfoss.pl/katalog_chlodnictwo_2009/dokumentacje/automatyka_ogolna/a.RGE.07.06.pl.pdf |