![]() |
|
Sprężarka passat b6 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Sprężarka passat b6 (/showthread.php?tid=6495) |
Sprężarka passat b6 - Sebeeee - 2012-08-10 Witam kolegów po fachu czy naprawialiście kiedyś sprężarkę z passata b6 mam 2 w tym tygodniu nie daje ciśnienia zawory są dobre sprzęgła też całe napięcie też podaje na sprężarkę czy ktoś z was fachowców doszedł do tego nie miałem jeszcze okazji rozbierać. Sprężarka passat b6 - mg - 2012-08-10 ,,Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej" tak się reklamujesz. Powiem ci tak sk...e są te sprężarki i passaty b6 Sprężarka passat b6 - Sebeeee - 2012-08-10 a co kolego w tym śmiesznego niema co kozakować nie jedno cie jeszcze zaskoczy uwierz mi trochę klimatyzacji już zrobiłem po prostu nie miałem okazji rozebrać tej sprężarki i czekam na odpowiedz fachowca zaznaczam fachowca!!! Sprężarka passat b6 - mg - 2012-08-10 Może najpierw uściślij co chcesz wiedzieć. ,,Witam kolegów po fachu czy naprawialiście kiedyś sprężarkę z passata b6 mam 2 w tym tygodniu nie daje ciśnienia zawory są dobre sprzęgła też całe napięcie też podaje na sprężarkę czy ktoś z was fachowców doszedł do tego nie miałem jeszcze okazji rozbierać" To wytłuszczone jest pytaniem? Sprężarka passat b6 - mg - 2012-08-10 Co znaczy: ,,całe napięcie też podaje na sprężarkę" Sprężarka passat b6 - gajdek419 - 2012-08-10 Elektrozawór sterujący wydajnością sprawdzony? Co to znaczy, że podajesz całe napięcie? Może napisz chociaż którego z producentów tam jest spręzarka - bo montowano ich cztery typy Sprężarka passat b6 - klimatolog - 2012-08-10 Sebeeee po prostu ją rozbierz na części pierwsze.To najlepsza nauka.Na forum detalicznie nikt Tobie nie pomoże bo to nie możliwe aby to zrobić w dobry sposób.Albo ktoś ma zdolności manualne -albo ich nie ma.Każdy chirurg kiedyś musi dokonać tej samodzielnej operacji.Rób zdjęcia pacjentowi krok po kroku.Ja nie miałem takiej techniki jak aparat cyfrowy.Robiłem szkice i rysunki.O dokumentacji to marzyłem.Najlepszym poligonem jest wojna z samo psychiką.Zainwestuj w siebie.Jedż na szrot kup sprężarkę i do roboty.Po takim doświadczeni nie będziesz pytał na forum tylko odpowiadał oczywiście nie detalicznie bo to niemożliwe. Sprężarka passat b6 - arcziklima - 2012-08-10 Witam . jeżeli masz sprężarkę sterowaną elektrozaworem /sprawdz czy układ jast czysty czyli olej w kolorze jasnym lub zbarwionym srodkiem uv / nie moze być ciemnozielony lub grafitowy/ jezeli jest czysty sprawdz czy zawór po podłaczeniu 12v odzywa się /pyka/w niektórych zaworach należy zachować biegunowość w b6 nie jeżeli pyka podłacz manometry lub stację / układ napełniony, jężeli manometry wogule nie zmienieją pomiaru wymień kompresor a jeśli LP schodzi o bar i wraca wymień zawór . Jeśli układ jest zanieczyszczony wymień kompresor na inny sprawny , koniecznie wymień skraplacz z osuszaczem , dysze rozpreżna i wpłucz parownik oraz pozostałe rury pozdrawiam arczi |