Forum Klimatyzacja
Problem z LG AUUW126D - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Problem z LG AUUW126D (/showthread.php?tid=8753)

Problem z LG AUUW126D - byniom - 2015-05-27

Demontowałem u klienta dwa kasetonowe a zamontowałem innej firmy bo tak sobie zażyczył inwestor . Klimatyzatory zdemontowane stały jakieś dwa miesiące w pomieszczeniu . Dwa dni temu zamontowałem w innych pomieszczeniach wcześniej zdemontowane klimatyzatory i okazało się że przy próbie uruchomienia wali różnicówka i bezpiecznik . Taka sytuacja jest na obydwu klimatyzatorach . Po sprawdzeniu czy aby gdzieś się nie pomyliłem z przewodami nadal jest tak samo . Odpiąłem jednostkę wewnętrzną elektrycznie i nadal wywala bezpiecznik . W jednym z klimatyzatorów po odpięciu wtyczek chyba od grzałki przestało wywalać bezpiecznik ale klimatyzator nie uruchamia się przy drugim natomiast po odpięciu nawet wszystkich wtyczek z płyty głównej nadal wywala bezpiecznik . Cały problem dotyczy jednostek zewnętrznych bo przy wszystkich odpinałem całkowicie jednostki wewnętrzne nada jest tak samo. Czy macie jakieś sugestie co mogło się zadziać przez te dwa miesiące ? Pierwszy raz spotkałem się z tym że klima zdemontowana i przechowywana w pomieszczeniu nie wystartowała. Nawet nie było możliwości żeby ktoś po złości coś zrobił bo klucze od pomieszczenia ma tylko jedna osoba więc reszta pracowników nie miała dostępu do tego sprzętu. Jak ktoś ma jakieś wytłumaczenie na ta anomalię to proszę o pomoc. O płytę napisałem to znanej firmy z Krakowa i jutro mam mieć odpowiedź odnośnie kosztów takiej elektroniki . Nie wiem jeszcze co z elektronika w jednostkach wewnętrznych bo nie uruchomione mam nadzieje że będzie dobrze .

Problem z LG AUUW126D - joker - 2015-05-27

Zbyszek. Wilgoć :|

Problem z LG AUUW126D - byniom - 2015-05-27

Zgodziłbym się gdyby one stały na zewnątrz , ale one stały w pomieszczeniu. Cały czas mi chodzi po głowie sprawa zasilania bo zarządca pokazał mi miejsce w rozdzielni gdzie mam się wpiąć i nie byłem w stanie stwierdzić
czy zero robocze w które się wpiąłem jest za różnicówką czy przed bo ona tez mi wywala . Jeżeli jest tutaj źle podpięte to się poprawi , martwi mnie to że gdyby to była wina różnicówki to dlaczego wywala mi jeszcze bezpiecznik za nią w który jest wpięta klima. Uszkodzona płyta w jednej jednostce to jeszcze rozumię ale w dwóch ? to już musi być złośliwość losu Smile . Jutro pojadę dokładnie sprawdzić to zasilanie i wtedy podejmę decyzję o wymianie płyt w jednostka zewnętrznych. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły nawet te bardziej szalone to czekam na podpowiedzi Smile bo mnie się na razie wyczerpały Smile

Problem z LG AUUW126D - aras - 2015-05-27

byniom napisał(a):Z Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły nawet te bardziej szalone to czekam na podpowiedzi Smile bo mnie się na razie wyczerpały Smile

Bierz przedłużacz i weź zasilanie z innego ( pewnego) miejsca, myślę że warto sprawdzić. Ewentualnie pomiń różnicówkę i zobacz czy sprzęt zadziała.

Problem z LG AUUW126D - byniom - 2015-05-28

To właśnie chcę zrobić żeby podpiąć z pewnego miejsca bo może się okazać że to to jest przyczyną . Jeżeli by miało się tak okazać to dziwi mnie to że eska wywala bo różnicówka to zrozumiałe że tak zrobi. Powiem wam czy toto było przyczyna za kilka godzin bo zaraz się tam wybieram.

Problem z LG AUUW126D - byniom - 2015-05-28

Napiszę tak dla informacji że klimy po pominięciu różnicówki ruszyły z tym że dałem inne bezpieczniki bo do tamtych nie miałem jakos zaufania. Elektryk ma się zająć sprawą różnicówki i nowymi bezpiecznikami bo tamte z tego co się dowiedziałem wcześniej były używane do zasilania Grzejników elektrycznych i mogą być przegrzane.