![]() |
|
Kondensator LG - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Kondensator LG (/showthread.php?tid=8975) |
Kondensator LG - Bubble - 2015-07-31 Witam, Mam problem z kondensatorem w klimatyzatorze LG. Zainstalowany w nim jest kondensator podwójny którego nie można nigdzie dostać. Wiec kupiłem dwa pojedyncze ale nie wiem jak to podłączyć żeby czegos nie zfajczyć. W starym kondensatorze mam oznaczenia: FAN - podpięty jeden przewód od wentylatora HERM - podpięty jeden przewód gruby żółty C - podpięte 2 przewody grube brązowe i jeden cienki od wentylatora. Wie ktoś może jak to podłączyć do dwóch osobnych kondensatorów???? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Marcin Kondensator LG - frost-ch - 2015-08-01 Bubble napisał(a):Witam,Ten oryginalny to 2 w jednym i 1 to do sprężarki drugi to do wentylatora różnią się pojemnością możesz wymienić tylko ten który padł lub oba ? podłączenie bardzo proste do małego fan jeden przewód wentylatora do drugiego dużego HERM przewód żółty gruby , i połącz( c )grube i cienki razem z wyjściem kondensatorów FAN i HERM Kondensator LG - bubble - 2015-08-01 Witam rozumiem że ma to być połączone jak na obrazku niżej?? dzięki za odpowiedź Kondensator LG - frost-ch - 2015-08-01 bubble napisał(a):WitamNIE dodatkowy przewód na C 1 C2 fan 2 Kondensator LG - barbie - 2015-08-01 jednego przewodu brakuje -Żółty cienki na jeden biegun małego kondensatora ,żółty gruby na jeden biegun dużego kondensatora dwa wolne bieguny kondensatorów połączyć razem i podłączyć tam 4 pozostałe przewody .kondensatory kupisz w LG bez problemu . Kondensator LG - bubble - 2015-08-01 ok. czyli tak jak na załączonym obrazku?? Kondensator LG - barbie - 2015-08-01 jeden przewód zgubiłeś ! Kondensator LG - barbie - 2015-08-01 żółty na mały kondensator ,zamień miejscami fan 1 i fan 2 . Kondensator LG - frost-ch - 2015-08-02 bubble napisał(a):ok. czyli tak jak na załączonym obrazku??tak jest OK Kondensator LG - bubble - 2015-08-03 Podłączyłem w ten sposób i wentylator się załącza prawidłowo niestety sprężarka się nie uruchamia tzn próbuje, spada wtedy napięcie (aż światło przygasa) i nie może wystartować. Sprężarka robi się gorąca. Może to nie wina kondensatora tylko sprężarki? Kondensator LG - barbie - 2015-08-03 zgubiłeś 4 przewód . Kondensator LG - bubble - 2015-08-03 Przewodów mam 5. Dwa cienkie na FAN, dwa grube brązowe na C i jeden żółty gruby na HERM. Tak było podłączone do starego podwójnego kondensatora Kondensator LG - gadget - 2015-08-03 Jaki to dokładnie LG ? Może schemat jednostki zewnętrznej posiadasz? Kondensator LG - barbie - 2015-08-03 Na C masz 4 konektory wszystkie były podłączone . Kondensator LG - bubble - 2015-08-04 poniżej schemat Kondensator LG - popeye - 2015-08-04 weź elektryka do tej roboty ... ale z doswiadczenia wiem ,że jak walnął kondensator to niedługo sprężarka też padnie. Kondensator LG - joker - 2015-08-04 barbie napisał(a):jeden przewód zgubiłeś !Wentylatory powinny być wpięte na 5 mikro.I faktycznie brakuje jednego przewodu.A schemat w ostatnim poście to hinszczyzna. Kondensator LG - gadget - 2015-08-04 Kolego wszystkie brązowe do kupy, żółty gruby od sprężarki do większego kondensatora, żółty cienki od wentylatora do mniejszego kondensatora. Kondensatory połączone ze sobą i wspomnianymi już brązowymi. Na drugim schemacie powinna działać Ci sprężarka a nie koniecznie wentylator. |