Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

co może urwana łopata wentylatora czyli kretyńskie usterki :D

7 Odpowiedzi, 7643 Wyświetleń

Artic

2009-11-26, 19:45:19
Zaawansowany użytkownik
witam Big Grin

tak na poczekaniu założyłem posta na temat dziwnych usterek w naszej branży. mam nadzieje że koledzy podchwycą temat.

a tak z nowości :

Dziś godzina 11 przyjeżdzamy do naszych kochanych od lat klientów którzy nie lubią modernizować urzadzeń Big Grin lubimy ich dlatego ich obsługujemy Tongue
na chłodni wędlin chodzi stare jak wieczność DH 14 Big Grin nie serwisowane od epoki kamienia łupanego. modliliśmy się wytrwale o jakąś usterkę ale przez kupę lat nic i nic. nawet bezpiecznik nie wyskoczył. do dziśBig Grin.

wchodze na hale bo nagle przestało chłodzić myślę sobię moje modlitwy zostały wysłuchane, ale prezes mówi eee wentylatory w chłodni się nie kręcą. kurde, nadzieja pryskłaBig Grin właczam sterowanie sprężarka na dachu rusza (nie ma LP ani HP ) ale temperatura nie spada, nie fajnie. Czas udać się na dach. idę w pełni smutny że to tylko freon, dochodze do agregatu a tu co ????? agregat poszedł na spacer. przyglądam się i przyglądam patrze i nie wierzę łopaty wentylatora połamane, rury połamane (ssanie ciecz i tłoczenie) agregat poł metra dalej w tym momecie ojciec jeszcze raz włączył sprężarkę ja look a od wibracji wetylatora na którym zostały 2 łopaty agregat cały się telepie i chodzi sobie na tyle ile go kable puszczają Big Grin hahaha a jednak ktoś posłuchał sie moich modlitwBig Grin rury pourywane presy urwane zero oleju w karterze. No i teraz w końcu będzie modernizacja.

PS:
I proszę mi tu bez żadnych tekstów w stylu ,,, uuuu Artic to do d... chłodniarz co to presów nie montuje,,, bo nie ja to montowałem Big Grin
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2009-11-26, 20:14:52
Top użytkownik
Oj pamiętam DH,głośne to głośne ale DH10 i DH14 były (i są) nie do zdarcia.
Ciekawe jednak czy gdzieś jeszcze hula DH28??? :Smile)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-26, 20:16:15
Moderator
Tak bywa z łopatami wentylatora. Ja kiedyś miałem awarię w Banku. Dzwoni kierownik oddziału i mówi że urządzenie te co jest montowane na zewnątrz strasznie dziwnie się zachowuje. Pojechałem patrzę i faktycznie urządzenie skacze na gumowych poduszkach i mało co nie wyrwie się z mocowań. 12kW urządzenie dwu wentylatorowe nie ma jednej łopaty Smile ale tam jakiś dzieciak albo inny drań patyka wsadził w kratkę bo ślady były. heheh już się śmieję bo w tej samej sieci Banku tylko innym oddziale dzwoni kierownik i mówi że urządzenie w serwerowni nie chłodzi!!! Pilny przyjazd wchodzimy do serwerowni i faktycznie żar w środku a urządzenie martwe na nic nie reaguje hmmm... idziemy na zewnątrz a tu co????? Wystają tylko urwane zawory ze sprężarki a skraplacza brak Big Grin .. Tak niektóre awarie są śmieszne i potrzebne dla rozweselenia dnia pracy Smile Pzdr
  • Odpowiedz

awax

2009-11-26, 20:27:57
Top użytkownik
Faktycznie ,ten "zagubiony" skraplacz musiał nieżle rozśmieszyć kierownika Banku
:Smile)
  • Odpowiedz

bodzio

2009-11-26, 21:47:16
Zaawansowany użytkownik
Kurde nie kumam jak wyglądał ten DH, może to nie moja epoka Wink
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-11-27, 06:54:19
Moderator
Bodzio czy wiesz jak wyglada silnik od malucha bez oslon albo duzy kompresor do powietrza tylko cylindry nie wzdluz silnika ale prostopadle - to tak wyglada DH(mniej wiecej)SmileSmileSmile

a nawiasem mowiac wiem gdzie pod wawa pracuje jeszcze DH 28
  • Odpowiedz

Artic

2009-11-27, 18:32:51
Zaawansowany użytkownik
ha u nas też się parę znajdzie Big Grin 2 miesiące temu rozebrałą ostatnią na aluminium Big Grin pod tym względem to były najlepszę maszyny jakie rozbierałem i kasiorka fajna była :d
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa