Forum Klimatyzacja
Ocena efektywności energetycznej agregatów - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Ocena efektywności energetycznej agregatów (/showthread.php?tid=7378)

Ocena efektywności energetycznej agregatów - KCICHIK - 2013-07-19

Witam
Zgodnie z nowelizacją Prawa Budowlanego wszystkie urządzenia klimatyzacyjne (takimi są również pompy ciepła) ,starsze niż 5 lat o wydajności powyżej 12 KW muszą najpóżniej do 01.01.2014 r. uzyskać ocenę efektywności energetycznej agregatów zastosowanych w ww urządzeniach.
W związku z powyższym KCICHIK przygotowuje szkolenia w tym zakresie.
Pierwsze szkolenie przewidywane jest w miesiącu wrześniu 2013 r.
Osoby zainteresowane mogą kontaktować się na centrum.klima@poczta.fm
W pierwszej kolejności przyjmowane będą wnioski od członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.

Ocena efektywności energetycznej agregatów - bxz - 2013-07-19

Ja już się zapisałem Tongue Jeśli tylko data będzie mi odpowiadać... ale wreszcie coś konstruktywnego ^^ już się nie mogę doczekać... zapisujcie się zamiast głupoty pisać na forum !!!

Ocena efektywności energetycznej agregatów - klimatolog - 2013-07-19

Zapewniam że jak urządzenie straci swoją efektywność energetyczną to użytkownik zadzwoni do firmy specjalistycznej aby urządzenie naprawiono bo czerpie zbyt wiele energii elektrycznej.Ta ustawa zużyje więcej energii w postaci paliwa do sprawdzania sprawnie działających pomp ciepła aby je energetycznie sprawdzić.A poza tym Angela nie zna naszego prawa że Ustawa nie działa wstecz.Czy układy chłodnicze szczelne pracują do dziś z czynnikami zakazanymi?Oczywiście że pracują.I żadna Nowelizacja im tego nie zabroni do puki są szczelne?A te stare są.A co nie można powiedzieć o tych nowych czynnikach bardzo higroskopijnych dla których należy zużyć więcej energii na produkcję wysokiej klasy uszczelnień.Czy klingeryt jest naturalny?

Ocena efektywności energetycznej agregatów - awax - 2013-07-20

Leszek,czy ja dobrze rozumiem.Ty nakłaniasz do łamania prawa??

Ocena efektywności energetycznej agregatów - Shitashii - 2013-07-21

Czy to szkolenie będzie w Szczecinku?

Ocena efektywności energetycznej agregatów - KCICHIK - 2013-07-21

Siedziba Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji znajduje się w Szczecinku i to szkolenie właśnie tam się odbędzie.

Ocena efektywności energetycznej agregatów - Shitashii - 2013-07-21

ok, dzięki

Ocena efektywności energetycznej agregatów - KCICHIK - 2013-07-30

Z uwagi nna bardzo duże zainteresowanie praktycznymi szkoleniami w zakresie oceny efektywności energetycznej agregatów chłodniczych pierwsze szkolenia zostaną przeprowadzone jedynie dla członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.
W związku z powyższym dalsze informacje na ten temat zamieszczane będą jedynie na subforum KCICHIK.

Ocena efektywności energetycznej agregatów - irroda - 2013-08-05

witam
ja również byłbym zainteresowany udziałem w tym szkoleniu, tylko dlaczego dopiero we wrześniu ?
może sierpień i przy okazji, po godzinach mikro wakacje Smile
pozdr.