Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ocena efektywności energetycznej agregatów

9 Odpowiedzi, 6960 Wyświetleń

KCICHIK

2013-07-19, 05:50:44
Użytkownik
Witam
Zgodnie z nowelizacją Prawa Budowlanego wszystkie urządzenia klimatyzacyjne (takimi są również pompy ciepła) ,starsze niż 5 lat o wydajności powyżej 12 KW muszą najpóżniej do 01.01.2014 r. uzyskać ocenę efektywności energetycznej agregatów zastosowanych w ww urządzeniach.
W związku z powyższym KCICHIK przygotowuje szkolenia w tym zakresie.
Pierwsze szkolenie przewidywane jest w miesiącu wrześniu 2013 r.
Osoby zainteresowane mogą kontaktować się na centrum.klima@poczta.fm
W pierwszej kolejności przyjmowane będą wnioski od członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.
  • Odpowiedz

bxz

2013-07-19, 10:31:18
Zaawansowany użytkownik
Ja już się zapisałem Tongue Jeśli tylko data będzie mi odpowiadać... ale wreszcie coś konstruktywnego ^^ już się nie mogę doczekać... zapisujcie się zamiast głupoty pisać na forum !!!
NO
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-19, 21:40:14
Top użytkownik
Zapewniam że jak urządzenie straci swoją efektywność energetyczną to użytkownik zadzwoni do firmy specjalistycznej aby urządzenie naprawiono bo czerpie zbyt wiele energii elektrycznej.Ta ustawa zużyje więcej energii w postaci paliwa do sprawdzania sprawnie działających pomp ciepła aby je energetycznie sprawdzić.A poza tym Angela nie zna naszego prawa że Ustawa nie działa wstecz.Czy układy chłodnicze szczelne pracują do dziś z czynnikami zakazanymi?Oczywiście że pracują.I żadna Nowelizacja im tego nie zabroni do puki są szczelne?A te stare są.A co nie można powiedzieć o tych nowych czynnikach bardzo higroskopijnych dla których należy zużyć więcej energii na produkcję wysokiej klasy uszczelnień.Czy klingeryt jest naturalny?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

awax

2013-07-20, 08:19:48
Top użytkownik
Leszek,czy ja dobrze rozumiem.Ty nakłaniasz do łamania prawa??
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-21, 19:32:10
Moderator
Czy to szkolenie będzie w Szczecinku?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

KCICHIK

2013-07-21, 19:54:50
Użytkownik
Siedziba Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji znajduje się w Szczecinku i to szkolenie właśnie tam się odbędzie.
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-21, 20:04:56
Moderator
ok, dzięki
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

KCICHIK

2013-07-30, 05:34:22
Użytkownik
Z uwagi nna bardzo duże zainteresowanie praktycznymi szkoleniami w zakresie oceny efektywności energetycznej agregatów chłodniczych pierwsze szkolenia zostaną przeprowadzone jedynie dla członków Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.
W związku z powyższym dalsze informacje na ten temat zamieszczane będą jedynie na subforum KCICHIK.
  • Odpowiedz

irroda

2013-08-05, 10:43:27
Zaawansowany użytkownik
witam
ja również byłbym zainteresowany udziałem w tym szkoleniu, tylko dlaczego dopiero we wrześniu ?
może sierpień i przy okazji, po godzinach mikro wakacje Smile
pozdr.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa