Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

nieszczelność w Alhambrze

12 Odpowiedzi, 14037 Wyświetleń

mister

2010-06-29, 19:01:37
Zaawansowany użytkownik
w mojej prywatnej alhambrze (po lifcie ) ucieka czynnik. po zimie wszystko było ok . przyszły ciepło no i zacząłem używać klimę ale po około tygodniu zaczęło słabnąć. napełniłem i znowu było git. upały minęły wiec przestałem używać przez jakieś 2 tyg . teraz znowu ciepło i znów brak czynnika. gdzie tam może być nieszczelność ,są jakieś typowe miejsca ?
  • Odpowiedz

klepik

2010-06-30, 21:01:13
Nowy użytkownik
może być rurka która idzie wzdłuż podłużnicy
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-01, 04:45:27
Top użytkownik
Nie ma co gdybać.Jechac trzeba do serwisu i sprawdzić szczelnośc układu poprzez azot lub czynnik z kontrastem.
  • Odpowiedz

agrobim

2010-07-03, 04:53:57
Nowy użytkownik
W moim przypadku po podłączeniu testera szczelności (azot), słychać było syczenie z pod lewego reflektora. Okazało się że do wymiany jest filtr - osuszacz, który uległ korozji (na bocznej ściance filtra - osuszacza, pod uchwytem montażowym.

[Obrazek: misc.php?item=23&download=0]
Diagnozowanie usterek mechanicznych i elektronicznych naprawy układów klimatyzacji - klimatyzacja samochodowa - Sandomierz
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-03, 14:35:14
Top użytkownik
Bez diagnozy na serwisie nic sie nie da zrobić
  • Odpowiedz

CHŁODnick

2010-07-03, 23:40:44
Użytkownik
Przy tej okazji szykuj się na wymianę czujnika na filtrze. Często rozpada się podczas odkręcania.
Profesjonalne strzyżenie owiec, naprawa bojlerów, destylatorów i kalkulatorów.
  • Odpowiedz

mt

2010-07-04, 16:46:01
Użytkownik
CHŁODnick napisał(a):Przy tej okazji szykuj się na wymianę czujnika na filtrze. Często rozpada się podczas odkręcania.
Dokładnie tak ale ten osuszacz to w autach pierwszej generacji 95-00, a po lifcie osuszacz jest w skraplaczu.
  • Odpowiedz

Sebastian_pulawy

2010-07-12, 14:35:19
Nowy użytkownik
witam mam alhambre po 2000r i u mnie pękło kolanko ktore na odcinku wjscia z agregatu i biegnie do zaworu z lewej strony jak sie stoi przodem do samochodu , element ten beignie pod obudowa przeplywonierza podobna czesta usterka
  • Odpowiedz

kakus

2010-07-13, 17:58:43
Nowy użytkownik
Często ustlenia się aluminium na rurkach pod paskami, które trzymają rurki. W tym sezonie było czwarte auto na tą usterke. Dwa razy wymienialiśmy skraplacz.
  • Odpowiedz

mister

2010-07-13, 20:25:44
Zaawansowany użytkownik
u mnie nieszczelność była w osuszaczu -puszczały oringi na dekielku osuszacza. nie miałem nowych . stare wyglądały nieźle wiec oczyściłem wszystko , posmarowałem olejem chłodniczym i poskładałem. próba azotem -układ szczelny . klima działa już ze 3 tyg.
  • Odpowiedz

aqq123

2010-07-13, 23:17:03
Nowy użytkownik
ile kosztuje wymiana rurki dluższej od osuszacza w alhambrze 99r 1.9td wlasnie przy wymianie parownika (przerdzewial) urwała sie przy mocowaniu gumowym
  • Odpowiedz

mt

2010-07-16, 22:38:53
Użytkownik
aqq123 napisał(a):ile kosztuje wymiana rurki dluższej od osuszacza w alhambrze 99r 1.9td wlasnie przy wymianie parownika (przerdzewial) urwała sie przy mocowaniu gumowym
Może bardziej sprecyzujesz chodzi?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa