Forum Klimatyzacja
Jedn. wewn. Fuji RSG09 - jak zdjąć obudowe - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Jedn. wewn. Fuji RSG09 - jak zdjąć obudowe (/showthread.php?tid=7510)

Jedn. wewn. Fuji RSG09 - jak zdjąć obudowe - JGX - 2013-08-24

Witam ponownie
czy ktoś dokładnie wie jak zdjąć obudowę z w/w jednostki? Po odkręceniu 3 śrub od czoła (pod pokrywą - dwie boczne i jedna od pokrywki elektryki) i zwolnieniu 3 zatrzasków również od czoła jakby miała ochotę zejść ale coś ją jeszcze trzyma, boje się pociągnąć mocniej aby czegoś nie urwać. czy jakiś serwisant Fuji/Fujitsu mógłby dokładnie opisać jak zdjąć tą obudowę? Czy od góry są jakieś zatrzaski? Niestety przegapiłem moment jak była niezamontowana aby to rozpracować a teraz jak wisi już nie jest tak łatwo.
pozdrawiam

Jedn. wewn. Fuji RSG09 - jak zdjąć obudowe - Fujitsu Szczecin - 2013-08-24

Witam

Tak, od góry są bodaj trzy zatrzaski. Dobrze też wyjąć jest dolną żaluzje, z tym że umiejętnie zdjąć i z głową zamontować na miejsce poprawnie.

Pozdrawiam

stefanbud napisał(a):Tak, od góry są bodaj trzy zatrzaski
dzięki faktycznie teraz namierzyłem - dwa po bokach i jeden pośrodku (prawie) na ożebrowaniu ale jak je zwolnić? Czy jest to w ogóle możliwe na zamontowanej jednostce? (chyba tak?) Czy tam trzeba coś włożyć pomiędzy obudowę zewn. a środek czy jakoś wyginając obudowę (zewn. szkielet) to puści? Od góry po palcu czuć tylko że w tych 3 miejscach trzyma ale nie mogę wyczuć żadnych otworów aby zwolnić zacisk ?
pozdrawiam

Jedn. wewn. Fuji RSG09 - jak zdjąć obudowe - klimatolog - 2013-08-24

Podnoś dół do góry.Możesz mieć kłopoty jak zamontowany zbyt blisko sufitu.A po co to w ogóle robisz?.

klimatolog napisał(a):Podnoś dół do góry.Możesz mieć kłopoty jak zamontowany zbyt blisko sufitu.A po co to w ogóle robisz?.
w sensie takim że pokrywa ma się obrócić na tych górnych zatrzaskach jak na zawiasach czy poprostu mam ją unieśc troszke do góry w pionie i wyjąć do przod?
Chce mieć opanowany dostęp na przyszłość aby móc przeprowadzać czyszczenie i dezynfekcje najdokładniej jak tylko się da (sprawy alergii)
dzięki i pozdrawiam

Sprawę zostaw lekarzom i firmom które się tym zajmują.Czasami można więcej szkody narobić?

klimatolog napisał(a):Sprawę zostaw lekarzom i firmom które się tym zajmują.Czasami można więcej szkody narobić?
jeśli zrobie szkode to na moje konto - chcesz pomóc to OK, dziękuje, nie chcesz to nie ale mnie nie ucz życia
może ktoś pomoże z tą pokrywą?

To ci pomogę.Bez determinacji i zgrzytów plastików się nie da.