Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

dzialalnosc gospodarcza- pomoze ktos??

12 Odpowiedzi, 11473 Wyświetleń

qba0073

2010-04-13, 20:56:18
Nowy użytkownik
witam ! jestem nowy w tym temacie choc juz jakies doswiadczenie posiadam ze wzgledu ze pomagalem przy naprawach! mam pytanko - czy jako osoba posiadajaca wyksztalcenie ogolne moge zalozyc dzialalnosc gospodarcza w kierunku serwisowania szaf chlodniczych?? pod co moglbym to podciagnac pod wzgledem wyksztalcenia i braku w zasadzie jakich kolwiek kwalifikacji w tym temacie??
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-13, 21:15:07
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli chodzi o szafy sterownicze żaadnych uprawnień.Oprócz sep
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:19:15
Nowy użytkownik
generalnie rozchodzi mi sie o to ze chce otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku bo chce pracowac jako pomocnik w tej branzy ale chce sie sam ubezpieczac itp. dodatkowo chce skorzystac z dofinansowania unijnego na wlasna dzialalnosc gospodarcza gdyz na chwile obecna jestem zatrudniony w poligrafii a chce sie z tamtad swolnic !
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-13, 21:24:18
Moderator
Poza działalnością medyczną, prawniczą, rachunkową i militarną to panuje samowolka i możesz robić co chcesz. Pewnie jakieś drobiazgi są czasami potrzebne (jak pisał R40 - np. sep) ale ogólnie abyś się rozliczał z podatku.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:40:17
Nowy użytkownik
dzieki bardzo a moze jakies propozycje?? moze jakies wskazowki o co zadbac itp ??
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-13, 21:48:06
Moderator
Szczerze? - o zlecenia!
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-13, 21:57:19
Nowy użytkownik
ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku !
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-14, 18:05:29
Zaawansowany użytkownik
qba0073 napisał(a):ze zleceniami to podstawa! rozumiem ! wiadomo tez ze wszelkie kursy sie tez przydadza ! ale bardziej interesuja mnie wskazowki dla osoby ktora planuje pracowac jako "uczen" u boku fachowcow ktora chcialaby teraz zalozyc dzialalnosc gospodarcza w tym kierunku nie posiadajac doswiadczenia zawodowego a chcialbym juz uczyc sie w tej braznzy a byc na wlasnym rozrachunku !
Być bardzo ciekawskim.
  • Odpowiedz

Marax

2010-04-15, 19:50:16
Nowy użytkownik
Aby otworzyć taka działalność gospodarczą nie trzeba żadnych specjalnych uprawnień,jeżeli posiadasz je na starcie-tym łatwiej i lepiej dla Ciebie samego.
  • Odpowiedz

qba0073

2010-04-15, 22:30:11
Nowy użytkownik
ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytam Smile
  • Odpowiedz

darop

2010-04-16, 18:48:39
Nowy użytkownik
jestem w dokładnie takiej samej sytuacji jak qba0073 Smile , też dopiero rozpoczynam "przygodę" z chłodnictwem z tym że już byłem na szkoleniu i posiadam świadectwo kwalifikacji w zakresie substancji kontrolowanych -- ponoć niezbędne w tym fachu
  • Odpowiedz

R729

2010-04-17, 05:44:43
Nowy użytkownik
qba0073 napisał(a):ok ! dziekuje wszystkim ! poleci ktos jakies pomocne materialy by moc zaglebic sie w temat ?? chetnie poczytam Smile
Fizyka klasy 6-8, Chemia klasy 7-8, Fizyka i Chemia cała szkoła średnia. Jak już to opanujesz to proponuje Klimatyzacja i Chłodnictwo.

Niektórzy jeszcze powinni poczytać podręczniki J. polski klasy 1-8 tam wszystko było.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa