Witam wszystkich
Modernizuje agregaty wody lodowej GEA4224 poprzez montaż przed zaworami bezpieczeństwa zaworów trójdrogowych. Inspektor zezwolił na montaż. Usprawni mi to prace nad kontrolą zaworów, bezpieczeństwa ale przedłożyć musze po przeróbce dokumentacje a w tym wyliczenia dla zaworów trójdrogowych. W praktyce zwory maja przekroje nie mniejsze od przekroju zaworów bezpieczeństwa, ale inspektorowi przedłożyć muszę wyliczenia. Proszę o pomoc w obliczeniach powierzchni przekroju (mm2)
Poniżej parametry sprężarki firmy GEA, dla której obliczenia mnie interesują
GLAC 2442BA2
Czynnik R134A
Ilość czynnika w jednostce 113kg
Nastawa zaworu bezpieczeństwa po stronie HP 28bar
Nastawa zaworu bezpieczeństwa po stronie LP 20bar
Modernizuje agregaty wody lodowej GEA4224 poprzez montaż przed zaworami bezpieczeństwa zaworów trójdrogowych. Inspektor zezwolił na montaż. Usprawni mi to prace nad kontrolą zaworów, bezpieczeństwa ale przedłożyć musze po przeróbce dokumentacje a w tym wyliczenia dla zaworów trójdrogowych. W praktyce zwory maja przekroje nie mniejsze od przekroju zaworów bezpieczeństwa, ale inspektorowi przedłożyć muszę wyliczenia. Proszę o pomoc w obliczeniach powierzchni przekroju (mm2)
Poniżej parametry sprężarki firmy GEA, dla której obliczenia mnie interesują
GLAC 2442BA2
Czynnik R134A
Ilość czynnika w jednostce 113kg
Nastawa zaworu bezpieczeństwa po stronie HP 28bar
Nastawa zaworu bezpieczeństwa po stronie LP 20bar
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
W praktyce zawory bezpieczeństwa nie mogą mieć mniejszego przekroju od rurociągu bezpieczeństwa. cyt.
Nie moje ryzyko.