Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka passat b6

8 Odpowiedzi, 10724 Wyświetleń

Sebeeee

2012-08-10, 18:16:26
Nowy użytkownik
Witam kolegów po fachu czy naprawialiście kiedyś sprężarkę z passata b6 mam 2 w tym tygodniu nie daje ciśnienia zawory są dobre sprzęgła też całe napięcie też podaje na sprężarkę czy ktoś z was fachowców doszedł do tego nie miałem jeszcze okazji rozbierać.
Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej
Naprawa klimatyzacji
  • Odpowiedz

mg

2012-08-10, 18:37:57
Top użytkownik
,,Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej" Big Grin tak się reklamujesz. Smile

Powiem ci tak sk...e są te sprężarki i passaty b6
  • Odpowiedz

Sebeeee

2012-08-10, 18:59:00
Nowy użytkownik
a co kolego w tym śmiesznego niema co kozakować nie jedno cie jeszcze zaskoczy uwierz mi trochę klimatyzacji już zrobiłem po prostu nie miałem okazji rozebrać tej sprężarki i czekam na odpowiedz fachowca zaznaczam fachowca!!!
Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej
Naprawa klimatyzacji
  • Odpowiedz

mg

2012-08-10, 19:15:59
Top użytkownik
Może najpierw uściślij co chcesz wiedzieć.
,,Witam kolegów po fachu czy naprawialiście kiedyś sprężarkę z passata b6 mam 2 w tym tygodniu nie daje ciśnienia zawory są dobre sprzęgła też całe napięcie też podaje na sprężarkę czy ktoś z was fachowców doszedł do tego nie miałem jeszcze okazji rozbierać"

To wytłuszczone jest pytaniem?
  • Odpowiedz

mg

2012-08-10, 19:19:02
Top użytkownik
Co znaczy: ,,całe napięcie też podaje na sprężarkę"
  • Odpowiedz

gajdek419

2012-08-10, 19:51:29
Zaawansowany użytkownik
Elektrozawór sterujący wydajnością sprawdzony? Co to znaczy, że podajesz całe napięcie? Może napisz chociaż którego z producentów tam jest spręzarka - bo montowano ich cztery typy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-10, 19:54:07 przez gajdek419.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-10, 20:41:07
Top użytkownik
Sebeeee po prostu ją rozbierz na części pierwsze.To najlepsza nauka.Na forum detalicznie nikt Tobie nie pomoże bo to nie możliwe aby to zrobić w dobry sposób.Albo ktoś ma zdolności manualne -albo ich nie ma.Każdy chirurg kiedyś musi dokonać tej samodzielnej operacji.Rób zdjęcia pacjentowi krok po kroku.Ja nie miałem takiej techniki jak aparat cyfrowy.Robiłem szkice i rysunki.O dokumentacji to marzyłem.Najlepszym poligonem jest wojna z samo psychiką.Zainwestuj w siebie.Jedż na szrot kup sprężarkę i do roboty.Po takim doświadczeni nie będziesz pytał na forum tylko odpowiadał oczywiście nie detalicznie bo to niemożliwe.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

arcziklima

2012-08-10, 22:20:00
Nowy użytkownik
Witam . jeżeli masz sprężarkę sterowaną elektrozaworem /sprawdz czy układ jast czysty czyli olej w kolorze jasnym lub zbarwionym srodkiem uv / nie moze być ciemnozielony lub grafitowy/ jezeli jest czysty sprawdz czy zawór po podłaczeniu 12v odzywa się /pyka/w niektórych zaworach należy zachować biegunowość w b6 nie jeżeli pyka podłacz manometry lub stację / układ napełniony, jężeli manometry wogule nie zmienieją pomiaru wymień kompresor a jeśli LP schodzi o bar i wraca wymień zawór . Jeśli układ jest zanieczyszczony wymień kompresor na inny sprawny , koniecznie wymień skraplacz z osuszaczem , dysze rozpreżna i wpłucz parownik oraz pozostałe rury pozdrawiam arczi
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa