Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Lennox THM48 - sama się włącza

31 Odpowiedzi, 39026 Wyświetleń
Wstecz 1 2

klimatolog

2013-07-29, 18:32:36
Top użytkownik
Wymieniona płyta w standarcie nastawiona jest na auto.Zmieniłeś to?Uszkodzone czujniki generują błąd.Sprawdziłeś temperaturę 24- godzinną dla swojego regionu podczas awarii?A może pani której mało płacisz bo zapewne tak jest myjąc podłogę ochłodziła środowisko do tego stopnia aby układ wszedł w funkcje grzania? otwierając okna?Nie potrzeba egzorcysty tylko doświadczony serwis.Ja siebie nie proponuję.Kumata sprzątaczka?Daj jej podwyżkę.To ona powinna opisać ten problem lub nie.Kumata babka?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-29, 18:39:27 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

unky

2013-07-29, 18:38:31
Nowy użytkownik
klimatolog napisał(a):Wymieniona płyta w standarcie nastawiona jest na auto.Zmieniłeś to?Uszkodzone czujniki generują błąd.Sprawdziłeś temperaturę 24- godzinną dla swojego regionu podczas awarii?A może pani której mało płacisz bo zapewne tak jest myjąc podłogę ochłodziła środowisko do tego stopnia aby układ wszedł w funkcje grzania?
Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie udzielaj.
Tak, Pani myjąc podłogę tak ochłodziła środowisko że klimatyzacja sama się włączyła i nagrzała żeby Pani się nie przeziębiła.
Żenujący jesteś pisząc takie bzdury...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-29, 18:39:09 przez unky.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-29, 18:55:55
Top użytkownik
To ty pytasz a ja Tobie zadaje pytanie.Na które odpowiadasz.Może faktycznie.basy są przyczyną?Wymień urządzenie dostosowane do wyższych dżwięków.Kolega barbie zaproponuje Tobie do ultra -dżwiękow klimatyzator się nie załanczający samoistnie pod wpływem drgań.
  • Odpowiedz

p.obelix

2013-07-29, 19:27:35
Zaawansowany użytkownik
Wymień elektronikę odpowiedzialną za odbiór podczerwieni, jeśli taka jest. Dzisiaj klient opisał mi podobny problem. U mnie pomogła poprawa lutów przy wtyczce, przynajmniej na razie.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-29, 20:03:42
Top użytkownik
Gdyby użytkownik tematu kochał bliskich to nie opierał by się na egzorcyzmie?
  • Odpowiedz

Firn Wrocław

2019-10-18, 21:28:36
Nowy użytkownik
Witam
Króciutko: może komuś przyda się jeszcze ta informacja choć post jest stary.
Miałem taki przypadek w obiekcie gdzie instalowaliśmy 4 jednostki lennoxa podsufit on-of. W dwóch te objawy. Dwa inne sprawne. Przekładalem plyty bo miałem taką możliwość. Okazało się że w obu uszkodzone są płytki od odbiornika IR w j.w. dla pilota . (Te małe z prawej strony j.w.) Wymiana kondensatorów elektrolitycznych i ceramicznych i mikrowyłącznika, a czujnik IR stary - załatwiła sprawę na 100%. To nie uszkodzenie płyty ani innych czujników ani też nie wina niczego w j.z.. Tylko to. Koszt wiecie jaki. Powodzenia cześć.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa