![]() |
|
Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? (/showthread.php?tid=7868) |
Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - hdtv - 2014-03-21 Witam klima zamontowana na jesień. po zamontowaniu odpalona kilka razy w celu sprawdzenia (tylko czy chodzi) i na czas zimy o niej zapomniałem . Zbliża sie sezon więc i przypomniałem sobie o klimie - wczoraj włączyłem i wygląda to tak:Jednostka 2.5 KW, na zewnątrz ok. 17 st. w pokoju ok 25 st. po ok. 15-20 min. termometr włożony w wylot klimy pokazywał ok. 11st. czy jest OK czy za mało zimne powietrze dmucha z Klimy?. Pytam bo jak mi dobijali w samochodzie czynnik i sprawdzali to wydaje mi się ze na wylocie miałem chyba ok 7-8 st. tylko to było lato i cieplej na dworze. Moje pytania: 1 - czy ta temp. ok 11st. W tych warunkach jest Ok czy za wysoka? 2 - czy temperatura na zewnątrz ma wpływ na to co leci z j.w. tzn. czy jeśli na dworze jest raz 17 st. a drugim razem 25 st. to ma to wpływ na wydajność (temperaturę nadmuchu) j. w. pozdrawiam Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - klimatolog - 2014-03-21 1-dwanaście uznaję z idealną. 2-W granicach podanych temperatur zewnętrznych nie ma to wpływu aby powietrze wywiewane miało więcej niż +12.Jeśli schładzalnik dobrze dobrany.Jeśli chodzi o wydajnoość to spada wraz ze zwrostem temperatury zewnętrznej. Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - radekklimat - 2014-03-21 W klimie ktora mam w domu mam na wydmuchu 8,5-9 stopni, sprawdz czy skraplacz jest czysty aczkolwiek 11 tez moze byc. Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - MarioO - 2014-03-21 Nie podałeś temp.zadanej i jaka temperatura po tych 15-20 min jest w pokoju Zakładając że chciałeś ją sprawdzić wiec nastawa na 16 stopni przy inwerterze to w ostatecznej fazie dobijania do żądanej temperatury lub jej podtrzymania 11 stopni może być ok Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - hdtv - 2014-03-21 klimatolog napisał(a):Zakładając że chciałeś ją sprawdzić wiec nastawa na 16 stopni przy inwerterze to w ostatecznej fazie dobijania do żądanej temperatury lub jej podtrzymania 11 stopni może być okTak, inverter oczywiście na maxa w dół do sprawdzenia - wnoszę z waszych odpowiedzi że wszystko OK z czego się cieszę bo kłopotów i tak w życiu pod dostatkiem - bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Temp. nadmuchu j.w. ok. 11 st. - jest dobrze czy wołać serwis? - AKTIMAR - 2014-03-23 Generalnie powinieneś sprawdzić jaka jest różnica powietrza zasysanego przez parownik i jaka jest temperatura nawiewu parownika, po różnicy tych temperatur można wstępnie wywnioskować czy urządzenie pracuje prawidłowo. Różnica powinna wynosić około 10-12 stopni. Na wylocie będzie różnie i zależy to od temperatury zasysanego powietrza. |