Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kody błędów Hitachi Utopia Supercharge

12 Odpowiedzi, 15998 Wyświetleń

ON/OFF

2011-07-07, 21:40:48
Użytkownik
Czesc,

Klimatyzator jak w temacie jedn. zewn. RAS 3AQE6-2, wewnetrzna RPK-4AQ5.
Sprezarka pracuje przez 1 min. Po czym sie wylacza. Kody na pilocie przewodowym to: A0, 02,C7.
Na moje to termik i sprezarka bo rocznik urzadzenia to 1998. Czy ktos ma te kody?
Dzieki z gory.
  • Odpowiedz

llort

2011-07-07, 22:23:12
Zaawansowany użytkownik
Nie znając kodów najlepszym sposobem jest metoda diagnozy która niestety jest bardzo skuteczna ale wymagająca wiedzy i doświadczenia.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

mario78

2011-07-07, 23:56:46
Nowy użytkownik
caesc mam seata alhambre z 2001 1.9tdi z klimatronik ktora nie dziala jak powinna jest doladowana gazem i nic panel sterujacy w srodku auta jak sie go wlacz to zaczyna mrygac i dopiero po jakies minucie cie zalacz jaka moze byc tego przyczyna proszeo pomoc i z gory dzieki
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-07-08, 05:52:25
Top użytkownik
mario78 napisał(a):caesc mam seata alhambre z 2001 1.9tdi z klimatronik ktora nie dziala jak powinna jest doladowana gazem i nic panel sterujacy w srodku auta jak sie go wlacz to zaczyna mrygac i dopiero po jakies minucie cie zalacz jaka moze byc tego przyczyna proszeo pomoc i z gory dzieki
WtamTonietendzialPozdrawim
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-08, 15:51:47
Top użytkownik
A0--uszkodzenie w 1 jednostce A2 Safety device of the outdor unit is tripped High Pressure Switch ,internal Termostat for Outdor Fan Motor and Overcurrent Relay .
  • Odpowiedz

TRYFIDY

2011-07-08, 15:54:38
Użytkownik
według mojej rozpiski - przekroczenie ciśnienia freonu powyżej 41 bar
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-08, 15:58:13
Top użytkownik
umyj skraplacz sprawdź wentylator i pobór prądu .jeśli jesteś z Bydgoszczy wezwij na pomoc chłopka roztropka o pseudonimie llort .
  • Odpowiedz

ON/OFF

2011-07-27, 12:40:21
Użytkownik
Witam,

Problem rozwiazany - nie startowal wentylator skraplacza i wylaczal termistor sprezarki. Nie widzialem tego bo nie zdazylem nigdy dojsc do jednostki zewnętrznej a ta już się wylaczała; musialem zejsc z drabiny wewnatrz [ktos zainstalowal pilota przewodowego w pomieszczeniu na wysokości jednostki wewnętrznej a właściciel zalaczal klime eska na tablicy el.], wyjsc na zewnatrz i obejsc caly budynek. Przez okno było słychac jak sprezarka pracuje ale wentylatora nie było widac. Dopiero jak sie stalo na zewnatrz a ktos inny zalaczal w srodku. Problemem był brak styku na jednym ze zlacz zasilających wentylator. Sprzet miał już 12 lat i jako ?second hand? a przy okazji wygarnąłem z jednostki zewn. ptasie gniazdo Smile
  • Odpowiedz

coldtherm

2014-12-09, 21:22:30
Użytkownik
witam
mam podobną jednostkę
staram się ją sprawdzić przed instalacją
i tu pytanie do osoby która zna te urządzenia
przy demontażu nie miałem możliwości sprawdzenia urządzenia ponieważ w budynku już nie było prądu
mam pdf do tego modelu ale nie objaśnia on mojego problemu
Przy uruchomieniu chłodzenia sterownik uruchamia spr na 2 sekundy i wchodzi w stan awarii A0 02 E0
być może problemem jest to że zasilam tylko jednostkę wewnętrzną ...
z tym że jest to model z 1993 roku i nie ma swoistego sterownika jednostki zewnętrznej więc zastanawia mnie w jaki sposób mógł by komunikować się z ową
ewentualnie na zasadzie poboru prądu cewki stycznika sprężarki ktura jest na końcu szeregu zabespieczeń
  • Odpowiedz

barbie

2014-12-10, 11:02:00
Top użytkownik
mam dokumentacje hitach zadzwon do mnie telefon jest na drabinie .
  • Odpowiedz

coldtherm

2014-12-10, 20:08:24
Użytkownik
odezwę się jutro bo drabina w samochodzie ...
to jak by twój kontakt był zapisywany na karzdej drabinie krause 3x7
pozdro
  • Odpowiedz

coldtherm

2014-12-17, 16:20:30
Użytkownik
problem rozwiązany
okazuje się iż te jednostki jak trafnie zauważyłem komunikują się
gdy przy próbie uruchomienia sprężarki nie ma zamkniętego obwodu wyrzucała mi awaria ...
w obwodzie spr jest rząd zabezpieczeń hp,termistor spr , ckf , termik spr , termistory wentylatorów
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa