Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

komora "zerowa"

32 Odpowiedzi, 29696 Wyświetleń
Wstecz 1 2

TechKier

2011-01-24, 10:02:38
Nowy użytkownik
Witam,

Panowie troszkę spokoju - jestem winien troszkę więcej informacji, a mianowicie:
komora, która ma być przerobiona na komorę plusową znajduję się w starej chłodni z lat 60-tych - mury są grubości 0,5 m i do tego izolowane - jednak z biegiem czasu izolacja jest nie skuteczna. Wewnątrz komory znajdują się parowniki przyścienne i podsufitowe. Nie wchodzi w rachubę puszczanie gorącego gazu - gdyż jak wcześniej pisałem komora po awarii została wyłączona z obiegu. Wokół tej komory są inne "pracujące" komory - ideą mojego szefa było przerobienie komory mroźniczej na komorę plusową za jak najniższy koszt własny ale spełniające wszystkie potrzebne wymagania weterynaryjne. Towar jaki ma tam być składowany to prawdopodobnie ryby wędzone, ryby w pojemnikach oraz surówki.

Jest wiele propozycji na przerobienie komory z minus na plus ale to wiąże się z pewnymi nakładami inwestycyjnymi, które de fakto mój szef nie chce ponieść - ot cała smutna sprawa ;(
  • Odpowiedz

awax

2011-01-24, 13:12:44
Top użytkownik
Może niech Twój szef pójdzie na kuroniówkę.Nie będzie musiał finansować żadnych inwestycji.
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-24, 19:29:34
Zaawansowany użytkownik
Może niech nie idzie bo będzie kolejnym balastem społeczeństwa.Może niech zmieni utrzymanie ruchu.Będzie to bardziej ekonomicznym rozwiązaniem dla nas wszystkich :/
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-01-24, 19:31:14 przez mentor.)
  • Odpowiedz

TechKier

2011-01-25, 06:22:17
Nowy użytkownik
mentor napisał(a):Może niech nie idzie bo będzie kolejnym balastem społeczeństwa.Może niech zmieni utrzymanie ruchu.Będzie to bardziej ekonomicznym rozwiązaniem dla nas wszystkich :/

co sugerujesz???
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-25, 17:10:43
Zaawansowany użytkownik
TechKier napisał(a):
mentor napisał(a):Może niech nie idzie bo będzie kolejnym balastem społeczeństwa.Może niech zmieni utrzymanie ruchu.Będzie to bardziej ekonomicznym rozwiązaniem dla nas wszystkich :/

co sugerujesz???
Zmianę miejsca zatrudnienia?
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
  • Odpowiedz

TechKier

2011-01-27, 06:00:32
Nowy użytkownik
mentor napisał(a):
TechKier napisał(a):

co sugerujesz???

jak byłoby to możliwe dawno bym to zrobił Wink
  • Odpowiedz

awax

2011-01-27, 07:15:48
Top użytkownik
TechKier napisał(a):
mentor napisał(a):
TechKier napisał(a):co sugerujesz???

jak byłoby to możliwe dawno bym to zrobił Wink

Czyli jesteś chłodnikiem z konieczności??Ode mnie porady z pewnością nie uzyskasz.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa