Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylator wnętrza sam się załącza

8 Odpowiedzi, 8581 Wyświetleń

neseser

2010-09-15, 12:26:17
Nowy użytkownik
Witam, mam taki problem: Golf V cilmatronic dwustanowy wszystko działa klimatyzacja,sterowanie,wszystko OK. Gaszę silnik wyciągam kluczyk ze stacyjki wszystko gaśnie w aucie cisza po paru sekundach słychać kilka pyknięć w climatroniku i wentylator w kabinie startuje na najwyższy bieg i tak chodzi aż rozładuje akumulator... Samochód był w ASO zero błędów wymienili czujnik ten w zderzaku i bez rezultatu rozłożyli ręce... Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-09-15, 16:24:33
Top użytkownik
Jedź do nich jeszcze raz.Masz problem z komputerem .Jezeli ASO WW rozkłada rece to niech wymienia samochód( żarty) ale powinni doprowadzić sprawę do pozytywnego rezultatu.Przynajmniej stwierdzić usterkę i zaproponować Ci wymianę tej lub innej części w aucie.Czy się na to zgodzisz to już Twój wybór, bo mozesz szukać wyjścia poza ASO (cena,rozmiar usterki itp)
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-09-15, 18:36:49
Moderator
Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.
  • Odpowiedz

neseser

2010-09-16, 14:00:55
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.
nie niema sterowania webasto, też tak myślałem że to coś ze ogrzewania postojowego się jakimś cudem "przyplątało"... Spróbuję jeszcze raz z ASO wzięli kasę za diagnostykę (za pokazanie który bezpiecznik wyciągnąć aby akumulator się nie rozładował im nie płaciłem...) to niech szukają.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-09-16, 17:56:17
Top użytkownik
neseser napisał(a):
radekklimat napisał(a):Czy masz mozliwosc sterowaniem webasto bo byc moze klimatronik tak jest zaprogramowany.
nie niema sterowania webasto, też tak myślałem że to coś ze ogrzewania postojowego się jakimś cudem "przyplątało"... Spróbuję jeszcze raz z ASO wzięli kasę za diagnostykę (za pokazanie który bezpiecznik wyciągnąć aby akumulator się nie rozładował im nie płaciłem...) to niech szukają.
Właśnie-tak trzymaj
  • Odpowiedz

LazienkiZyrardow

2010-09-18, 21:24:54
Nowy użytkownik
I co? doszukali się? swoją drogą to ich rybka zeby szukali;d
plytki, technika grzewcza, kuchnia, łazienka.
  • Odpowiedz

mg

2010-09-19, 19:15:08
Top użytkownik
LazienkiZyrardow napisał(a):I co? doszukali się? swoją drogą to ich rybka zeby szukali;d

dobry jesteś Cool
  • Odpowiedz

agrobim

2010-09-19, 19:22:27
Nowy użytkownik
Z mojego doświadczenia, stawiał bym na panel sterowania lub obwód elektroniczny powiązany z wentylatorem. Najlepiej podpiął bym się w komputer i jeśli komputer pokaże instalację klimy ok, wtedy zabrał bym się za panel sterowania. Nie znam się na panelach sterowania, ale wiem o powstałych firmach, które naprawiają i regenerują wyłącznie panele sterowania w klimatyzacji. Nie wiem czy nie łamię regulaminu, ale na największym portalu aukcjonerskim w Polsce, ogłaszają się tacy ludzie naprawiający i znający się na panelach sterowania climatronicami.
Diagnozowanie usterek mechanicznych i elektronicznych naprawy układów klimatyzacji - klimatyzacja samochodowa - Sandomierz
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa