witam wszystkich
nie mam doświadczenia w budowaniu chłodni -jestem piekarzem który lubi majsterkować i który prosi o pomoc
potrzebna jest chłodnia do ciasta ,gotowe wyroby w tym przypadku ciasto uformowane w kęsy chleba czy bułki,
muszą przeleżeć w warunkach ciasto jest surowe do odpieku
temp.od 2-4 stopni
wymagania to system chłodzenie który nie bedzie powodował ,,skórzenia,,ciasta one po prostu obsycha pod wpływem przepływu powietrza
a i jeszcze mój pomysł -wiadomo prąd drogi więc kąbinuję tak aby czerpać chłód z zewnątrz i wtłaczać do środka chłodni,oczywiście potrzebne będą filtry,wentylatory,termostaty aby to działało
chłodnia ma stać na zewnątrz pod dachem wymiary to 3m na 2m wysokość 2.1m
poradzcie z czego to zbudować jaką izolację i jakiej mocy,typ agregatu,itp.
z góry dziękują Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-01-14, 08:31:04 przez miglanc.)
nie mam doświadczenia w budowaniu chłodni -jestem piekarzem który lubi majsterkować i który prosi o pomoc
potrzebna jest chłodnia do ciasta ,gotowe wyroby w tym przypadku ciasto uformowane w kęsy chleba czy bułki,
muszą przeleżeć w warunkach ciasto jest surowe do odpieku
temp.od 2-4 stopni
wymagania to system chłodzenie który nie bedzie powodował ,,skórzenia,,ciasta one po prostu obsycha pod wpływem przepływu powietrza
a i jeszcze mój pomysł -wiadomo prąd drogi więc kąbinuję tak aby czerpać chłód z zewnątrz i wtłaczać do środka chłodni,oczywiście potrzebne będą filtry,wentylatory,termostaty aby to działało
chłodnia ma stać na zewnątrz pod dachem wymiary to 3m na 2m wysokość 2.1m
poradzcie z czego to zbudować jaką izolację i jakiej mocy,typ agregatu,itp.
z góry dziękują Paweł
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY