Forum Klimatyzacja
pasat b5 - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: pasat b5 (/showthread.php?tid=6269)

pasat b5 - eryk_wiking - 2012-06-19

Samochód Pasat b5, ciśnienia pracy poprawne, klima wyłącza sie po nie całej minucie pracy.
Podejrzewam jakiś czujnik ciśnienia, gdzie ich szukać. A może to inna usterka?

pasat b5 - maciejxtrem - 2012-06-19

Czy przypadkiem ciśnienie wyoskie nie jest za wysoie ? Częsta usterka w B5 uszkodzony wentylator i przegrzany czynik chłodniczy powoduje wyłączenie klimy.

pasat b5 - eryk_wiking - 2012-06-21

Ciśnienia pracy poprawne, więc coś z elektroniki go trzyma, tylko co ?

pasat b5 - zenek123 - 2012-06-21

Witam,

Powinno pokazać błędy na kompie. Czujnik wysokiego masz za prawym reflektorem. Reszty szukaj po układzie.
Druga sprawa jaka temp. zew. i przy jakim ciśnieniu faktycznym rozłącza?

Pozdrawiam

pasat b5 - driver1979 - 2012-06-23

Klima manual czy klimatronic ? Jak klimatronic to najpierw podłącz auto pod kompa i opisz dokładnie co pokazało i będziemy myśleć. Jak manual to może być dużo przyczyn i na forum (na odległość) raczej nikt nie zgadnie. Rolleyes

pasat b5 - Shitashii - 2012-06-23

driver1979 napisał(a):Klima manual czy klimatronic ? (...)
Klimatyzacja dzieli się na manualną, automatyczną i klimatronik. Nie każdy zauważa różnice.
To tak na marginesie.

pasat b5 - plusz730 - 2012-06-23

Termik na cewce sprawdzony?A dokładniej sprzęgło, tarcza zabierakowa?

pasat b5 - bart7802 - 2012-06-23

cyt.

pasat b5 - driver1979 - 2012-06-24

Shitashii napisał(a):
driver1979 napisał(a):Klima manual czy klimatronic ? (...)
Klimatyzacja dzieli się na manualną, automatyczną i klimatronik. Nie każdy zauważa różnice.
To tak na marginesie.

Tak. Nie zakumałeś o co mi chodzi. Do której się podłączysz manualnej, automatycznej Rolleyes czy klimatronica ?

pasat b5 - kwknbp - 2012-07-11

Sprawdź zawór rozprężny. OStatnio miałem tai przypadek, a na zaworze znalazłem siano z opiłkami aluminium. dowiedziałem się późniejże klient zminiał sam pompe i nic nie powiedzial. NIe bylo płukania i cały zawór był zawaloy. też sie wyłączyła po chwili i nie chciała się juz włączyć. przepłukałm układ zmienilem zxawór i śmiga bez poroblemu

pasat b5 - radekklimat - 2012-07-11

kwknbp napisał(a):Sprawdź zawór rozprężny. OStatnio miałem tai przypadek, a na zaworze znalazłem siano z opiłkami aluminium. dowiedziałem się późniejże klient zminiał sam pompe i nic nie powiedzial. NIe bylo płukania i cały zawór był zawaloy. też sie wyłączyła po chwili i nie chciała się juz włączyć. przepłukałm układ zmienilem zxawór i śmiga bez poroblemu

W Passacie B5 jest dysza rozprezna a nie zawor a to duza róznica.

Podaj jakie sa wartosci cisnien bo okreslenie poprawne jest mało dokładne no i sprawdz dysze pod wzgledem czystosci oraz ilosc czynnika.

pasat b5 - kwknbp - 2012-07-20

"Passacie B5 jest dysza rozprezna a nie zawor a to duza róznica".
Dobrze niech będzie i dysza rozprężna Smile jak zwał tak zwał. Zawsze zawór zawór no lae masz racje jest to dyszaSmile