Witam, czy ktoś spotkał się z regulatorem ciśnienia skraplania do silników trójfazowych ?
Producent? Typ ?
Pozdrawiam
Producent? Typ ?
Pozdrawiam
|
Witam, czy ktoś spotkał się z regulatorem ciśnienia skraplania do silników trójfazowych ?
Producent? Typ ? Pozdrawiam
Jedyny sposób to przetwornik ciśnienia i falownik.
lub przeróbka silnika na jednofazowy .
barbie napisał(a):lub przeróbka silnika na jednofazowy .No właśnie bylem u elektryka, który przewija i stwierdził, że silnik przerobiony na 1F traci na mocy i może nie poradzić sobie z tym śmigłem...i faktycznie nie możne wejść na obroty jak przy 3F volume29 napisał(a):Jedyny sposób to przetwornik ciśnienia i falownik.A z tym przetwornikiem to byle jaki czy jakiś konkretny model do konkretnego falownika?
jaki to jest wentylator ? .
Przetwornik HP np Carela SPKT0031DO ale może być inny i pozostaje skonfigurować funkcje PID w falowniku i wszystko
barbie napisał(a):jaki to jest wentylator ? .Wentylator fi 500 dane na foto
przerabiałem podobny wentylator na jednofazowy--dokładałem kondensator 5 mikrofaradów ,uzwojeniania nie trzeba było przezwajać .
barbie napisał(a):przerabiałem podobny wentylator na jednofazowy--dokładałem kondensator 5 mikrofaradów ,uzwojeniania nie trzeba było przezwajać .Też testowałem - na 6 mikro nie mógł wystartować, a na 15 mikro ma tez dużo mniejsze obroty niż na 3Fazach
Można zastosować presostat stycznik i cewkę stycznika a-1 i a2 w danym zakresie lub falownik i przetwornik.Lub kilka presów nieskończenie wiele do płynnej regulacji.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Są dedykowane regulatory do silników trójfazowych - zapytaj w thermokey-u. Podzwoń po firmach kóre sprzedają skraplacze. A ustawienie reg. PID w falowniku nie jest takie proste.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-23, 19:48:10 przez zuku.)
nie jest też takie skomplikowane
warunkiem jest mieć dobrze przetłumaczoną instrukcję lub znać dobrze angielski. W innym przypadku to rzeczywiście graniczy z cudem
.
Skonfigurowanie falownika do pracy z danym silnikiem i przetwornikiem ciśnienia nie jest problemem w porównaniu do ustawienie reg. PID w falowniku
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-23, 20:09:59 przez zuku.)
no cóż... generalnie mam od tego automatyka który takie rzeczy mi robi gdy zachodzi potrzeba.
Zgodzę się, że de fakto zmieniamy tylko trzy parametry ale gdy nie zna się sposobu i zasady działania to graniczy to z cudem Ale nie da się trzymać wszystkich srok za jeden ogon dlatego zostawiam to automatykom
.
crocens napisał(a):no cóż... generalnie mam od tego automatyka który takie rzeczy mi robi gdy zachodzi potrzeba.Mam nadzieję że mieścisz się w tych 10-ciu procentach o których pisał Awax
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Awax pisał o 90% ....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
|