Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

autoryzacja

10 Odpowiedzi, 9410 Wyświetleń

mambo

2008-11-30, 10:22:02
Użytkownik
Witam, nie wiedziałem gdzie umiescic ten wątwek wiec pisze na samochodówce.
Powiedzcie, jesli chodzi o autoryzacje carriera lub thermo kinga jest z tym duży problem orientowaliscie sie kiedyś?
Pozdro
  • Odpowiedz

awax

2008-11-30, 10:35:00
Top użytkownik
mambo napisał(a):Witam, nie wiedziałem gdzie umiescic ten wątwek wiec pisze na samochodówce.
Powiedzcie, jesli chodzi o autoryzacje carriera lub thermo kinga jest z tym duży problem orientowaliscie sie kiedyś?
Pozdro
Żaden problem
Po prostu trzeba się na tych urządzenich znać .Reszta to "betka" pomieszczenie na minimum dwa duże ciężarowe chłodnie TURy i kompletne wyposażenie.Takie tam drobiazgi,wszystkiego na temat tego wyposażenia mozna na pewno dowiedzieć się na szkoleniach np. w COCH u

Jeszcze tylko jedno co ma wspólnego Thermo King z Carrierem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-30, 10:36:09 przez awax.)
  • Odpowiedz

mambo

2008-11-30, 16:48:01
Użytkownik
awax napisałem carrier i thermo king w tym kontekscie, ze moze ktos wie na którą z tych firm łatwiej uzyskac autoryzacje (osobiscie wolał bym carierra) wczesniej pracowałem w wielkiej transportowej firmie i miałem stycznosc z carrierem miałem też okazje odwiedzić montażownie we Francji i dlatego ten carrier jest mi bliższy. A jesli chodzi o hale to planuje budować tylko nie wiem czy oni mają jakies wymogi? Rozmawiałem z frigipolem w Czestochowie znam tam chłopaków, ale oni twierdzą ze jest w Warszawie jakaś nowa siedziba i oni mają coś do powiedzenia.
Mysle też o chłodnictwie transportowym bo w mojej okolicy jest mnóstwo firm mięsnych których transport w 80% to własnie carrier a najbliższy servis to 80 kilometrów. A tak na marginesie awax wedłóg Ciebie chłodnictwo transportowe to dobry temat?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-12-01, 08:26:15
Moderator
pracowałem kiedys we frigipolu i z tego co wiem to nie dadza ci autoryzacji poniewaz konkurencja jest im nie potrzebna
pozatym to ze znasz tam chłopakow nic ci nie pomoze bo nie znasz własciciela frigipolu a on jest radykalny w swoich działaniach
autoryzacja TK jest mi nie znana choc u nich tez robiłem
jednym z warukow autoryzacji Carrier jest magazyn czesci zamiennych ktory musisz miec za ok 400 tys(tak było przynajmniej) i to od nich a nie ze stanow, nie sadze zebys wyrobił na to
najlepiej działaj bez autoryzacji badziesz dla nich potezna konkurencja tak jak ja bez umow i innych zobowiazan a czesci mozna kupic w polsce oryginalne i naprawde bardzo tanio
wazna jest tez wiedza w zakresie napraw takich urzadzen, schematy elektryczne itp a bez tego ani rysz
pozdrawiam i zycze sukcesow
  • Odpowiedz

awax

2008-12-01, 08:31:27
Top użytkownik
mambo napisał(a):awax napisałem carrier i thermo king w tym kontekscie, ze moze ktos wie na którą z tych firm łatwiej uzyskac autoryzacje (osobiscie wolał bym carierra) wczesniej pracowałem w wielkiej transportowej firmie i miałem stycznosc z carrierem miałem też okazje odwiedzić montażownie we Francji i dlatego ten carrier jest mi bliższy. A jesli chodzi o hale to planuje budować tylko nie wiem czy oni mają jakies wymogi? Rozmawiałem z frigipolem w Czestochowie znam tam chłopaków, ale oni twierdzą ze jest w Warszawie jakaś nowa siedziba i oni mają coś do powiedzenia.
Mysle też o chłodnictwie transportowym bo w mojej okolicy jest mnóstwo firm mięsnych których transport w 80% to własnie carrier a najbliższy servis to 80 kilometrów. A tak na marginesie awax wedłóg Ciebie chłodnictwo transportowe to dobry temat?
Pozdrawiam
Jeżeli mam być szczery to uważam,że uzyskanie tych autoryzacji jest trudne.
Na drugie pytanie może być jedna odpowiedż:chłodnictwo transportowe to BARDZO DOBRY temat ,aczkolwiek naprawdę trudny.
Życzę powodzenia i jeżeli będziesz w potrzebie zawsze możesz liczyc na pomoc.Zacznij bez autoryzacji firmowych,Klientów Ci nie zabraknie.
  • Odpowiedz

bodzio

2008-12-01, 20:06:38
Zaawansowany użytkownik
Mają racje, autoryzacja to tylko problemy, obowiązki, papiery i nie wiadomo czy wyjdziesz na tym.
Najlepiej działać samenu sobie i skutecznie naprawiać i jeden drugiemu będzie cię polecał.
  • Odpowiedz

awax

2008-12-01, 20:21:14
Top użytkownik
bodzio napisał(a):Mają racje, autoryzacja to tylko problemy, obowiązki, papiery i nie wiadomo czy wyjdziesz na tym.
Najlepiej działać samenu sobie i skutecznie naprawiać i jeden drugiemu będzie cię polecał.
Zresztą jak będziesz dobry to sami Ciebie poproszą,a wtedy na Twoich warunkach.
Oni też mają problem bo będą musieli zapewnic dojazd do serwisu w określonym czasie
  • Odpowiedz

mambo

2008-12-01, 20:31:43
Użytkownik
Dzięki chłopaki, chyba tak zrobie, dosyc sie już naprosiłem carrierowi, jak mówicie że można sobie poradzić bez nich to nie ma się co oglądać.
Pozdro
  • Odpowiedz

ermax

2009-01-11, 13:19:22
Nowy użytkownik
jeśli znasz temat klimatyzacji - to rób sam , autoryzacja pieniędzy ci niedołoży a, przeciwnie !
  • Odpowiedz

elektromechanik

2009-01-11, 14:05:23
Zaawansowany użytkownik
Moim zdaniem autoryzacja miała by sens tylko i wyłącznie wtedy gdybyś miał możliwość dużej ilości napraw gwarancyjnych.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa