Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaki rodziaj agregatu zamontowac do chlodni

13 Odpowiedzi, 13577 Wyświetleń

yellow-mati

2011-07-05, 14:50:12
Nowy użytkownik
Witam Wszystkich,

mam problem zabieram sie za zrobienie chlodni na owoce a głównie na truskawke, potrzebuje fachowej rady !! wymiary chlodni to około 3X7X2. Potrzebuje dosc wydajny agregat, dziennie okolo mam do schlodzenia 2-2,5t. truskawek, jak wiadomo ta truskawka musi byc jak najszybciej schlodzona. jakie agregaty sie montuje w takiego typu chlodniach ?? jakie firmy polecacie??? za wszystkie informacje z gory dziekuje. pozdrawiam Mateusz
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-07-05, 20:00:58
Moderator
Chłodnica przemysłowa o duzym rozstawie lamel i dobrym wydmuchu.
Agregat dowolnej firmy ale ja bym sie skłaniał na Bitzer lub Copelland.
Moc chłodnicza ok 15kW dla zera w komorze to minimum jak chcesz szybko i z ciepłym towarem.
  • Odpowiedz

llort

2011-07-07, 18:09:44
Zaawansowany użytkownik
Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

crocens

2011-07-08, 16:40:07
Top użytkownik
llort napisał(a):Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania.

krótko, stek bzdur...
.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-08, 16:40:20 przez crocens.)
  • Odpowiedz

llort

2011-07-22, 20:39:11
Zaawansowany użytkownik
Marcin uzasadnij,stek bzdur(Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

PanBan

2011-07-23, 08:57:40
Nowy użytkownik
a ty to zawsze "'mówisz'" bzdury ilort nochalu
  • Odpowiedz

łysy45

2011-07-23, 10:33:58
Użytkownik
crocens napisał(a):
llort napisał(a):Odpowiedniej prędkości powietrza raczej.Czasami szybciej truskawka się wysuszy nim zdąży zamarznąć.Przechowalnictwo to ciężki temat.Dobry wydmuch? Co to stwierdzenie ma oznaczać?Wydmuch nawiew podmuch wydajność w metrach sześciennych odpowiednia do wydajności chłodnicy i odpowiedniej temperatury parowania i odpowiedniego przegrzania.Zbyt zawyżona wydajność wentylatorów podnosi parametr przegrzania i doprowadza do strat w jakości i wadze i niezbyt dobre chłodzenie uzwojeń sprężarki jednocześnie podnosząc ciśnienie parowania.

krótko, stek bzdur...
okey może i stek bzdur ,ale wkurzają mnie te wasze komentarze,masz coś do powiedzenia napiesz.Jeżeli nie to m........ dalej nie będę pisał myślę że zainteresowany się domyśli
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-23, 10:34:19 przez łysy45.)
  • Odpowiedz

crocens

2011-07-23, 10:39:33
Top użytkownik
nie wszyscy mają czas pisać referaty na temat jak zbudowac chłodnię do truskawek, ale na krótki ostrzegający komentaż czas mam...
.
  • Odpowiedz

łysy45

2011-07-23, 10:51:03
Użytkownik
referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-23, 16:03:17
Top użytkownik
llort jak zwykle czyta bez zrozumienia--post dotyczy chłodni a nie mroźni .
  • Odpowiedz

mg

2011-07-23, 16:47:42
Top użytkownik
łysy45 napisał(a):referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam

Nie zgadzam się z Tobą.
Wiedza to kapitał. Z kolegą wypije flaszke, jednak nie każdy kto chciałby się napić jest kolegą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-23, 18:53:53 przez mg.)
  • Odpowiedz

llort

2011-07-23, 22:14:20
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):llort jak zwykle czyta bez zrozumienia--post dotyczy chłodni a nie mroźni .
Mój post dotyczy prędkości wentylatorów między i nnymi Smile.Najlepiej tornado a truskawki przetrwają Smile
  • Odpowiedz

llort

2011-07-23, 22:43:56
Zaawansowany użytkownik
mg napisał(a):
łysy45 napisał(a):referatu pisać nie trzeba,wystarczy napisać bitzer lub copeland np.9 kw przy -15,chłodnica lu-we ,eco,automatyka np. danfos i to moim zdaniem jest jakaś odpowiedz.Czy będzie pomocne zainteresowany oceni.Co do postu llort przynajmniej starał się pomoć więc po co te komentarze.Tak jak wcześniej pisałem zainteresowany oceni,my powinniśmy dzielić się wiedzą w zakresie jakim ją posiadamy pozdrawiam

Nie zgadzam się z Tobą.
Wiedza to kapitał. Z kolegą wypije flaszke, jednak nie każdy kto chciałby się napić jest kolegą.
MG Kapitał zachowaj dla siebie nie odpowiadając na tym forum.Lepszym kapitałem będzie wypicie samemu flaszki zakładając że ktoś ci ją postawił i zakładając że masz przyjaciół.Fałszywych ludzi nie cierpię.A przypomnę twoje słowa.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa