![]() |
|
Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem (/showthread.php?tid=6634) |
Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - kamaaa - 2012-10-10 Witam, jest archiwum z wymogiem utrzymywania stałej wilgotności. Mają być szafy z nawilżaczem. Oprócz firmy Trane ktoś to jeszcze sprzedaje ? Mówimy o małych mocach chłodniczych 5-6kW / R410a Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - radekklimat - 2012-10-10 Clivet Isovel Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - Chris_W - 2012-10-10 Użytkuję właśnie takiego trane'a parę kilowatów - dośc dobrze działa - wszystko poza tym nawilżaczem. Głowny powód to technologia wytwarzania pary - plastikowy baniak, stalowe elektrody i przepuszczany prąd przez wodę. Otóż woda jest twarda u nas - i to cholerstwo co dwa miesiące załazi kamieniem (zimą intensywnie nawilża). Sprzęt ma ze trzy lata - trzy razy wymieniany zbiornik - do tego to ciągłe czyszczenie zarówno mechaniczne jak i chemiczne. Zakamienione elektrody mają duży opór, sterownik sprawdza prąd - jak jest za mały, to wyskakuje błąd nawilżacza. Sam nawilżacz jest rozwiązaniem Carela - tak samo używany tam sterownik (przynajmniej w tej szafie klimatyzacyjnej co mam). Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - klimatolog - 2012-10-10 Błąd nie polega na technologi wytwarzania pary tylko na parametrach tego z czego on to wytwarza.A tak poza tym wystarczy poszukać na necie.Jest tego wiele. Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - zuku - 2012-10-12 Sprawdź w TEOMIE Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - Shitashii - 2012-10-13 Chris_W napisał(a):(...)Sprzęt ma ze trzy lata - trzy razy wymieniany zbiornik - do tego to ciągłe czyszczenie zarówno mechaniczne jak i chemiczne. (...).To znaczy, że zbiorniki były wymieniane za rzadko. To jest zwyczajna część eksploatacyjna, jak np filtry w samochodzie czy fleki w damskich szpilkach. Nie ma, że boli. Co do szaf - chyba RC group też takie produkuje. (znajdziesz w goglach) Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - Chris_W - 2012-10-15 klimatolog napisał(a):Błąd nie polega na technologi wytwarzania pary tylko na parametrach tego z czego on to wytwarza.A tak poza tym wystarczy poszukać na necie.Jest tego wiele.Tylko że nie pisałem o błędzie w technologi. Widzę że czytasz co chcesz - ale taki jest urok internetowych mondrali. Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - klimatolog - 2012-10-15 W cale tego nie pisałeś w poście 3. dośc dobrze działa - wszystko poza tym nawilżaczem Szafy klimatyzacyjne z nawilżaczem - lukash0 - 2013-04-17 A ja mam pytanko do kolegi Chris_W mianowicie ostatnio serwisowałem taki układ nawilżacz plus sterownik Emicon Pro i ciągle wywala mi błąd nawilżania otóż wymieniłem zbiornik bo w starym grzałki padły i ciągle ten błąd a przecież tam niema żadnych urządzeń kontrolnych, a wilgotność wskazuje prawidłowo |