Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zamiennik jednostki wewnętrznej samsung na inny

5 Odpowiedzi, 3080 Wyświetleń

czipczop

2018-03-07, 08:05:12
Nowy użytkownik
Witam

Posiadam nową jednostkę zewnętrzną szajsunga i orginalna jednostka wewnętrzna jest u nas nie do zdobycia.

Pytanie brzmi
Czy mogę zastosować jednostkę wewnętrzna z tej samej serii lecz mocniejszy model? Ewentualnie całkiem inna jednostkę wewnętrzna samsunga?
Najlepiej by było jak by można było dopasować inny model o tych samych parametrach. Nie chce czegoś kupić co nie będzie poprawnie działać bo np sygnał między jednostkami nie będzie współpracować xD

Samsung ar09msfpewqxet to Mam jednostka zewnętrzna, pdf w załączniku.

Jednostka wewnętzna
Samsung AR09MSFPEWQNET ta powinna być
Samsung kitfar12kpe Tą mogę kupić za taniochę 400zł nową czyli ta mocniejsza
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-03-07, 08:08:59 przez czipczop.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2018-03-07, 08:56:29
Top użytkownik
Tak...tak... [Admin] jeśli jest coś produkowane to jest do sprowadzenia, a więc jest do zdobycia.
Polska nadal jest w UE więc u nas są do zdobycia i znalazłem w 30 sekund .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-03-07, 08:57:07 przez DBKlima.)
  • Odpowiedz

czipczop

2018-03-07, 09:40:17
Nowy użytkownik
[Admin-cenzura] w cenie kosmicznej. [Admin-cenzura] miły człowieku za 430zł mam nówkę kitfar12kpe i nie z demontażu czy innego badziewnego sklepu czy złomu jakiegoś instalatora. Sprowadzenie oryginału będzie droższe niż nówka tą co podałem. Taki shit samsunga można kupić za 230 euro + 40 wysyłka natomiast mocniejszy za 100 euro z wysyłka.
Jest w zasadzie kwestia wydajności czy jednostka zewnętrzna nie będzie sie za bardzo 'pocic' układ elektroniczny jest identyczny jak widzę w książce serwisowej ale mogę sie mylić bo na oko to chłop w szpitalu umarł bo nie ma specyfikacji technicznej tylko punkty serwisowe i ile ma być w poszczególnych punktach i tylko na tym bazuje.

więc [Admin-cenzura] zostanie na zapłate instalatorowi. Bo Panie [Admin-cenzura] chce mieć podbitą gwarancje i mieć za taniochę powiew chłodu. Do tego Panie [Admin-cenzura] wole wzywać instalatora jak będe miał komplet i nie odsyłać za free pudła bezużytrecznego do magazynu na słowacje bo się dowiem od Pana który przyjedzie i skasuje 200zł za dojazd, że pudło nie będzie działać. Przy tym rozpakuje podłączy i pójdzie dym bo fakultety instalatorów są zacne

[Admin-cenzura] zapewne wykształcony człowieku po fakultetach zamiast odpowiedzieć do tematu [Admin-cenzura] wacpan do niego aż smród poszedł kanałami.

Pytanie było inne więc Panie [Admin-cenzura] Pan sobie w własnej firmie.

Pytanie było proste, czy będzie to pasować i działać bez problemu, jak jest problem z odpowiedzią to proponuje udać sie na kolejne studia min. uprzejmości oraz doszkolenia w dziedzinach techniki wtedy będziesz Panie [Admin-cenzura] nie 800zł nie 1000zł a 2500zł brał za zamontowanie splita

Na rachunku Pan dasz dodatkową pozycję uprzejmość koszt 1500zł potwierdzone papierem toaletowym wystawionym u [Admin-cenzura]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-03-07, 10:04:50 przez czipczop.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2018-03-07, 10:18:55
Top użytkownik
OMG Gimbus !
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2018-03-07, 10:39:29
Administrator
Witam serdecznie.

Przypominam, iż w regulaminie jest napisane, aby nie używać obraźliwych słów, ani wulgaryzmów wobec innych użytkowników Forum.

Życzę miłego i spokojnego popołudnia.

Pozdrawiam,
Administrator.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa