![]() |
|
VW Caravelle t5 problem z klimą - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: VW Caravelle t5 problem z klimą (/showthread.php?tid=7906) |
VW Caravelle t5 problem z klimą - kotikcaravelle - 2014-04-03 Witam, od niedawna jestem posiadaczem vw T5 caravelle 2006 rok... Jest to climatronic 3 strefy (prawo-lewo przód, tył) nawiewy na suficie dla 2 i 3 rzędu. Mój problem jest taki: klimatyzacja słabo chłodzi, tzn na przód jeszcze okej, na drugim rzędzie wieje letnim a na ostatnim ciepłym i zbytnio nie chce wiać... oczywiście wszędze ustawione na minimum LO i dmuchawa na full.... co tam sie moglo stać ?? pomocy VW Caravelle t5 problem z klimą - Tadeusz4321 - 2014-04-03 Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć ci na tak postawione pytanie.Przyczyn moze być kilka.Mało czynnika chłodzącego,brudny czynnik,zapchany filtr osuszacz,brudny skraplacz i stąd niewydolnośc układu,.Moja rada jedź do firmy gdzie serwisują klimatyzację , bo przez komputer nikt ci tego nie naprawi. VW Caravelle t5 problem z klimą - kotikcaravelle - 2014-04-12 ok, Nabito mi czynnik ( nie było go) maszyna nie pokazała nieszczelności jednak na wężu od sprężarki lekko uciekało... próbowałem odpalić klimę a sprężarka się włącza i po chwili gaśnie... Postawiłem na czujnik ciśnienia kompresora, i odpompowali mi czynnik... zmieniłem czujnik i uszczelniłem układ, jak nabije od nowa to napisze czy pomogło.. Gdzie się znajduje filtr i osuszacz w T5 ?? VW Caravelle t5 problem z klimą - radekklimat - 2014-04-12 Filtr znajduje się przy skraplaczu na dole, musisz zdjąć atrapę żeby go zobaczyć VW Caravelle t5 problem z klimą - plusz730 - 2014-04-12 A w niektórych modelach były od Cayenne/Touareg i kosztowały dwa worki pieniędzy. VW Caravelle t5 problem z klimą - Shitashii - 2014-04-13 kotikcaravelle napisał(a):(...) maszyna nie pokazała nieszczelności jednak na wężu od sprężarki lekko uciekało...tyle warta jest próba szczelności automatem.... VW Caravelle t5 problem z klimą - kotikcaravelle - 2014-05-06 Witam, nadal borykam się z problemem nie chodzącej klimy... został wymieniony czujnik ciśnienia kompresora, sprzęgło dobre, to na sprężarce jak i to jednokierunkowe, czynnik jest, wszystko szczelne, a klima i tak nie bije... na wskaźnikach maszyny która nabija gaz pokazuje ze startuje i gaśnie... o co w tym chodzi ?? VW Caravelle t5 problem z klimą - Haurox91 - 2014-05-06 Zastanawia mnie jedno. Dlaczego zadajesz to pytanie tutaj, a nie gościowi który obsługuję tą "maszynę" ? Czy na pewno wie co robi czy wyuczony podpiąć 2 węże i wcisnąć klawisz ? Rada pierwsza zmień serwis. VW Caravelle t5 problem z klimą - klimatolog - 2014-05-06 Nie znam przypadku aby człowiek -pacjent zadający pytania na forum lekarzy się samo-uzdrowił. VW Caravelle t5 problem z klimą - kotikcaravelle - 2014-05-08 do zamknięcia, sprężarka zatarta.. Pozdrawiam lekarzy
|