macie jakieś patenty na w miarę bezinwazyjne dla otocznia czyszczenie skraplaczy np w ladach chłodniczych ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
czyszczenie skraplaczy
11 Odpowiedzi, 17703 Wyświetleń|
szczotka i heja do przodu, co można innego zrobić?? no może odkurzacz, bo napewno nie kompresor
Wynosimy ladę na zewnatrz i karcherkiem.
Na poważnie to nie ma złotego środka,odkurzacz itp. pozdrawiam
Dorobić do odkurzacza dyfuzor wielkości skraplacza, a z drugiej strony próbować sprężonym powietrzem ?? Teraz to wymyśliłem, nie musi być dobre :-)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
szczotka albo odkurzaczem to można wyczyścić ale w nowym urządzeniu . jak skraplacz nieczyszczony ze dwa lata to wiecie jak sprawa wygląda.
ja mam do skraplaczy taki różowy żrący środek i on z takimi rzeczami sobie radzi super
jak się spryska skraplacz zasyfiony na maxa to aż się gotuje i to dosłownie gotuje wszystko się zaczyna pienić aż się skraplacz gorący robi i bród sam z pianą wychodzi potem tylko dużo płukania...
klimaG-ce napisał(a):ja mam do skraplaczy taki różowy żrący środek i on z takimi rzeczami sobie radzi superA co na to Klienci obecnie w sklepie?: )
heh no to raczej do stosowania na zewnątrz oczywiście... w środku to ostateczność... ale chyba lepsze to niż azotem "psikać" w sklepie
w sklepach raczej takich metod nie trzeba stosować bo skraplacze nie mają więcej niż trzech rzędów lamelek i nie ma problemu wyczyścić na sucho
no chyba mi nie powiecie ze wozicie zawsze odkurzacze, kompresory, koce i dyfuzory na skraplacz
Ja do przedmuchiwania skraplaczy (tak w ogóle ) używam dmuchawy własnego pomysłu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-31, 20:12:23 przez elektromechanik.)
Mianowicie ze starego wielkiego odkurzacza ( 1400W )odciąłem część workową a w pozostałej uszczelniłem wylot powietrza i założyłem wąż do odkurzacza ze stożkową zwężką i kawałkiem rurki 15mm. Żadna sprężarka ( oczywiście realnej do wożenia wielkości ) nie dorówna. Gdy już mi się trafia czyszczenie w wyżej wymienionych warunkach to z drugiej strony na skraplacz zakładam rękaw foliowy z dużego worka a jego drugi koniec zaciskam szczelnie na wężu odkurzacza (tu normalnego ). Jeśli nawet gdzieś się kórz pokaże to w znikomej ilości.
hehe jeśli się ma doświadczenie w tej branży duże to się ma swoje oryginalne pomysły które się sprawdzają w 100% i z tym się zgodzę
trzeba sobie radzić w ciężkich sytuacjach a czyszczenie skraplacza nie wątpliwie czasami nie jest łatwe jeśli się to chce dobrze zrobić i nie przykryć "kocykiem" wnętrza sklepu
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
jak się spryska skraplacz zasyfiony na maxa to aż się gotuje i to dosłownie gotuje
potem tylko dużo płukania...