![]() |
|
Klimatyzator split ścienny - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzator split ścienny (/showthread.php?tid=9914) Strony:
1
2
|
Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-08 Czy ktoś się orientuje jaki producent chodzi o jednostkę ścienna split spełnia poniższe wymagania. Mi mimo sprawdzenia kilku producentów nie udało się znaleźć. Kaisai - nie zgadza się nominalny pobór mocy, przepływ, moc akustyczna - jednostka wew, moc akustyczna - jednostka zew., Rotenso, Sincalir,LG, gree nie mają klimatyzatora o mocy 7kW, airwell nie spełnia mocy akustycznej dla jednostki zew i wew, mdv i fujitsu też nie spełniają. Zastawia mnie co rozumieć przez nominalne natężenie przepływającego powietrza, nominalny poziom mocy akustycznej, nominalny poziom ciśnienia akustycznego. Producent podaje te parametry na najniższym, średnim i najwyższym biegu. Nie znalazłem producenta który podaje wartość nominalną tych parametrów. Moim zdaniem moim zdaniem powinno być zamiast nominalny napisze maksymalny lub na najwyższym biegu albo po prostu bez słowa nominalny. Jednostka wewnętrzna: 1. technologia sterowania inwerterowego 2. Klasa energetyczna co najmniej A 3. Nominalna wydajność chłodnicza min. 7kW 4. Nominalny pobór mocy dla chłodzenia max.2,5kW 5. Nominalne nateżenie przepływającego powietrza przez wentylator podczas chłodzenia min 17 m3/min 6. Nominalny poziom mocy akustycznej podczas chłodzenia max 50dB 7. Nominalny poziom ciśnienia akustycznego podczas chłodzenia max 45dB Jednostka zewnętrzna: 1. Poziom mocy akustycznej dla chłodzenia max 65 dB 2. Praca podczas chłodzenia w temperaturze otoczenia co najmniej - 10 do 45C 3. Czynnik chłodniczy : dopuszczony do stosowania w Polsce 4. Zasilanie: jednofazowe Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-08 Sprawdzałem jeszcze Midea nie spełnia mocy i ciśnienia akustycznego ma 60 i 46 dB odpowiednio. Ale żaden z producentów co sprawdzałem nie spełnia mocy akustycznej 50dB czy nie ma błędu? Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-08 Sprawdź jeszcze Panasa
Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-08 Sprawdzałem Panasonica, Panasonic nie spełnia Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-09 Sprawdzałem jedynie co mi pasuje pod te wymagania to jest klimatyzator komercyjny LG - UJ30.NV2 Tylko w katalogu jest podana maksymalna moc akustyczna jednostki wewnętrznej 61dB, a wymagana jest nominalny poziom mocy akustycznej na poziomie 50dB. Moim zdaniem powinno spełniać, ale trzeba się dla pewności napisać do producenta żeby podał ten parametr. Spełnia mi jeszcze klimatyzator Mitshubishi PKA-RP71KAL, ale nie ma podanej mocy akustycznej w katalogu Klimatyzator split ścienny - Shitashii - 2016-10-09 Może bloga załóż i opisuj swoje przemyślenia. Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-09 Jaki klimatyzator według was może spełniać te wymagania. Klimatyzator split ścienny - Bolas - 2016-10-10 Akustykę bada się w różnych warunkach wg różnych norm więc pytanie o jakie nor chodzi przy pomiarze. Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-10 Tego nie wiem musiałbym dopytać Zamawiającego. Przejrzałem jeszcze raz te parametry i wychodzi na to że nie ma producenta klimatyzacji, które urządzenia dla mocy 7kW spełniały te wymagania. Klimatyzator firmy LG UJ30/ UU30W.U44 o którym wcześniej pisałem ma moc akustyczną dla jednostki zewnętrznej 68dB, a nie jak wcześniej pisałem 65dB ( z nie aktualnej karty katalogowej 2015 ). W związku z tym nie spełnia wymaganych parametrów. Zastanawia mnie która firma ma takie parametry Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-10 Rapero700 napisał(a):Sprawdzałem Panasonica, Panasonic nie spełniaMożesz dokładnie podać jakich parametrów nie spełnia? a to chodzi Ci o poziom ciśnienia akustycznego czy moc akustyczną ? Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-10 Jednostka ścienna Panasonic o mocy 7,65kW nie spełnia: - pobór mocy 2,52kW - przepływ - nie wiem bo w katalogu podany jest na najwyższym biegu - zakres pracy -10 do 43 - moc akustyczna - nie wiem bo nie jest podana w katalogu Klimatyzator split ścienny - gregorkoz - 2016-10-11 zobacz może samsunga Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-11 Sprawdzałem już Samsunga ma za mały przepływ oraz moc akustyczna jednostki zewnętrznej. Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 A Hokkaido sprawdzałeś? Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 albo Hisense Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 albo Haier Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 Hitachi powinien spełniać Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 Nie jednak może nie spełniać Klimatyzator split ścienny - Amfan - 2016-10-11 Nie wiecie czy są grzyby w lesie. Klimatyzator split ścienny - DBKlima - 2016-10-11 albo jeszcze : ARISTON , BAXI, BEKO, COMFEE, DAITSU, DILOC, FERROLI, HERMANN Saunier Duval, OLIMPIA SPLENDID, RIELLO, THERMOMEC jak sprawdzisz to mam jeszcze kilku
Klimatyzator split ścienny - bartek2700 - 2016-10-11 Toshiba na pewno da radę :-) Klimatyzator split ścienny - obser - 2016-10-11 Jak już nas informujesz o wszystkich swoich działaniach,rozszerz wypowiedzi,jak ci zaczął się dzień,co było na śniadanie,obiad,chętnie poczytamy takiego rozszerzonego "bloga". Amfan grzyby powinny być chyba tak jak u Rapero,co mu się roboty rozmnożyły jak grzyby po deszczu.Tylko nie wie które trujące ![]() Robi sobie niepotzrebne kłopoty,bo zwrócił by się do gościa co ustalał waruki i zapytał na jakiej podstawie je określił i wszystko by miał jasne. Kontakt osobisty z Zamawiającym jest bardzo korzystny,można wszystko przedyskutować i nawet zasugerować zmiany póki czas. Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-11 obser napisał(a):Jak już nas informujesz o wszystkich swoich działaniach,rozszerz wypowiedzi,jak ci zaczął się dzień,co było na śniadanie,obiad,chętnie poczytamy takiego rozszerzonego "bloga". Właśnie to zrobiłem napisałem do Zamawiającego pismo, aby pozmieniali parametry tak aby spełniał zarówno LG jak i MDV. Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-11 bartek2700 napisał(a):Toshiba na pewno da radę :-) Toshiba nie spełnia Klimatyzator split ścienny - Rapero700 - 2016-10-13 bartek2700 napisał(a):Toshiba na pewno da radę :-) Sprawdzałem nie spełnia |