Zakupiłem stację obsługi acs 650Bosch i chciałem zapytać czy jest konieczność kalibracji wag w nowym urządzeniu? Jeśli tak to może ktoś wie jak to wykonać, z góry dziękuje za odpowiedź
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Pierwsze uruchomienie acs 650 Bosch
22 Odpowiedzi, 36660 Wyświetleń|
Teoretycznie urządzenia (niezależnie od producenta) przychodzą skalibrowane, ale zawsze możesz sprawdzić. Jeśli kupiłeś nowe urządzenie to uruchomienie powinieneś mieć w cenie.
Wiecie może jak sprawdzić acs 650 potrzebuje jakiś kod dostępu, przy nowym urządzeniu jest ten kod jakiś standardowy? czy też dla każdego indywidualny?
Dlatego nie kupiłem boscha bo słyszałem,że serwis trzyma łapę na kodach i strzeże ich jak oka w głowie.
WITAM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-07, 19:41:06 przez ATS_KOSZALIN.)
Po 1 - to przy pierwszym uruchomieniu urządzenie POWINNO być skalibrowane ( waga R134a, oleju zużytego, świerzego i kontrastu oraz cz. ciśnienia. (TAK robią serwisy BOSCH'a) Po II to serwis trzyma kody po to aby klient nie grzebał w urządzeniu i serwis nie musiał do niego co drugi dzień jeździć bo coś klient rozkalibrował a i tak się nieprzyzna. Po III - urządzenia typu ACS czy ISC bardzo żadko się psują - W 98% przypadkach "uszkodzenie" polega na złej obsłudze urządzenia wynikającej ze złego szkolenia ( ew. klient nie uważał na szkoleniu bo musiał w tym momencie naprawiać inny samochód ) ATS_KOSZALIN napisał(a):WITAMGratulacje.Jezeli serwisanta klimatyzacji uważasz klientem,który sie na niczym nie zna,to gratuluje Boschowi
a gdzie ja napisłem że klient to serwisant ( serwisant - czytaj od urzadzenia a nie od układów klimatyzacji )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-07, 19:44:54 przez ATS_KOSZALIN.)
Napisałem dokładnie że to początkujący klient który zakupił urządzenie się na niczym nie zna i danie mu kodów na pewno nie dało by pozytywnego rezultatu w działaniu urządzenia. Jadąc na uruchomienie serwisant jest zobowiązany SKALIBROWAĆ urządzenie Tadeusz nie odwracaj kota ogonem
To jak?, jest szansa na kody dla chłopaka?.
niestety nie
Niechciałem użyć tego słowa ale to blichtr. Niczym te urządzenia nie odbiegają od innych.
Widocznie nie zależy im na sprzedaży
Przyjechał serwisant z Bosch kalibrował wagi i narazie wszystko działa jak należy kodu nie podał ten kod to pewno jest tajny!?
Ile kosztuje kalibracja wag przeprowadzona przez serwisanta BOSCH?
mg napisał(a):Ile kosztuje kalibracja wag przeprowadzona przez serwisanta BOSCH?Z tego co wiem to sporo i niezawsze profesjionalnie.Dlatego BOSCH z ze swich praktyk tak dobrze JESZCZE stoi [marka] A po 2 kupuję i ma działać jako skalibrowane ,bo płacę nie za skakankę dla dziewczynki z licznikiem ilości skoków.Taki licznik używałem do przezwajania silników.Oczywiście kiedyś.
czy to był licznik z Rometa ? .
Nie wiem. Pierwsza w cenie maszyny.
Witam . Mam pytanie . Ma ktoś numer do serwisanta ACS 650 ? Mam na gwarancji stację ale nie pasuje mi jedna sprawa i chcę spytać fachowca . Ewentualnie czy ktoś z forum ma stację i może mi pomóc . Zadzwonił bym po podaniu nr telefonu . Pozdrawiam .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-12, 07:39:06 przez beergut.)
barbie napisał(a):czy to był licznik z Rometa ? .Czy ty posiadasz uraz odnośnie rometa że twój tata ci niekupił.Za czesto tego rometa używasz.Pomyśl o motorynce wprost proporcjonalnej do twojej inteligencji wielkością.Jakiś sentymencik do rometa.Mam nadzieję że niemyslisz jak KOBUZ.
Witam , podłącze się do tematu bo mam mały problem z Bosch Acs 650 przeprowadziłem kalibracje wagi ,oleju, uv, ciśnienia i co po uruchomieniu błąd (termin kalibracji ) Maszyna chodzi bez zarzutów , bo już załadowałem parę aut , ale denerwuje mnie ten termin kalibracji czy czas kalibracji się z kończył , data jest 2010 styczeń . Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak ją samemu z kalibrować czy tylko serwis bosch się kłania :|
Witam. Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś adres serwisu boscha na Dolnym Śląsku który zajmuje się serwisem stacji do obsługi klimy? Z góry dziękuję
Witam. jeśli chodzi o błąd (termin kalibracji) to coś chyba przypominam sobie ze musisz wykasować liczniki lub przestawić datę. Jak nie zapomnę to zobacze w poniedziałek jak to się robiło. Pozdawiam
Witam
Wyskoczył mi od kilku dni błąd termin kalibracji . Żeby go skasować trzeba oczywiscie przeprowadzić kalibracje . Jest taka pozycja w menu urządzenia , ale domaga się hasła żeby w nią wpuścić . Czy mógł by ktoś takie hasło podesłać co by serwisu boscha niepotrzebnie nie fatygować . Swoją drogą 3 lata procowałem na TEXA i byłem bez porównania bardziej zadowolony niż po 2 latach pracy na Boschu ACS 650. Drugi raz w ciągu 2 lat bosch wymusza na mnie wezwanie serwisu , texa tylko prosiła o przegląd. W boschu niby przegląd jest napisany w instrukcji i można wykonac samemu , ale za to wymyślili sobie zgrywanie pamięci i kalibracje wagi pozabezpieczane hasłem. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY