![]() |
|
Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja VRF - jaki producent ? (/showthread.php?tid=9927) |
Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-15 Mam w projekcie wymagania urządzeń klimatyzacyjnych VRF zgodnie z poniższym: - jednostki wewnętrzne ścienne o mocy 2,2kW, 2,8kW, 3,6kW, 4,5kW, 5,6kW: 1. wymiar 298x840x259mm 2. ciężar 12kg 3. wyposażony w filtr siatkowy zmywalny - jednostki kasetonowe o mocy 5,6kW: 1 wymiar 246x840x840mm 2. ciężar: 24kg 3. wymiar panelu maskującego: 35x950x950mm 4. wyposażony w filtr siatkowy zmywalny - jednostki zewnętrzne 61,5kW i 67kW: 1. maksymalna łączna długość instalacji 1000m 2. maksymalna różnica poziomów między jednostką zew, a wew 40m 3. głośność 61dB 4. przewymiarowanie jednostek wew 130% 5. zakres pracy chłodzenie -15 do 46 C 6. zakres pracy grzania -20 do 15,5 C Czy ktoś się orientuje jaki producent spełnia te wymagania? Sprawdzałem LG, mdv, Samsung, Mitshubishi, Daikin, Fujitsu i żaden z tych producentów nie spełnia wszystkich powyższych wymagań. Proszę o wasze rady
Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Amfan - 2016-10-15 Napisz/wymień po kolei jakich parametrów dany producent nie spełnia. Np LG ...tego i tego, Samsung ....tego i tego, itd . Jest to nie możliwe żeby w śród tylu producentów nie można było nic znaleźć. A jakie urządzenie masz w projekcie, które spełnia?. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-15 W projekcie nie ma wskazanego konkretnego producenta tylko są podane te wymagania. Jutro podam jaki producent jakich parametrów nie spełnia. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-16 LG nie spełnia : - poziom ciśnienia jednostki zewnętrznej 62dB - zakres temperatur w trybie chłodzenia -10 do 43C - wymiary jednostek wewnętrznych ściennych - waga jednostki 5,6kW ścienna 14kg - wymiary jednostki wewnetrznej kasety MDV nie spełnia: - poziom ciśnienia jednostki zewnętrznej 62/63dB - wymiary jednostek wewnętrznych ściennych - waga jednostek wewnętrznych ściennych - wymiary panela jednostki kasetonowej Samsung nie spełnia: - poziom ciśnienie jednostki zewnętrznej 66/67 dB - zakres temperatur w trybie chłodzenia -5 do 48C - wymiary jednostek wewnętrznych ściennych - waga jednostki 5,6kW itd - Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Amfan - 2016-10-16 Rapero700 napisał(a):W projekcie nie ma wskazanego konkretnego producenta tylko są podane te wymagania. Jutro podam jaki producent jakich parametrów nie spełnia.pierwszy raz słyszę o projekcie, w którym nie ma doboru ?. To co projektant sam sobie wymyśla ile ma ważyć jakie ma mieć wymiary i jaką głośność. Chyba takie rzeczy bierze się konkretnie z katalogu a nie z chmur. To ja poproszę splita 16 kW o wymiarach jedn. zewnętrznej 500x500x250 o wadze 25kg i głośności 25dB. ten projekt powinien najpierw trafić do producenta żeby zrobił klimę pod zamówienie. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - coolmaker1 - 2016-10-16 Witam . Rapero700, zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne ( nerwica natrectw) to wnioskuje z twoich postów (70) Ile to można domagać sie od kolegow nic nie dając w zamian (jakiś link,podpowiedz ,pokazanie wlasciwej drogi )Co to ma być ,studiowanie twoich wklejonych DTR ? To Ci nie pasuje ,tamto Ci nie pasuje , o aptekarskie dokladności Ci chodzi? My za Ciebie mamy szukac ? Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-19 Chce abyście dali mi rady bo kompletnie nie mogę namierzyć producent, który by to spełniał. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - barbie - 2016-10-19 PROJEKT jest całkowicie durnowaty-ciężar jednostki 12 kg miałby jakieś znaczenie na statku kosmicznym.odpuść sobie ten temat,widać że wykonawca jest dawno wybrany . Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-20 Tylko pytanie na jakim producencie robi ten wybrany wykonawca. Nie mogę znaleźć ani LG ani mdv ani Fujitsu ani Daikin ani Mitshubishi nie spełnia tych wymagań. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - obser - 2016-10-20 Rapero daj już sobie spokój.Kś sobie to ustawił i nawet jak znajdziesz coś odpowiedniego i wygrasz tą robotę,to życzę Ci szczęścia , aby oni od Ciebie to odebrali.Będziesz się bujał z drobiazgami bo inspektor nadzoru zawsze coś znajdzie.Naprawdę Twoje dywagacje już się wszystkim na forum znudziły,znajdź innych powierników,a może wygadaj się specjaliście. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - gadget - 2016-10-20 Myślę że kolega coolmaker1 wyczerpał temat. Ja już nie mam nic do dodania. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - Rapero700 - 2016-10-26 Podobno spełnia to Mitshubishi Heat INdustrial Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - obser - 2016-10-26 A pomyśl,kogo to obchodzi?Jedynie tych co chcieliby startować do tej roboty. To jak już tak dokładnie piszesz to napisz jaka to robota,gdzie,za ile?Może się ktoś z nas załapie.Po sezonie każda robótka jest dobra. Klimatyzacja VRF - jaki producent ? - adjurek - 2017-04-26 mitsubishi heay industrial spelnia wiekszosc parametrow |