czy ktoś może uruchamiał te agregaty ze sterownikiem ec2 i sprężarką dygital
chętnie bym się skontaktował
|
czy ktoś może uruchamiał te agregaty ze sterownikiem ec2 i sprężarką dygital
Ja uruchamialem a co potrzeba ?
Te EC2 to tragedia niegdy wiecej emersona...
daj kontakt do siebie jutro bym zadzwonił to pogadamy trochę na ten temat
ruszyłem to ale wydaje mi sie że nie pracuje to do końca jak mi to zachwalali ci z emersona
Wole przez forum (kazdy bdzie mogl poczytac).
Co do tego ze te sterowniki nie pracuja poprawnie to masz 100% racje ! Ciekawe jest to ze kazdy zachowuje sie inaczej sa tez i oczywiscie takie ktore pracuja ok 50/50 Na szczescie carel tez ma sterowniki do digitala.
mam sporo pytań jak uruchomiłeś to i poprwnie skonfigurowałeś to na pewno będziesz mi w stanie pomóc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-02-24, 21:35:55 przez szk6.)
1. jak mam go ustawić żeby agregat przy wyłączonych wszystkich parownikach wyłączył się ( u mnie jest że się wyłączi i za chwiłę ponownie się włącza) 2. Czy da się ustawić ten sterownik aby w miarę utzrymywał zadane ciśnienie ssania np +- 0,4 bar niby jetst taka funkcja ale jak dam 0,4 zamiast fabrycznych 2 barów to pochodzi trochę i się wyłączy za trochę znowu start i tak wkółko wdzięczny był bym jednak za tel na priv miał bym jezcze troche pytań a na forum to mnustwo pisania a i daj mi namiar na te sterowniki carela
A co do sterowania wydajnoścą to chyba dał bym zwykłego presa sterującego cewką na sprężarce i lepiej by mi nią regulował
Carel PCOxs z tego co pamietam, puki co mam jeden agregat na nim i nie ma z nim problemow na emersonie jest okolo 10 sztuk i....... :[
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-02-25, 20:51:25 przez Alpak.)
Ad.1 Jak sie wylaczy agregat to co sie dzieje ze ssaniem ? Agregat powinien sie wlaczyc dopiero jak przekroczy diff i oczywiscie minie czas ochrony sprezarki. Mialem przypadek na jednym sterowniku za zalaczal sprezarke jeszcze przed przekroczeniem histerezy... Wez pod uwage ze scroll po wylaczeniu zazwyczaj sie 'cofnie' i cisnienie na ssaniu troche wzrosnie, jesli masz krotka instalacje i diff tak jak piszesz 0.4 bara to moze byc klopot. Ad.2 dla 404 i ukladow plusowych ustawiam zazwyczaj 3.4 i diff 1 bar. Zmien czas cyklu PWM z fabrycznych 20sec. na 10sec. bedzie precyzyjniej sterowal zaworem.
on wyłącza sie jest niskie poniżej nastawy pochodzi chwilę ciśnienie nie spada i off po chwili znowu on i tak wkółko a ciśnienie praktycznie stoi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-02-26, 08:39:24 przez szk6.)
A z jakim agregatem masz tego PCO xs może posiadasz jakąś lepszą instrukcję do tego ec2 bo ja mam tylko podstawową i tam nie jest napisane jak ustwić czas cyklu
Alpak posiadasz jakąś dokładniejszą dtr-kę do tego EC2
|